[Skawina] Spotkania planszówkowe
Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe
Ustaliliśmy termin na Gwiezdnego Kupca. Piątek godz. 17.30
Skład osobowy:
1.Ania
2.Ja
3.Benedetto
Gra jest na max 6 osób, więc są jeszcze 3 miejsca wolne.
Zapraszamy
Ktoś jeszcze chętny ?
Skład osobowy:
1.Ania
2.Ja
3.Benedetto
Zapraszamy
Ktoś jeszcze chętny ?
- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Spoko, na pewno ogarniemy! Martwię tylko, że jak trzeba będzie miesiąc czekać na zagranie to będę musiał jeszcze raz instrukcję przeczytać. Zapowiada się super!Bea pisze:
He, he... W Agricolę chętnie zagram, ale jeśli chodzi o Cavernę, to już za późno na rozważania o kupnie. Grę już mam. Nieoficjalnie. Bo tak naprawdę to dostanę ją 6 grudnia i wtedy będziemy mogli zagrać. Wczoraj wieczorem już zaczęłam czytać instrukcję, ale zasnęłam gdzieś po setupieJestem jednak dobrej myśli. Ogarniemy! Za Caverną przemawia fakt, że da się grać w 7 osób, no i tematyka i mechanika mi odpowiada. Szkoda tylko, że podobno nie ma krótkiej kołderki, którą tak bardzo lubię.
Raczej tak, dopiero w piątek będę wiedział na 100%. Osobiście preferuję Eclipse! W Starcrafta też z radością zagram, ale nie wiem czy mam moc na studiowanie kolejnej mega instrukcji w tym tygodniuarshenik! pisze:No to zapraszam również na niedzielę na Starcrafta jeśli do 6 osób lub Eclipse jeśli więcej. Godzina 14 pasuje? Jarosze - Was też proszę:P Będziecie?
1.
2.
3.
4.
5.Łukasz?
6.Bea?
7.Reid666?
8.Benedetto
9.Arshenik!

Chyba warto spróbować takiego klasyka, jestem chętny!mr.big pisze:Ustaliliśmy termin na Gwiezdnego Kupca. Piątek godz. 17.30
Skład osobowy:
1.Ania
2.Ja
3.Benedetto
Zapraszamy
Ktoś jeszcze chętny ?
- Benedetto XVII
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Zasady to nie problem, są łatwe do wyjaśnienia, natomiast studiowanie instrukcji w oderwaniu od komponentów gry nie ma sensu, tym bardziej ze zagramy od razu z dodatkiem. Problemem Starcrafta jest, nie wiem jak to nazwać.. O, może tak: duża ilość informacji, którą musisz ogarnąć żeby mieć dobre rozeznanie w sytuacji na stole. Ale jak miałes do czynienia z komputerowym pierwowzorem to będzie łatwoW Starcrafta też z radością zagram, ale nie wiem czy mam moc na studiowanie kolejnej mega instrukcji w tym tygodniu

Pozdrawiam
- Reid666
Ok, trochę mnie uspokoiłeśBenedetto XVII pisze:Zasady to nie problem, są łatwe do wyjaśnienia, natomiast studiowanie instrukcji w oderwaniu od komponentów gry nie ma sensu, tym bardziej ze zagramy od razu z dodatkiem. Problemem Starcrafta jest, nie wiem jak to nazwać.. O, może tak: duża ilość informacji, którą musisz ogarnąć żeby mieć dobre rozeznanie w sytuacji na stole. Ale jak miałes do czynienia z komputerowym pierwowzorem to będzie łatwoW Starcrafta też z radością zagram, ale nie wiem czy mam moc na studiowanie kolejnej mega instrukcji w tym tygodniu
Pozdrawiam

- Bea
- Been thanked: 6 times
Ja sama nie wiem jak wytrzymam tyle czasu. Już mam ochotę w to zagraćReid666 pisze: Spoko, na pewno ogarniemy! Martwię tylko, że jak trzeba będzie miesiąc czekać na zagranie to będę musiał jeszcze raz instrukcję przeczytać. Zapowiada się super!

W niedzielę i poniedziałek przyjeżdża do mnie wraz z dziewczyną i legendarną buldożką mój guru planszówkowy, maniak i posiadacz przeszło setki tytułów - Goro
Będzie granie na pewno, repertuar się rozstrzygnie na miejscu. Na niedzielę wstępnie godzina 16.00 Benedetto, Bea, Łukasz i pewnie Jacek? Na poniedziałek ktoś się pisze?

Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 00:48 przez Usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
A nam się "rozluźniła" niedziela
Od godziny 15.00 będziemy mieć czas wolny. Nie będziemy się wbijać do Krzyśka bo już ścisk jak w Biedronce przed Świętami.
Jak coś to zapraszamy do nas.

