dodatek do Twilight Imperium 3
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- TuReK
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 76 times
dodatek do Twilight Imperium 3
Juz wkrotce ukaze sie dodatek do TI3.
http://fantasyflightgames.com/ti3support.html
Na tej stronie mozna sciagnac zasady i obejrzec zapowiedzi.
Moim zdaniem dodatek zapowiada sie bardzo dobrze. Np. nowe karty strategii wygladaja bardzo obiecujaco.
http://fantasyflightgames.com/ti3support.html
Na tej stronie mozna sciagnac zasady i obejrzec zapowiedzi.
Moim zdaniem dodatek zapowiada sie bardzo dobrze. Np. nowe karty strategii wygladaja bardzo obiecujaco.
Z pustego i Saruman nie naleje
- demnogonis
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
- Herr JoJoss
kurde mi sie najbardziej podobają nowe systemy... stacje kosmiczne, niezły jest pomysł z elitarna piechotą 
no i sa 4 nowe rasy
i nowy zestaw kart strategii
duzo dobra w pudełku...

no i sa 4 nowe rasy
duzo dobra w pudełku...

"Miecz jest duszą samuraja;
Jeżeli ktoś o nim zapomni lub go utraci
nie będzie mu to odpuszczone"
- fragment testamentu szoguna Ieyasu Tokugawa
- TuReK
dla mnie to MUST HAVEHerr JoJoss pisze:kurde mi sie najbardziej podobają nowe systemy... stacje kosmiczne, niezły jest pomysł z elitarna piechotą
no i sa 4 nowe rasy
duzo dobra w pudełku...

ciekawe kiedy bedzie w PL, bo w zachodniej Europie juz w tym tygodniu.
- Herr JoJoss
- TuReK
Dodatek pokazal sie w ofercie, ale jeszcze go nie ma w Polsce. Ma byc po swietach - pytalem m.in. w Rebelu (moze wlasnie dlatego sie pokazalHerr JoJoss pisze:szkoda, że taka droga.MUST HAVE

Cena moim zdaniem jest przegieta, ale moze kiedy inne sklepy tez doloza dodatek do oferty to spadnie. Taka wojna cenowa byla przy Warrior Knights.
Za to w USA cena to ~ 35 $ ale przesylka droga.
Gdyby jednak zamowic wiecej egzemplarzy...
- demnogonis
- Kontakt:
Na tej stronie jest przedstawiony problem i sposoby jego rozwiązania:demnogonis pisze: pozatym slyszalem plotki ze nie wydrukowali 1 karty a inna wydrukowali 2x (chyba jakas nowa technologie), podobno naprawiaja blad i wysylaja brakujaca karte jak im odeslemy ta nadwyzkowa. czy ktos moze potwierdzic lub zaprzeczyc tej plotce?
http://fantasyflightgames.com/ti3replacement.html
- demnogonis
- Kontakt:
Kupiłem mojemu koledze w Rebelu. Wyszły 152,- złote. Też dopiero w przyszłym tygodniu będę mógł coś konkretnego powiedzieć, bo wczoraj wbiliśmy się kolektywnie na Smolną i oczywiście nie wypróbowaliśmy Shattered Empire.
P.S. Moim zdaniem ceny spadają, bo mało ludzi kupuje dodatek i zalega sklepom w magazynie. Umówmy się - Twilight Imperium jest cholernie drogie i przeznaczone wyłącznie dla doświadczonych graczy, nie takich dorywczych, więc już samą podstawkę ma mało ludzi... A do tego jeszcze dodatek?
P.S. Moim zdaniem ceny spadają, bo mało ludzi kupuje dodatek i zalega sklepom w magazynie. Umówmy się - Twilight Imperium jest cholernie drogie i przeznaczone wyłącznie dla doświadczonych graczy, nie takich dorywczych, więc już samą podstawkę ma mało ludzi... A do tego jeszcze dodatek?
War does not determine who is right - only who is left. - Bertrand Russell
---
Moja (niekompletna) kolekcja gier
Moja lista życzeń
---
Moja lista życzeń
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
*miss*, ceny spadaja z powodu konkurencji, gra jest na rynku od paru tygodni, jeszcze nie zdazyla "zalegac" komukolwiekLim-Dul pisze:P.S. Moim zdaniem ceny spadają, bo mało ludzi kupuje dodatek i zalega sklepom w magazynie.
*miss*, sprzedaz podstawki, przynajmniej w rebelu, byla bardzo wysokaLim-Dul pisze:samą podstawkę ma mało ludzi... A do tego jeszcze dodatek?
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
No to ludzie mają więcej kasy, niż myślałem. :-D
---
Moja lista życzeń
---
Moja lista życzeń
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Hehe, na hobby występuje jakieś cudowne skombinowanie środków, nawet kosztem jedzenia przez pół miesiąca raz dziennie i to tylko ryżu z sosem sojowym 

