[Wrocław] Gramy na Gaju
- zbajszek
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Re: [Wrocław] Gramy na Gaju
A u mnie jest bardzo duża szansa że jednak w końcu się pojawię
(adres cały czas mam
).

--------------------Zbajchu Plays--------------------
---Moja Planszoteczka --- Sprzedam/Wymienię Topic ---
heyka
dzięki za kolejne miłe spotkanie
graliśmy na 2 stoły, mi przypadło w udziale:
rozgrzewkowo: Love Letter, Geistes Blitz,
K2 - Broad Peak (trudna plansza + zimowa pogoda, wiadomo bo był Tomek
- ale udało się przeżyć!)
Space Alert - ale mętlik, nie wiem czy przez minutę wiedziałam co mam robić
Hanabi - jak zwykle szybka i ma swój urok
Chaos w starym świecie - moje pierwsza rozegrana hybryda (?), omijałam szerokim łukiem ameritrashe, a to nawet nawet - przyznać się, daliście mi wygrać bym gusta zmieniła?
dzięki za kolejne miłe spotkanie
graliśmy na 2 stoły, mi przypadło w udziale:
rozgrzewkowo: Love Letter, Geistes Blitz,
K2 - Broad Peak (trudna plansza + zimowa pogoda, wiadomo bo był Tomek

Space Alert - ale mętlik, nie wiem czy przez minutę wiedziałam co mam robić
Hanabi - jak zwykle szybka i ma swój urok
Chaos w starym świecie - moje pierwsza rozegrana hybryda (?), omijałam szerokim łukiem ameritrashe, a to nawet nawet - przyznać się, daliście mi wygrać bym gusta zmieniła?

- zbajszek
Spoko jeszcze z 2-3 misje i byś zaczęła ogarniać. Zresztą po sukcesie naszej misji i zachowaniu moim i Tomka widać było że nawet jak się w miarę zna zasady i to co trzeba zrobić to zdarza się popełniać błędy które powodują totalną katastrofęMongea pisze: Space Alert - ale mętlik, nie wiem czy przez minutę wiedziałam co mam robić

Kurde a myśleliśmy że się nie wydaMongea pisze: Chaos w starym świecie - moje pierwsza rozegrana hybryda (?), omijałam szerokim łukiem ameritrashe, a to nawet nawet - przyznać się, daliście mi wygrać bym gusta zmieniła?![]()

Dzięki za spotkanko w ogóle i pewnie się jeszcze zobaczymy

Już wiadomo, że w tym tygodniu możliwe granie w czwartek
nieśmiało proponuję Trajana (przeczytam zasady) i szukam chętnych - kto chce dołączyć do gry?
tym co mają kłopotliwy powrót komunikacją po północy sugeruję rower
- jest możliwość by na czas grania przypiąć go w podziemnym garażu
nieśmiało proponuję Trajana (przeczytam zasady) i szukam chętnych - kto chce dołączyć do gry?
tym co mają kłopotliwy powrót komunikacją po północy sugeruję rower

Dla Trajana tak, dla czwartku jeszcze nie wiem...
Co do wygranej w Warhammera to był twój sukces (Moniki) wpełni zasłużony i nic nie mogłem na niego poradzić aby zmienić stan rzeczy. Tak to w tej grze jest że samemu przeciwko jednemu graczowi się nie przeciwstawisz
. Korne miał szczęście, że jego figurki nie schodziły z planszy i punkty mocy mógł poświęcić na potężne karty
. Jeszcze raz gratuluje wygranej i ponowiam zapewnienie że grałem najlepiej jak potrafię aby wygrać
. Gra nabiera smaku z każdą kolejną grą.
Co do wygranej w Warhammera to był twój sukces (Moniki) wpełni zasłużony i nic nie mogłem na niego poradzić aby zmienić stan rzeczy. Tak to w tej grze jest że samemu przeciwko jednemu graczowi się nie przeciwstawisz

Jeśli będę to wezmę ale nie Nową Erę tylko 51 Stanpiogar pisze:Ja pewnie tez sie pojawie i w Trajana tez bym zagral. Tomek - jesli bys byl, wzialbys Nowa Ere?

- zbajszek
Co do czwartku to na chwilę obecną raczej będę.
Co do Trajana bardzo chętnie poznam
.
Co do roweru to jest to trochę kłopotliwe w moim przypadku, ale jak coś to przyjadę samochodem więc problemu nie ma
.
Znajdą się chętni na Space Cadetsów
? Ewentualnie jak ktoś chce w coś zagrać z mojej kolekcji to niech da znać to wezmę
.
Co do Trajana bardzo chętnie poznam

Co do roweru to jest to trochę kłopotliwe w moim przypadku, ale jak coś to przyjadę samochodem więc problemu nie ma

