Też tak trzymam i bardzo sobie to chwalę. Polecam pojemniki dostępne w jednym ze sklepów z planszówkami.Bea pisze:Fajne! To służy tylko podczas grania, czy tak te rzeczy też przechowujesz w pudełku?
Na bgg widziałam jak jeden facet trzyma te rzeczy w wędkarskim przyborniku. Bardzo fajny pomysł, bo można potrząsać pudełkiem i nic się nie wysypuje, jest szczelnie zamknięte.
W którym? Nie ma na forum zakazu wymieniania sklepów z nazwy ;)Furia pisze:Też tak trzymam i bardzo sobie to chwalę. Polecam pojemniki dostępne w jednym ze sklepów z planszówkami. ;) Zdecydowanie jedne z lepszych.
Planszostrefa. Potem wrzucę fotkę jak to wygląda.pl1987 pisze:W którym? Nie ma na forum zakazu wymieniania sklepów z nazwyFuria pisze:Też tak trzymam i bardzo sobie to chwalę. Polecam pojemniki dostępne w jednym ze sklepów z planszówkami.Zdecydowanie jedne z lepszych.
Karty masz pod wypraską, czy pod kośćmi ? Bo przyznam, że ładnie to wygląda, ale kart jest sporo i się zastanawiam gdzie się zmieściłyFuria pisze:U mnie to wygląda tak. Lubię jak mi się pojemniki w wypraski mieszczą.
nie ma nic za darmo powiadasz...Skorzeny pisze:Cieszę się, że moim postem zapoczątkowałem dyskusję nt. organizera do gry![]()
W związku z pytaniami zamieszczam poniżej link z plikiem do pobrania z rozpiską (wymiary, rozstawienie, ilość elementów) organizera, który sam zrobiłem (dla materiału o grubości 2mm).
http://www.sendspace.pl/file/64cdcbaf3a770943ea42dde
Jeżeli będą jakieś niejasności to pytać na priv.
A właśnie że postawięSkorzeny pisze:^^ No pudła na boku nie postawisz, żeby w środku się nie rozsypało, więc nic tylko czekać na kolejne scenariusze od Portalu żeby zagospodarowały te kilka brakujących centymetrów
A nie rozważałeś zrobienia dodatkowego "podestu" (prostopadłościanu) do umieszczenia pod pojemnikami tak aby "uniósł" pojemniki o te brakujące centymetry?Skorzeny pisze:To na co pl1987 zwrócił uwagę udało się osiągnąć np. w przypadku Agricoli (kierując się wzorcem zamieszczonym na bgg przez jakiegoś Czecha). Tam wielkość pudełka, ilość grup elementów, plansze gospodarstw pozwoliły na takie rozplanowanie (dwupoziomowe) podajników, że faktycznie plansza dociskana przez pokrywę pudła stanowi również wieko organizera.
W przypadku Robinsona pudło jest zbyt duże i nie ma aż tak dużej ilości grup elementów, żeby efektywnie rozplanowywać rozłożenie na dwa poziomy. Z drugiej strony zbyt duża głębokość przegródek (wysokość pudełka) uniemożliwiała by swobodne wyciąganie elementów. Zdecydowałem się na wysokość 2cm.