Tash-Kalar: Arena of Legends / Legendarna Arena (Vlaada Chvatil)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Drakkainen

Re: Tash-Kalar: Arena of Legends

Post autor: Drakkainen »

KubaP pisze:Ale chwila. Jeśli ktoś robi reckę po zagraniu 1 z 4 trybów w 1 z 3 możliwych składów osobowych, to znaczy, że robi rzut okiem, felietonik, krotochwilę. Nikt chyba nie traktuje takiej "recenzji" poważnie?
+1

Zgadzam się w 100 %, nie nazywajmy takich tworów recenzjami. Trzymajmy się pewnej nomenklatury.
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 559 times
Been thanked: 2179 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Kwestia tych trybów w Tash-Kalar też jest ciekawa. Ja po obejrzeniu tej recenzji nawet nie podejrzewałem, że są inne tryby gry, a jedynie ten z misjami.
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 632 times
Been thanked: 1702 times

Post autor: Leser »

Hoho! Obraza majestatu Vlaady nie wpłynęła na niektórych najlepiej.
rattkin pisze: Zaprojektowano więc grę, która składa hołd zarówno klasykom (go, szachy, itd.) jak i nowym obecnie grom, którą będzie można długo rozszerzać i pogłębiać rozgrywkę przez nowe talie, czy żetony.
WOW! Sirjusli? ;P
rattkin pisze:Dlaczego gra musi mieć "temat"? Blokus ma temat? Qwirkle? Dobble? Złe to są gry?
Kompletnie kulą w płot. Nie, nie musi. A niektórzy w tym temacie twierdzą, że wręcz czasem nie powinna ;)
jax pisze: Tutaj tymczasem nasz wesoły videorecenzent szaleje sobie osądzając stanowczym tonem, że gra jest totalnym gniotem, tak jakby akurat to on wiedział co gniotem nie jest i jak należałoby robić nie-gnioty. Podczas gdy jego wszystkie gry wydane do czasu ostatniego Essen zebrały na bgg oszałamiające REALNE średnie: 6.45, 4.04, 5.39. A większość wystawionych dla nich '10' pochodziła od małżonki projektanta.

No tak, faktycznie, on wie jak się powinno robic dobre gry.
Sądzę, że warto coś ustalić. Wookie może sobie robić najgorsze gry świata (można złośliwie zauważyć, że póki co takie stwierdzenie nie byłoby bardzo dalekie od prawdy;) lecz w ŻADEN sposób nie ma to przełożenia na jego kompetencję do oceny jakości gier tworzonych przez innych. To że ktoś zna się na teorii nie oznacza, że musi być świetnym praktykiem i odwrotnie: jeśli ktoś kiepsko sobie radzi z "wykonawstwem" nie jest to równoznaczne z brakiem wiedzy i rozeznania w temacie.

Oczywiście to czy Wookie jest kompetentnym recenzentem mogłoby być tematem zupełnie oddzielnej dyskusji.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
Olgierdd
Has thanked: 85 times
Been thanked: 93 times

Post autor: Olgierdd »

Nie takie hejty już na Wookiego leciały i nic z tego nie wynikło.

Można to co on popełnia nazywać recenzjami, felietonami, rzutami okiem czy jeszcze jakoś inaczej. Wooki i tak na to gdzieś, robi filmy po swojemu i tyle. Zabronicnie wydawcom wysyłać do niego gry? Albo jemu wstawiać filmiki? Ekskomunikujecie go?
Był taki jeden, niejaki Emil, samozwańczy prorok-recenzent świata planszówkowego, który próbował mieszać z błotem Łukasza. Była burza i co? I nadal nic.

Przy takiej ilości blogów i recenzentów gier planszowych, jacy w tej chwili są aktywni, nie widzę szczególnego powodu, żeby pochylać się nad kolejnym nagraniem Wookiego, które od pozostałych różni się jedynie niską oceną.

