[Poznań] Spotkania na karcianki, np. SW lub WHi
[Poznań] Spotkania na karcianki, np. SW lub WHi
Witam.
Czy w Poznaniu są organizowane spotkania graczy Warhammer Inwazja, Summoner Wars, Władca Pierścienia [chociaż to akurat może nie najlepszy przykład], Star Wars LCG itp... Są spotkania praktycznie codziennie na gry planszowe [sam ostatnio byłem we wtorek w 9 wrotach i polecam...baaaardzo fajna załoga, chętni do pomocy, wszystko wytłumaczą i atmosfera bardzo miła], ale nigdzie nie mogę zlokalizować takich casualowych spotkań karcianek...a to są gry, które aż proszą się o to, żeby spotkać się w szerszym gronie i pograć ze sobą.
Jeżeli ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie to może wpiszmy tutaj takie informacje...będzie łatwiej potencjalnie zainteresowanym, takim jak ja zorganizować się.
Czy w Poznaniu są organizowane spotkania graczy Warhammer Inwazja, Summoner Wars, Władca Pierścienia [chociaż to akurat może nie najlepszy przykład], Star Wars LCG itp... Są spotkania praktycznie codziennie na gry planszowe [sam ostatnio byłem we wtorek w 9 wrotach i polecam...baaaardzo fajna załoga, chętni do pomocy, wszystko wytłumaczą i atmosfera bardzo miła], ale nigdzie nie mogę zlokalizować takich casualowych spotkań karcianek...a to są gry, które aż proszą się o to, żeby spotkać się w szerszym gronie i pograć ze sobą.
Jeżeli ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie to może wpiszmy tutaj takie informacje...będzie łatwiej potencjalnie zainteresowanym, takim jak ja zorganizować się.
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3063 times
- Been thanked: 2666 times
- Kontakt:
Re: [Poznań] Spotkania na karcianki, np. SW lub WHi
Dobra, dobra, już się nie podlizuj 
W Poznaniu jest silna grupa Netrunnerowa, jeśli Cię to interesuje to potem mogę podać namiary.

W Poznaniu jest silna grupa Netrunnerowa, jeśli Cię to interesuje to potem mogę podać namiary.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Hehe...no dobra, było nudno...tak nudno, że jak zaczęliśmy o 21 Battlestar to dwie godziny uciekły mi nie wiem kiedy [i po części szczególnie na początku nie wiem na czym, bo tak jakoś jak pilot na autopilocie się czułem
].
Akurat Netrunner'a nie mam i raczej nie bardzo mnie ciągnie to tego...natomiast z chęcią jeszcze jakieś bitewniaki można rozważyć
Btw...mogę bitwy westeros przynieść na jakieś spotkanie jakby ktoś miał ochotę...niestety tylko 2-osobowa gra...runewars podobno fajnie na 4 się kręci, ale wolałbym to najpierw sprawdzić zanim zainwestowałbym...no i Tides of Iron...jak już namierzysz gdzie jest, to też z chęcią zobaczyłbym sobie 

Akurat Netrunner'a nie mam i raczej nie bardzo mnie ciągnie to tego...natomiast z chęcią jeszcze jakieś bitewniaki można rozważyć

- Karh
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 1 time
Jesli chodzi o Summoner Wars to w Poznaniu dzieję się naprawdę dużo, zresztą sam zobacz:
http://summonerwars.pl/turnieje
http://summonerwars.pl/turnieje
I was born too late
And I'll never be like you
And I'll never be like you
No tak...na turniej na pewno się przejdę...ale w końcu wypadałoby gdzieś poćwiczyć zanim się zagra tak oficjalnie
Gdzieś bardziej na luzie, przy browarku, albo innych napojach...turnieje fajna rzecz, ale czasem po prostu ma się ochotę "dla funu" pograć 

Cześć 
Jeżeli chodzi o karcianki, to w GOSU ruszają właśnie spotkania z Veto! (czwartki), natomiast osobiście grywam dużo w SummonerWars razem z ekipą, więc jak masz ochotę poćwiczyć (mamy łącznie 17 różnych frakcji
) to zapraszam co niedzielę od 12 do 20
, tam kręcą się ogólnie wszystkie planszówki (Runewars też miałem przyjemność pograć), ale ostatnio to wrzuciliśmy na tapetę
.
Pozdrawiam
(a jak niedziele nie pasują to raz w tygodniu organizowany jest wieczór z planszówkami od 18 do ostatniego żywego
)

Jeżeli chodzi o karcianki, to w GOSU ruszają właśnie spotkania z Veto! (czwartki), natomiast osobiście grywam dużo w SummonerWars razem z ekipą, więc jak masz ochotę poćwiczyć (mamy łącznie 17 różnych frakcji

Pozdrawiam

(a jak niedziele nie pasują to raz w tygodniu organizowany jest wieczór z planszówkami od 18 do ostatniego żywego