Znajdą się chętni na Space Cadetsów

-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 6 times
A masz obie, czy tylko 51. Stan?salane pisze:Jeśli będę to wezmę ale nie Nową Erę tylko 51 Stanpiogar pisze:Ja pewnie tez sie pojawie i w Trajana tez bym zagral. Tomek - jesli bys byl, wzialbys Nowa Ere?
Jeśli nic nagłego nie wyskoczy to również się dołączę.
A jak już tak każdy pisze w co by to zagrał, to ja sobie też nie będę żałował
- Z chęcią zagram w Clush of Cultures - co oczywiście wymaga obecności Tomka, dalszego zainteresowania Piotrka i zarezerwowania 3-4h na partie
Ja ogólne zasady z tutoriali kumam - ze jakimiś szczególikami może być oczywiście problem 
- Ze swoich gier to najbardziej bym zagrał w 2 dodatki do 7 cudów świata, bo po raz drugi już zapomnę te zasady jak w końcu nie zagram
;) Najlepiej jak ktoś grał już w 7 cudów i chce obadać jak gra chodzi z 2 dodatkami - wówczas to jest kwestia 30-40 minut na partyjkę z tłumaczeniem dodatków. A z tymi dwoma dodatkami to gra podobno inna bajka jest 
- i Slavika leży i sie kurzy - więc do czwartku przypomnę sobie zasady, bo oczywiście od ostatniej lekturze nic nie pamiętam = poczytałem a nie zagrałem :/ Jak będą chętni to na pudełku jest 30 minut. Zasad niewiele, więc do wytłumaczenia w miarę szybko.
Pozdrawiam,
Marek
A jak już tak każdy pisze w co by to zagrał, to ja sobie też nie będę żałował

- Z chęcią zagram w Clush of Cultures - co oczywiście wymaga obecności Tomka, dalszego zainteresowania Piotrka i zarezerwowania 3-4h na partie

- Ze swoich gier to najbardziej bym zagrał w 2 dodatki do 7 cudów świata, bo po raz drugi już zapomnę te zasady jak w końcu nie zagram

- i Slavika leży i sie kurzy - więc do czwartku przypomnę sobie zasady, bo oczywiście od ostatniej lekturze nic nie pamiętam = poczytałem a nie zagrałem :/ Jak będą chętni to na pudełku jest 30 minut. Zasad niewiele, więc do wytłumaczenia w miarę szybko.
Pozdrawiam,
Marek
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 6 times
Podtrzymuje zainteresowanieMyszaq36 pisze:- Z chęcią zagram w Clush of Cultures - co oczywiście wymaga obecności Tomka, dalszego zainteresowania Piotrka i zarezerwowania 3-4h na partieJa ogólne zasady z tutoriali kumam - ze jakimiś szczególikami może być oczywiście problem
![]()

Ok ok
Clash of Cultures będą mam nadzieję że razem ze mną
Mam tylko 51 stan. Nie potrzebuję 2 takich samych gier
no prawie takich samych
Space Cadets no jasne! To coś dla mnie
Postaram się wynegocjować warunki wyjścia w czwartek
Clash of Cultures będą mam nadzieję że razem ze mną

Mam tylko 51 stan. Nie potrzebuję 2 takich samych gier

Space Cadets no jasne! To coś dla mnie

Postaram się wynegocjować warunki wyjścia w czwartek
czy ktoś (salane, piogar z tego co pamiętam macie) mógłby wziąć chłopków i zwierzyniec agricola i zostawić bym wypróbowała z córeczką jak to z nią chodzi zanim kupię?
świetnie, zatem z zasadami poproszę
- zakładam, że to proste i do ogarnięcia szybkie (może Inga będzie to od razu się zapozna)

dorwales w koncu space cadetsow?zbajszek pisze:Co do czwartku to na chwilę obecną raczej będę.
Co do Trajana bardzo chętnie poznam.
Co do roweru to jest to trochę kłopotliwe w moim przypadku, ale jak coś to przyjadę samochodem więc problemu nie ma.
Znajdą się chętni na Space Cadetsów? Ewentualnie jak ktoś chce w coś zagrać z mojej kolekcji to niech da znać to wezmę
.

pozdrawiam
Tomasz
Click me for -> Virco BGG Collection
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
hej moi drodzy w czwartek gramy o 18.00 czy zmiana planów jest ja się pojawię kumpla chce zabrać ze sobą?
To na Clash of cultures mamy komplet - jak będzie Tomek z Clash... to proponuje od tego zacząć bo sprawdziłem na bgg i czas gry to 240minpiogar pisze:Ze mna chyba bedzie Tomek, wiec bylby nastepnym chetnym na Clash of Cultures.

- zbajszek
Na Clash of Cultures komplet byl już wczoraj z tego co z Tomkiem pisalismy
. Ale rozmawialismy że i tak standardowo trzeba bedzie zobaczyc ile osob bedzie, żeby się jakoś sensownie podzielic
.
virco tak sprowadzilem z Niemiec bo nigdzie dostac nie moglem, jedynie USA lub UK. W Niemczech znalazlem uzywke w dobrej cenie i to z promo packiem.

virco tak sprowadzilem z Niemiec bo nigdzie dostac nie moglem, jedynie USA lub UK. W Niemczech znalazlem uzywke w dobrej cenie i to z promo packiem.
Tak to prawda. Że Zbyszkiem rozmawialiśmy i byłby komplet na Clash of Cultures pod warunkiem że będzie więcej osób...należy pamiętać że jesteśmy gośćmi i Moniki samopas nie zostawimy
. Jak zwykle wszystko na miejscu się rozstrzygnie. Proponuje aby każdy co nieco wziął, lepiej mieć jakiś wybór.

Ja mam wolny wieczór więc oficjalnie potwierdzam przybycie 
Oczywiście - jak będzie tylko 5-6 osób to Clasha nie wyciągamy
Zwłaszcza, że trwa bardzo długo. Chociaż na dzisiaj frekwencja zapowiada się spora... Przybędziemy, zobaczymy... Ja zabiorę swoją torbę i coś tam oczywiście powrzucam 
Dozobaczenia

Oczywiście - jak będzie tylko 5-6 osób to Clasha nie wyciągamy

Dozobaczenia