BTW. Scott Nicholson też zrobił dość słabe gry, czyli jego opinie są już automatycznie dyskredytowane?
Awatar użytkownika
jax
Has thanked: 97 times
Been thanked: 258 times

Post autor: jax »

Leser pisze:Oczywiście to czy Wookie jest kompetentnym recenzentem mogłoby być tematem zupełnie oddzielnej dyskusji.
Fantastycznie, że 'nie zauważasz' że ta dyskusja już tutaj się toczy :lol:

(w zasadzie nie dyskusja a przedstawienie miażdżących faktów, na które nie ma odpowiedzi, bo są po prostu niedyskutowalne)

@olgierdd - absolutnie nie mam mocy sprawczej żeby zabronić wydawcom wysyłać do Wookiego swoje gry. Natomiast gdybym był wydawcą, poważnie nad wysyłką bym się zastanowił po tak skrajnie niekompetentnej 'recenzji', bo a nuż i moja dostalaby się pod nóż (nomen omen) szalonego amatora :)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 11:12 przez jax, łącznie zmieniany 1 raz.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Awatar użytkownika
espresso
Has thanked: 40 times
Been thanked: 103 times

Post autor: espresso »

Leser pisze: Oczywiście to czy Wookie jest kompetentnym recenzentem mogłoby być tematem zupełnie oddzielnej dyskusji.
Jeśli już, to taka dyskusja powinna się odbywać w innym wątku - w tej chwili ciężko jest się przebić przez 3/4 postów niezwiązanych z grą...
Awatar użytkownika
jax

espresso pisze:Oczywiście to czy Wookie jest kompetentnym recenzentem mogłoby być tematem zupełnie oddzielnej dyskusji.Jeśli już, to taka dyskusja powinna się odbywać w innym wątku - w tej chwili ciężko jest się przebić przez 3/4 postów niezwiązanych z grą...
Z pewnością dla każdej gry X należy założyć osobne wątki:
- gra X
- recenzja gry X u wookiego
- recenzja gry X na gamesfanatic
- recenzja gry X na ZnadPlanszy
- recenzja gry X na bgg
itd.

oraz osobno:
- kompetencje recenzenta gry X u wokiego
- kompetencje recenzenta gry X na gamesfanatic
- kompetencje recenzenta gry X na ZnadPlanszy
- kompetencje recenzenta gry X na bgg

Alternatywnie nad recenzją gry X oraz jej jakością można dyskutować w (o dziwo!) wątku poświęconym tej grze.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Awatar użytkownika
Leser

jax pisze:
Leser pisze:Oczywiście to czy Wookie jest kompetentnym recenzentem mogłoby być tematem zupełnie oddzielnej dyskusji.
Fantastycznie, że 'nie zauważasz' że ta dyskusja już tutaj się toczy :lol:

(w zasadzie nie dyskusja a przedstawienie miażdżących faktów, na które nie ma odpowiedzi, bo są po prostu niedyskutowalne)
Toczy się już od bardzo dawna i mogłaby się toczyć zupełnie w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", co wydaje mi się, być może błędnie, że stwierdziłem dość jasno.

Zaś co do odpowiedzi, to chyba dość wybiórczo przeglądasz ten wątek. Ja dla przykładu zauważyłem, że poziom projektowanych gier nijak ma się do kompetencji w ich ocenie. Podany przez Olgierdda przykład Nicholsona jest tu bardzo na miejscu.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
jax

Leser pisze:Toczy się już od bardzo dawna i mogłaby się toczyć zupełnie w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", co wydaje mi się, być może błędnie, że stwierdziłem dość jasno.
Jednym słowem jesteś zwolennikiem rozbudowanej struktury wątków, którą przedstawiłem w poprzednim poście. Znakomicie :mrgreen:
Leser pisze: Zaś co do odpowiedzi, to chyba dość wybiórczo przeglądasz ten wątek. Ja dla przykładu zauważyłem, że poziom projektowanych gier nijak ma się do kompetencji w ich ocenie. Podany przez Olgierdda przykład Nicholsona jest tu bardzo na miejscu.
Z pewnością nie przeglądam wątku wybiórczo skoro ja sam pisałem o poziomie gier Wookiego ;) Oczywiście jest to tylko elementem dodatkowym. Głównym jest nierzetelność jego 'recenzji'/rzutu okiem/wylania żółci na znienawidzonego autora czy jak to tam nazwiemy.
--
G. B. Shaw
Awatar użytkownika
Bea
Been thanked: 6 times