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Ja w ostatnią niedzielę miałem okazję zagrać w dodatek do TI3. Jestem pod dużym wrażeniem tego dodatku. Karty strategiczne są o wiele lepsze i bardziej zrównoważone, grając starymi kartami strategii często każdy polował przeważnie na 3-4 karty, teraz wszystkie karty są wartościowe. Cele publiczne bardziej stawiają na walkę i teraz nikt nie wygra jeśli myśli że cicho i bez jakiegokolwiek konfliktu przetrwa do końca gry. Większe znaczenie ma polityka co bardzo mnie cieszy. Ogólnie więcej dzieje się na planszy. Szybciej można się rowinąć bo karta technologii pozwala właścicielowi kupno 2 technologii. Pomysł z artefaktami też ciekawy, jeszcze lepszym pomysłem jest pominięcie kilku tur i jakby z automatu zajęcie sąsiednich systemów. Jeśli ktoś ma podstawke i to koniecznie musi zakupić ten dodatek. TI3 od dawna jest jedną z moich ulubionych gier ale teraz ta gra jest po prostu boska!!!
No nie wiem - w naszej grupie wszyscy polowali na wszystkie karty i tylko dyplomacja była niepopularna, chociaż też może być wyjątkowo mocna - ma inicjatywę 2, więc można komuś zrobić wjazd i potem ustalić, że nie może nam oddać - LOL. :-Dgrając starymi kartami strategii często każdy polował przeważnie na 3-4 karty
A to akurat głupie IMHO. Przecież była ta rasa, Jol-Nar, która właśnie pozwalała na wykonanie pierwszej oraz drugiej akcji z karty technologii i dostanie przez to dwóch technologii. Mogli budować Warsuny już w drugiej turze, jak się człowiek postarał. Po to wybierało się tę rasę. Teraz jeżeli każdy może pójść w ten sposób na Warsuny albo cokolwiek innego, to niezła kicha, bo przecież Jol-Narzy mają -1 do ataku. :-\ Jeszcze nie widziałem dokładnych reguł, ale jeżeli np. Jol-Narzy mogą przez to dostać TRZY technologie, to nadal jest to do bani, bo Warsuny będą i tak w drugiej turze, a przewaga sześciu technologii nad czterema, które zebrał ktoś inny, nie jest tak gigantyczna, jak przewaga czterech do dwóch - niby różnica taka sama, ale proporcjonalnie przewaga maleje i do tego im więcej wszyscy mają technologii, tym bardziej wszystko się wyrównuje... Znerfowali moją ulubioną rasę. :-(Szybciej można się rowinąć bo karta technologii pozwala właścicielowi kupno 2 technologii.
---
Moja lista życzeń
---
Moja lista życzeń
- Herr JoJoss
dodali jeszcze jedna technologię w drzewku przed war sunemale jeżeli np. Jol-Narzy mogą przez to dostać TRZY technologie, to nadal jest to do bani, bo Warsuny będą i tak w drugiej turze, a przewaga sześciu technologii nad czterema, które zebrał ktoś inny, nie jest tak gigantyczna, jak przewaga czterech do dwóch - niby różnica taka sama, ale proporcjonalnie przewaga maleje i do tego im więcej wszyscy mają technologii, tym bardziej wszystko się wyrównuje... Znerfowali moją ulubioną rasę.
a technolodzy sa pokojową rasą... nie walczą

"Miecz jest duszą samuraja;
- Herr JoJoss

- Herr JoJoss