Istnieje szansa, że i ja wpadnę.Mongea pisze:ok, jestem jutro tj. w czwartek i zapraszam na granie od 18:00
dajcie znać kto wpadnie
[Wrocław] Gramy na Gaju
Re: [Wrocław] Gramy na Gaju
Moje grafomańskie wybryki / W czym jeszcze maczam paluchy / Rodzinna kolekcja
Pamiętaj, aby zawsze być sobą. Chyba, że możesz być Batmanem. Wtedy lepiej bądź Batmanem.
Pamiętaj, aby zawsze być sobą. Chyba, że możesz być Batmanem. Wtedy lepiej bądź Batmanem.
A jednak mnie nie będzie
Może za tydzień?

Może za tydzień?
Moje grafomańskie wybryki / W czym jeszcze maczam paluchy / Rodzinna kolekcja
Witam państwo chciałbym, zagrać ale nie znam adresu, a już wciagnołem się w granie Pleszówkek około 2 lata temu. Czy zechcielibyście mi państwo podać telefon namiar na to abym eis zjawił u państwa na granie.
Szymon
Szymon
Dziękuje za miłe spotkanie...
Udało się zagrać:
- W grę o kolorowych ptaszkach
(tytułu nie pamiętam)
- Chicago Express (gra się chyba skończyła w 4 lub 5 rundzie - tak bardzo wszyscy chcieli posiadać jak najwięcej udziałów)
- Bara Bara (czyt. Bora Bora) - jednak na czterech graczy gra się "troszkę" dłużej niż 1.5-2h
;)
- Rialto - po Bara Bara ten tytuł wydał się już dziecinnie prosty i przyjemny
Gra jest bardzo fajna i ciekawa - 3-4 niezagmatwane strategie do zwycięstwa (przy Bara Bara to pikuś) i kilka mechanizmów dosyć zbliżonych do tych z Bara Bara. Nie wiadomo tylko jak z regrywalnością.
Porównując Rialto do Bara Bara to przyznaje teraz, że Bara Bara to jednak nie jest gra dla niedzielnego gracza (który nie miał do czynienia z cięższymi tytułami)
Ilość dróg do zwycięstwa i powiązanie między nimi, zmieniająca się punktacja, interakacja wymuszająca częstą zmianę strategii powoduje, że jednak nie jest to gra dla dzieci. Ze względu na szatę graficzną i tematykę tak mi się wydawało - zwłaszcza, że w Bara Bara grałem po Archipelago i jakoś mi się wówczas łatwa wydawała. Porównując Bara Bara do Archipelago to w Bara Bara zasady są czytelniejsze i przyjemniejsze lecz sama gra jest bardziej wymagająca. W Archipelago można sobie raz nakreślić strategie i się jej dosyć trzymać, trudność sprawiają na początku zasady i nagła rebelia będąca skutkiem kilku złych wyborów wszystkich graczy
Bara Bara wymaga ciągłego skupienia i częstej zmiany planów.
Do zobaczenia
Udało się zagrać:
- W grę o kolorowych ptaszkach

- Chicago Express (gra się chyba skończyła w 4 lub 5 rundzie - tak bardzo wszyscy chcieli posiadać jak najwięcej udziałów)
- Bara Bara (czyt. Bora Bora) - jednak na czterech graczy gra się "troszkę" dłużej niż 1.5-2h

- Rialto - po Bara Bara ten tytuł wydał się już dziecinnie prosty i przyjemny

Porównując Rialto do Bara Bara to przyznaje teraz, że Bara Bara to jednak nie jest gra dla niedzielnego gracza (który nie miał do czynienia z cięższymi tytułami)

Do zobaczenia

Witam kiedy mogę się od państwa przyłączyć na granie mam czas w czwartki oraz piątki?
Szymon
Szymon
Data najbliższego spotkania jest aktualizowana w pierwszym poście. Dodatkowo Mongea zamieszcza tutaj nowy post z informacja o tym najbliższym terminie. Wówczas ochotnicy się zgłaszają i jak zbierze się kilku śmiałków to spotkanie dochodzi do skutku.mocy pisze:Witam kiedy mogę się od państwa przyłączyć na granie mam czas w czwartki oraz piątki?
Szymon
Jeśli chodzi o adres i jakiś kontakt to pisz na prv do Mongea - tam się wszystkiego dowiesz

Pozdrawiam.
Bora Bora pozytywnie mnie zaskoczyła. Zasad do ogarnięcia trochę jest, ale bardzo szybko się w tym gąszczu odnalazłem i mogłem skupić na rozgrywce. Dzięki Marek za dobre wytłumaczenie 
Ale jedna istotna zasada jakoś mi umknęła. Zielony bóg pozwala (do wyboru) : podwoić efekt akcji z płytki postaci ALBO zagrać dodatkową płytkę kobiety/mężczyzny.