Post autor: Bea »

Kiran pisze: Wooki nie mógł stworzyć lepszej reklamy dla nowego dzieła Chvatila,
Zgadza się. Ciekawa jestem ile osób teraz sięgnie po grę z przekory lub żeby się przekonać, czy faktycznie jest tak bardzo zła, czy Wookie przesadził. Gdyby po prostu powiedział, że gra jest słaba i podał konkretne, rzetelne uzasadnienie, zamiast robić złowrogie miny i używać kpiącego tonu z którego wylewała się wręcz złość, to wiele osób faktycznie uznałaby, że gra jest niewarta uwagi. A tak, to stwierdzamy, że "coś tu śmierdzi" i trzeba grę dokładnie obejrzeć ;) Wookie zrobił Chvatilowi świetną reklamę!
Awatar użytkownika
espresso
Has thanked: 40 times
Been thanked: 103 times

Post autor: espresso »

jax pisze: Z pewnością dla każdej gry X należy założyć osobne wątki:
- gra X
- recenzja gry X u wookiego
- recenzja gry X na gamesfanatic
- recenzja gry X na ZnadPlanszy
- recenzja gry X na bgg
itd.

oraz osobno:
- kompetencje recenzenta gry X u wokiego
- kompetencje recenzenta gry X na gamesfanatic
- kompetencje recenzenta gry X na ZnadPlanszy
- kompetencje recenzenta gry X na bgg
Konstruktywna dyskusja dotycząca recenzji na temat tej gry może i powinna się znajdować w wątku gry (chociaż można też ją prowadzić w komentarzach pod recenzją). Natomiast do tej pory byłam przekonana, że miejsce na dywagacje o kompetencjach recenzenta, jakości zaprojektowanych przez niego gier, jego sympatiach, antypatiach itp., znajduje się w odpowiednich wątkach w dziale "Ciekawe linki, media o planszówkach".
NTomasz

Post autor: NTomasz »

ja tak tylko czytam i zapytam jeszcze o jedno: czy jeżeli recenzent nie lubi danego autora i mówi o tym otwarcie to jest nierzetelny? WTF? mi się wydaje że to jest bardziej uczciwe stawianie sprawy? może część z tu obecnych nie wie do końca czym jest rzetelność?
BO z tego co teraz wypływa z ostatnich postów ludzi broniących gry ( autora (pomidor)), wynika tylko jedno. Autor recenzji może skrajnie nie lubić autora gry, może mieć odruch wymiotny na myśl o jego grach, nie powiedzieć ani jednego słowa o tym i wystawić 2 grze bo mu się nie podoba. ALE NIE MOŻE już wyjść do ludzi powiedzieć TO JEST CHVATIL ja tego nie lubię to jest dla mnie ble! następnie będzie ten sam element analizy zasad / powiedzenia co mu się nie podoba i danie 2.
ja czytam sporo recenzji, polskich zagranicznych, oglądam filmiki, itp. i zazwyczaj osoby to robiące maja jakąś małą notkę na swój temat i jest tam np LUBIĘ designer X-IŃSKI ulubiona gra TTA NIE LUBIĘ: designer Y-OWSKI znienawidzona gra władcy podziemi. I CO jeżeli zanalizują grę pana Xinskiego to są nierzetelni? Jeżeli nie lubi się czegoś to zawsze wpłynie to na ocenę i zawsze ciągnie w dół i odwrotnie. rzetelnością jest powiedzenie NIE LUBIE AUTORA i między innymi przez to daje 2, a nierzetelnością byłoby właśnie schować swoje poglądy.