Od godziny 15.00 będziemy mieć czas wolny. Nie będziemy się wbijać do Krzyśka bo już ścisk jak w Biedronce przed Świętami.
Jak coś to zapraszamy do nas.
- Bea
Hop, Hop! Ostańcy postapokaliptyczej Neuroshimy, żyjecie jeszcze?
Widzę, że zaczynamy coraz ostrzej pobijać rekordy czasowe.Sześć godzin w Nowa Erę to chyba jeszcze nikt nie grał

Widzę, że zaczynamy coraz ostrzej pobijać rekordy czasowe.Sześć godzin w Nowa Erę to chyba jeszcze nikt nie grał

Było... miło. Możecie na mnie liczyć, gdybyście chcieli zostać zmutowani choć zdania o Nowej Erze nie zmieniam. Teraz mi wisisz pełną rozgrywkę w Eclipsa:) mam nadzieję, że się równie postarasz:P
Bigu - Bea z Łukaszem nam się z niedzieli wykruszyła, może wpadniecie do nas? Możliwe że będzie battlestar galactica i/lub horror w arkham i kilka innych opcji na luźne 7osobowe granie pod flaszeczkę. Co Wy na to?
Nabyłem Netrunnera, Konwój, Strongholda z dodatkiem i Sigismundus Augustus. Nie wiem, jak dożyję do kolejnej wypłaty, ale nie mogłem się powstrzymać - ceny były kuszące.
Bigu - Bea z Łukaszem nam się z niedzieli wykruszyła, może wpadniecie do nas? Możliwe że będzie battlestar galactica i/lub horror w arkham i kilka innych opcji na luźne 7osobowe granie pod flaszeczkę. Co Wy na to?
Nabyłem Netrunnera, Konwój, Strongholda z dodatkiem i Sigismundus Augustus. Nie wiem, jak dożyję do kolejnej wypłaty, ale nie mogłem się powstrzymać - ceny były kuszące.
- Bea
My się zastanawiamy nad poniedziałkiem. Jeśli było jakieś grane, to ja bym się mogła "zwolnić" z pracy koło 18.00 i w coś by można ciupnąć, na przykład u nas lub gdzie indziej. Co wy na to?arshenik! pisze: Na poniedziałek ktoś się pisze?
Witam wszystkich planszówkowiczów
. Jutro do Krzysia do Skawiny zabrał bym kilka planszóweczek i chciałbym posłuchać waszych propozycji. Może mam coś w zasobach czego Wy nie macie hehe. Na pewno wezmę Talisman, Arkham Horror i Galacticę. Może blood bowl z nowym dodatkiem, może world of warcraft gra planszowa a może chaos w starym świecie i cywilizacja sida.

- Reid666
Skoro już robimy maraton, to w poniedziałek też by można coś zagrać 
@gorogb Witaj, ogólnie chyba poszukujemy nie za lekkich, nie za ciężkich pozycji dla większej grupy ludzi (7+)! Gdyby coś Ci się udało wykombinować w tej kategorii to byłoby super. Skawina pozdrawia!

@gorogb Witaj, ogólnie chyba poszukujemy nie za lekkich, nie za ciężkich pozycji dla większej grupy ludzi (7+)! Gdyby coś Ci się udało wykombinować w tej kategorii to byłoby super. Skawina pozdrawia!
- Bea
dajcie mi już dzisiaj znać czy gramy w poniedziałek bo muszę odwołać lekcje, ale chcę to zrobić jeszcze dzisiaj, ktoś jeszcze się pisze na poniedziałek?
- Benedetto XVII
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Gramy rzecz jasna
, Po namyśle biorę Talisman Magia i Miecz, World of Warcraft - Gra Planszowa oraz Battlestar Galactica. Pozdrawiam i do zobaczenia jutro 

Nie wiem ile miejsc jest już obsadzonych na jutro, ale jeżeli jeszcze dwa się znajdą - to my się piszemy.. 

- jarosz -
- Bea
Wygląda na to, że na poniedziałek zgłosiliście się Wy i Reid666 na razie tylko. Zapraszamy więc do nas 18.00jarosz pisze:Nie wiem ile miejsc jest już obsadzonych na jutro, ale jeżeli jeszcze dwa się znajdą - to my się piszemy..

Edit: Teraz zauważyłam:
Nie wiem czy ten wpis dotyczy niedzieli czy poniedziałku...arshenik! pisze:Jutro 16 zapraszam!
Ostatnio zmieniony 10 lis 2013, 18:06 przez Bea, łącznie zmieniany 1 raz.
Agricola jest na Słonecznej u Krzyśka, ale damy radę 

- jarosz -
Na 90% w czwartek wieczorem jednak nie dam rady się spotkać, ale z tego co sondowałem to: Bea z Łukaszem, Jarosze, Benedetto i Reid666 są chętni, więc może spotkacie się beze mnie na Łanowej?
Bea
Wysłany: Pon, 11 Lis 2013, 01:02
arshenik!
Wysłany: Śro, 13 Lis 2013, 02:24
Reid666
Wysłany: Śro, 13 Lis 2013, 02:30
Zegar na forum jest przestawiony czy spać nie możecie ?
My w niedzielę po 15.00 moglibyśmy może coś zagrać. Może uda się w końcu w Gwiezdnego Kupca zagrać...
Wysłany: Pon, 11 Lis 2013, 01:02
arshenik!
Wysłany: Śro, 13 Lis 2013, 02:24
Reid666
Wysłany: Śro, 13 Lis 2013, 02:30
Zegar na forum jest przestawiony czy spać nie możecie ?

My w niedzielę po 15.00 moglibyśmy może coś zagrać. Może uda się w końcu w Gwiezdnego Kupca zagrać...
Nie sypiamy - śnimy o epickich rozgrywkach w planszówki
Albo je kończymy o tej porze