Ale jedna istotna zasada jakoś mi umknęła. Zielony bóg pozwala (do wyboru) : podwoić efekt akcji z płytki postaci ALBO zagrać dodatkową płytkę kobiety/mężczyzny.
Marek to najlepszy tlumaczący zasady jakiego znamrazul pisze:Bora Bora pozytywnie mnie zaskoczyła. Zasad do ogarnięcia trochę jest, ale bardzo szybko się w tym gąszczu odnalazłem i mogłem skupić na rozgrywce. Dzięki Marek za dobre wytłumaczenie

te kolorowe ptaszki to Uluru - ot takie małe szybkie i jak dla mnie bardzo sympatyczneMyszaq36 pisze:Dziękuje za miłe spotkanie...
Udało się zagrać:
- W grę o kolorowych ptaszkach(tytułu nie pamiętam)

a wcześniej jeszcze był duszek z żabką: geistes blitz 2
Rialto: po Bora Bora wydaje się łatwe i takie w rzeczywistości jest - spodobało mi się, ale póki co na listę zakupową nie wrzucam
mnie też ta zasada umknęłarazul pisze:Bora Bora pozytywnie mnie zaskoczyła. Zasad do ogarnięcia trochę jest, ale bardzo szybko się w tym gąszczu odnalazłem i mogłem skupić na rozgrywce. Dzięki Marek za dobre wytłumaczenie

Wrażenia po Bora Bora: całkiem ciężki tytuł (zasad może mniej niż w Archipelago, ale i tak na początku mały zawrót głowy). W sumie dość mieszane uczucia - pierwszy raz w punktacji końcowej wylądowałam dość daleko w tyle i nie potrafię wskazać jednoznacznych powodów tej sytuacji - trudno mi wskazać popełnione błędy (nie było ich więcej niż przy innych grach rozgrywanych pierwszy raz). Nie wydaje mi się by różne strategie były aż tak niezbalansowane. Odpuściłam niemal zupełnie zakupy biżuterii (te 2 kupione przy okazji bo wpadły przypadkiem muszelki) i na tym dość mocno w plecy (budowanie świątynie nie zrekompensowało strat). Silne wydaje się zdobywanie fioletowego żetoniku dowolnego boga (a wstawione pionki dodatkowo przynoszą całkiem spore punkty). Zdecydowanie jednak jest to tytuł, do którego z chęcią zasiądę ponownie.

jeszcze wstępnie termin spotkania w tym tygodniu:
jedynym pasującym dniem w tym tygodniu jest czwartek (a i to będę musiała jeszcze w środę potwierdzić - w niedzielę I komunia córy i nie wiem czy organizacyjnie wyrobię - dam w środę znać)
komu by czwartek pasował?
jedynym pasującym dniem w tym tygodniu jest czwartek (a i to będę musiała jeszcze w środę potwierdzić - w niedzielę I komunia córy i nie wiem czy organizacyjnie wyrobię - dam w środę znać)
salane pisze:Marek to najlepszy tlumaczący zasady jakiego znam.
Jak widać po powyższym do doskonałości w tłumaczeniu jeszcze dalekorazul pisze:...Ale jedna istotna zasada jakoś mi umknęła. Zielony bóg pozwala (do wyboru) : podwoić efekt akcji z płytki postaci ALBO zagrać dodatkową płytkę kobiety/mężczyzny.

Ja mam w czwartek teatr, więc muszę podziękować...Mongea pisze:jeszcze wstępnie termin spotkania w tym tygodniu:
jedynym pasującym dniem w tym tygodniu jest czwartek...
Ale wszystkim życzę miłej gry.
Pozdrawiam.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
jak ekipa z descenta sie nie zgra to bede 

Click me for -> Virco BGG Collection
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
hi
niestety mimo ogromnej ochoty nie dam rady jutro wcisnąć grania
- za dużo spraw przed komunią na głowie
musimy więc poczekać do przyszłego tygodnia
niestety mimo ogromnej ochoty nie dam rady jutro wcisnąć grania

musimy więc poczekać do przyszłego tygodnia
już po komunijnym zamieszaniu...
zapraszam na granie w czwartek na 18-stą - piszcie proszę kto przyjdzie (jeśli większości będzie bardziej pasował piątek to też mógłby być), dajcie tylko wcześniej znać
zapraszam na granie w czwartek na 18-stą - piszcie proszę kto przyjdzie (jeśli większości będzie bardziej pasował piątek to też mógłby być), dajcie tylko wcześniej znać
Mi czwartek odpowiada i jeśli nic nieprzewidzianego do tego dnia nie wyskoczy to oczywiście przybędę
Szanse oceniam tak na 95% 
Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam serdecznie.
Hej ja tez sie pojawie tego dnia u was na graniu do zobaczenia w czwartek na 18.00
ja raczej tez odpadam..
chyba ze po 21..
chyba ze po 21..
Click me for -> Virco BGG Collection