a btw. mówienie że autorzy dobrych gier są dobrymi recenzentami... ciekawe czy wybitni piłkarze są wybitnymi trenerami? w wypadku planszówkowym chodzi jednak bardziej czy jesteś dobrym graczem, jakie masz podejście do gier siadając do stołu, i jak analizujesz rozegrane partie
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 11:55 przez NTomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leser

jax pisze:
Leser pisze:Toczy się już od bardzo dawna i mogłaby się toczyć zupełnie w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", co wydaje mi się, być może błędnie, że stwierdziłem dość jasno.
Jednym słowem jesteś zwolennikiem rozbudowanej struktury wątków, którą przedstawiłem w poprzednim poście. Znakomicie :mrgreen:
Niezwykle łatwo Jax przychodzi Ci wyciąganie dalekosiężnych wniosków z, jak mniemam, dość precyzyjnych przekazów, które do Ciebie docierają. Nie, nie jestem zwolennikiem "wielości" wątków. Wręcz przeciwnie.

Twierdzę dokładnie to, co napisałem. Dyskusja o kompetencjach Wookiego mogłaby toczyć się w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", czy też, może inaczej, z uwzględnieniem znacznie szerszego spektrum wątków. Napisałem, że to jakie gry robi Wookie nie implikuje jego kompetencji recenzenckich. A to czy Wookie je posiada, to już inna bajka.

Ja osobiście oglądam jego filmy sporadycznie i wielkiej wagi do zamieszczonych w nich opinii nie przywiązuję. Chętnie poczytam natomiast zdanie innych, cały mój wywód sprowadzał się do tego, żeby "uciąć" pozornie najoczywistszy argument ("sam nie robi dobrych gier, więc się nie zna") i skłonić "anty-wookich" do nieco większego wysiłku ;)
Awatar użytkownika
jax

NTomasz pisze:ja tak tylko czytam i zapytam jeszcze o jedno: czy jeżeli recenzent nie lubi danego autora i mówi o tym otwarcie to jest nierzetelny?
Kompletnie nic nie chcesz zrozumieć z wątku.
Nie dlatego jest zarzucana nierzetelność, bo Wookie nie lubi Chvatila.
Jest z całkiem innych powodów.
Przytaczanych kilkukrotnie.
Naprawdę trudno to przeoczyć w tym wątku...
--
G. B. Shaw
Awatar użytkownika
jax

Leser pisze:Twierdzę dokładnie to, co napisałem. Dyskusja o kompetencjach Wookiego mogłaby toczyć się w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", czy też, może inaczej, z uwzględnieniem znacznie szerszego spektrum wątków.
A ja twierdzę, że napisałeś nieprecyzyjnie. Bardzo. Jest dyskusja o poziomie konkretnej recenzji Wookiego i jego kompetencjach w odniesieniu do tej recenzji właśnie a Ty wyskakujesz z tezą o dyskusji ogólnej o kompetencjach Wookiego. Na takie wykolejanie i rozmywanie tematu nie mogłem odpowiedzieć inaczej niż ironiczną propozycją podziału wątków.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 11:58 przez jax, łącznie zmieniany 1 raz.
--
G. B. Shaw
Drakkainen

Post autor: Drakkainen »

@NTomasz: Naprawdę uważasz, że rzetelne jest obniżenie oceny o parę oczek w dół z powodu nielubienia danego autora gry? :shock:

Z dnia recenzenta:
Rety jak ja nie cierpię tego autora.. a co to? Przysłali mi jego grę do recenzji? Boże co za badziew.. ale skoro chcą recenzji to niech mają. Dla porządku rozegram ze 2 gry. <1 godz później> Wiedziałem, ta gra jak wszystkie inne gry tego autora to dno. Leci 2/10 jak nic, może w końcu przestaną mi podsyłać jego gry.
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

NTomasz pisze:ja tak tylko czytam i zapytam jeszcze o jedno: czy jeżeli recenzent nie lubi danego autora i mówi o tym otwarcie to jest nierzetelny? WTF? mi się wydaje że to jest bardziej uczciwe stawianie sprawy?
Jeśli recenzent nie lubi autora, mówi o tym i mimo wszystko nadal recenzuje jego gry, mieszając je z błotem, nie dlatego, że są kiepskie, tylko dlatego, że nie lubi autora, to tak...jest nierzetelny. A taka właśnie zależność "Tash-Kalar jest do dupy, bo zrobił je Chvatil" wynika według mnie z recenzji Wookiego. A powinno wynikać coś w stylu "Tash-Kalar jest do dupy, bo ma zepsutą mechanikę, balans, tryby rozgrywki".
Awatar użytkownika
Bea

Post autor: Bea »

NTomasz pisze:ja tak tylko czytam i zapytam jeszcze o jedno: czy jeżeli recenzent nie lubi danego autora i mówi o tym otwarcie to jest nierzetelny?
Myślę, że coś w tym jednak jest. Bo jak się nie lubi jakiejś osoby to można łatwo przeoczyć, że jednak w pewnym momencie zrobiła ona coś fajnego. Nie lubiąc kogoś można też krytykować jego prace dla samej zasady, żeby mu dopiec. Podsumowując - gdy się nie lubi jakiegoś projektanta, ciężko być bezstronnym oceniając jego dzieła. Obawiam się, że w tym przypadku tak może być właśnie z Wookiem. Dlatego nie do końca ufałabym jego recenzji.
NTomasz

no mówi prawdę: ale zanalizuje to tak:
patrze na pudło : WOW biją się na arenie ! fajnie, wow ARENA LEGEND czyli biją się na arenie i to nie byle kto się bije! po odwrocie pudła już okazuje się że widzę jakąś niezbyt fajną arenę a zamiast nie byle kogo są jakieś żetoniki no ale! przed premierą pokazywali mi śliniący się z podniecenia ludzie EPICKIE KARTY! gdzie mityczne stwory przyjdą! i jednak się pobiją! więc może jednak to jest to!
więc argument że gra oszukuje klienta jest do uzasadnienia, ale o czym tu mówić... widzę że to jest temat jak polityka, religia i kobiety. nikt nikogo nie przekona do niczyjej racji, bo racja jest jak D każdy ma swoją.

uważam że każdy podświadomie dodaje + lub - za samego autora a mówienie że to nie prawda...
nieufne podejście, a krzyki mieszanie z błotem mówienie o nierzetelności całkowitej to dwie różne rzeczy,
nie wydaje mi się aby 2/10 było tylko za chvatila, możliwe że za to jest 2/10 a nie 3/10 lub 3.5/10 ale nie mówcie z 2giej strony że gra dostalaby 10/10 gdyby na pudełku był pan Władek z Nidzicy
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 12:22 przez NTomasz, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Leser

jax pisze:
Leser pisze:Twierdzę dokładnie to, co napisałem. Dyskusja o kompetencjach Wookiego mogłaby toczyć się w oderwaniu od "wątku Tash-Kalar", czy też, może inaczej, z uwzględnieniem znacznie szerszego spektrum wątków.
A ja twierdzę, że napisałeś nieprecyzyjnie. Bardzo. Jest dyskusja o poziomie konkretnej recenzji Wookiego i jego kompetencjach w odniesieniu do tej recenzji właśnie a Ty wyskakujesz z tezą o dyskusji ogólnej o kompetencjach Wookiego. Na takie wykolejanie i rozmywanie tematu nie mogłem odpowiedzieć inaczej niż ironiczną propozycją podziału wątków.
Oczywiście, że mogłeś odpowiedzieć inaczej, zwyczajnie (nazbyt) lubisz ironizować. Powiem więcej, jakbyś odpowiedział inaczej, to pewnie byśmy się szybciej dogadali i "nie wykolejali tematu".
NTomasz pisze: ale nie mówcie z 2giej strony że gra dostalaby 10/10 gdyby na pudełku był pan Władek z Nidzicy
Gdyby tę grę zrobił pan Władek, czy inny "Dżorż z Ohajo", to wątek na forum (o ile by powstał) miałby pewnie z trzy posty (w tym dwa: "Czy ktoś w to grał";)
Awatar użytkownika
jax

@NTomasz - zero odniesienia się do rzeczowych argumentów, ale ok, twoje prawo :) i życzę dalszych udanych zakupów na podstawie grafik pudełek :lol:

A 'pan Władek' zrobił Sigismundus Augustus. Przynajmniej dla mnie to byli zupełnie nieznani projektanci 'znikąd' i zrobili to wspaniale. Zatem żaden argument o panu Włodku czy Dżordżu z Ohajo do mnie nie trafia. Osobiście potrafię docenić nieznanych projektantów.
--
G. B. Shaw
NTomasz

wybacz panie 630000 postów że ktoś się z tobą nie zgadza, masz prawo mieć swoją opinie i posiłkować sie 300 recenzjami przed. każdy kupuje to co chce i jak chce, tak samo każdy kto robi recenzje ma PRAWO bo takie ma do oceniania po swojemu ( a mówienie że ktoś nie ma prawa oceniać gry także przez pryzmat jego autora jest trochę śmieszne, bo z 2giej strony przed essen WIELU tych najlepszych recenzentów których przyzywaliście pisało- LECE PO GRĘ BO TO TEN AUTOR. KUPIE BO TO TEN AUTOR, KONIECZNE DO SPRAWDZENIA, TOP1 na liście BO AUTOR)jak nie podoba Ci się recenzja gry/ nie zgadzasz to jej nie oglądaj, ani kolejnych tego autora, (co nie znaczy że to wyjdzie na zdrowie
każdy ma prawo lubić bułkę z maca i kupować słabe gry super autorów.
dla mnie ta gra to jest wypuszczenie czegoś słabiutkiego i sprawdzenie czy nazwisko obroni całkowite oderwanie tematu, mechaniki, synergii i pomysłu (ot taki teścik odbiorców). A co do stwierdzeń że autor broni gry mówiąc że to miało właśnie takie być? NO KURDE dziwne że nie powiedział "osoby krytykujące grę mają rację wyszła KUPKA, nie kupujcie"... a zamiast tego "no to takie miało być, właśnie takie i kupujcie! podpisano wasz Chvatil"
a mówienie że ta gra to hołd dla go i szachów itp... to kurde jeszcze kroczek i nowa religia powstanie
mam nadzieje że z czasem gra zalegnie gdzieś na dnie dziejów i wydawcy nie będą mieć powodu do myślenia że sławny projektant wypluje cokolwiek i zarobią na tym miliardy.
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

NTomasz pisze:bo z 2giej strony przed essen WIELU tych najlepszych recenzentów których przyzywaliście pisało- LECE PO GRĘ BO TO TEN AUTOR. KUPIE BO TO TEN AUTOR, KONIECZNE DO SPRAWDZENIA, TOP1 na liście BO AUTOR)
Jest olbrzymia różnica między "Uwielbiam gry tego autora, więc jego nową grę też muszę koniecznie SPRAWDZIĆ", a "Nie lubię tego autora i jego gier, więc jego nowa gra też jest gówniana".
NTomasz pisze:wybacz panie 630000 postów że ktoś się z tobą nie zgadza, masz prawo mieć swoją opinie i posiłkować sie 300 recenzjami przed.
Kończą się argumenty i trzeba atakować personalnie?
Awatar użytkownika
Nataniel
Administrator
Kontakt:

Post autor: Nataniel »

Juz już, wystarczy. Zaczynacie krecic sie w kolko i atakowac personalnie, a mi sie nie chce banowac i kasowac postow. Zatrzymajcie sie.

EDIT: a jednak musieliscie :P Powycinałem wszystko z góry do dołu.
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
Awatar użytkownika
pabula
Has thanked: 4 times
Been thanked: 97 times

Post autor: pabula »

Nataniel pisze:Juz już, wystarczy. Zaczynacie krecic sie w kolko i atakowac personalnie, a mi sie nie chce banowac i kasowac postow. Zatrzymajcie sie.

EDIT: a jednak musieliscie :P Powycinałem wszystko z góry do dołu.
+1

====
Z tymi 30 minutami to chyba jednak przesada.
No chyba że z kolegą tak mulimy.
Zobaczymy w weekend wersję deathmatch we 4 na te same osoby czy będzie szybciej niż pierwsza partia (2h)
ODPOWIEDZ