Gram we wszystko :), taka praca...
Turnieje Summoner Wars, Android Netrunner, Neuroshima Hex, Veto! i inne
Re: Odp: [Poznań] Spotkania na karcianki, np. SW lub WHi
Ooo...no to miło. Dzięki za info i trzeba się zatem w niedzielę do GOSU wybrać.
Pozdrawiam
Tapnięte z telefonu...
Pozdrawiam
Tapnięte z telefonu...
Mnie osobiście nie będzie w niedzielę (ale wtedy też znajdą się gracze). Jeżeli masz ochotę, to jutro (w środę) organizowany jest wieczór z grami od 18 i można co nieco przysummonować (;
Akurat jutro nie mogę bo wyjeżdżam poza Poznań...myślałem właśnie o niedzielischalonny pisze:Mnie osobiście nie będzie w niedzielę (ale wtedy też znajdą się gracze). Jeżeli masz ochotę, to jutro (w środę) organizowany jest wieczór z grami od 18 i można co nieco przysummonować (;

Pozdrawiam
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Doszły mnie słuchy, że spotkania w GOSU są płatne. Czy to prawda?
Chyba 6 czytałem na fb, ale wlasny prowiant sie zabiera - nie wiem tylko czy browarka można zabrac, ale kawę czy herbate podobno tak 
Tapnięte z telefonu...

Tapnięte z telefonu...
Tak, spotkania są płatne (samo wejście nie, bo to przecież i sklep i wypożyczalnia
), ale właśnie własny prowiant czy kawka, herbatka "w cenie" to w porównaniu ze spotkaniami w pubach, wyrównuje się przy pierwszym piwie (ale z piwkiem to dopiero po godzinach otwarcia sklepu, czyli tylko na wieczorkach)
No i pub nastawiony na konsumpcje piwa utrzymuje się z marży na piwie, a z czego ma się utrzymać miejsce nastawione na gralnie? Niestety lokali za darmo nie chcą wynajmować
.
Nie wiem jak wy, ale na tyle lubię planszówki, że wolę wesprzeć takie miejsce niż pub
Ave!
PS Looke83 - narzeczona mi uświadomiła, że jednak będę w niedzielę w GOSU
, może nie od 12, ale od 14, ale będę 

No i pub nastawiony na konsumpcje piwa utrzymuje się z marży na piwie, a z czego ma się utrzymać miejsce nastawione na gralnie? Niestety lokali za darmo nie chcą wynajmować

Nie wiem jak wy, ale na tyle lubię planszówki, że wolę wesprzeć takie miejsce niż pub

Ave!
PS Looke83 - narzeczona mi uświadomiła, że jednak będę w niedzielę w GOSU

Ave
zważywszy że kino kosztuje teraz 25zł to 6zł nie jest wygórowaną stawką za możliwość pogrania.
Ja również w niedzielę planuję się pojawić zatem do zobaczenia.
Tapnięte z telefonu...

Ja również w niedzielę planuję się pojawić zatem do zobaczenia.
Tapnięte z telefonu...
Swoją drogą czym grasz w SW? Czy masz więcej talii niż 1-2?
Mam 5 i 3 kolejne w drodze... Ogólnie dopiero zaczynam zabawę i nie mam jednej. Zresztą fajnie jest zmieniać talie bo jest ciekawiej.
Tapnięte z telefonu...
Tapnięte z telefonu...
Looke, z tego co słyszałem to się minęliśmy
. Słyszałem też, że gobliny wyszły na przegięte. Tutaj moja interpretacja niektórych zasad potwierdzona (w większości) przez tłumaczy tej gry : http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 59#p519559

Hej....
No widziałem, że przy stoliku obok grali w SW. Ja przy wejściu z kolei tłumaczyłem kumplowi zasady. Niestety po 16 trochę głodni się zrobiliśmy, więc ewakuowaliśmy się do domu. Ale pewnie jeszcze będą okazje żeby się zgadać.
Pozdrawiam i dzięki za link - przejrzę później erratę
No widziałem, że przy stoliku obok grali w SW. Ja przy wejściu z kolei tłumaczyłem kumplowi zasady. Niestety po 16 trochę głodni się zrobiliśmy, więc ewakuowaliśmy się do domu. Ale pewnie jeszcze będą okazje żeby się zgadać.
Pozdrawiam i dzięki za link - przejrzę później erratę

Byłem dokładnie o 17:01 
W każdym razie, trzeba było sobie zamówić coś do GOSU ;P

W każdym razie, trzeba było sobie zamówić coś do GOSU ;P
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Ja wolę wesprzeć pub, gry i tak zawsze zabieram swoje. Jakbym jeszcze miał pewność, że zagram w to co chcę... A tak, to mam chociaż pewność, że wypiję piwoschalonny pisze:Nie wiem jak wy, ale na tyle lubię planszówki, że wolę wesprzeć takie miejsce niż pub

Hehe...też słuszna logika
Z chęcią wsparłbym pub jutro...ale niestety rozłożyło mnie...i raczej nie zanosi się na poprawę...no cóż...zostanie mi założyć kapcie szlafmyce i MU w LM wspierać
.
Generalnie każde miejsce jest dobre byle by było gdzie grać
Co do zamówienia do GOSU to nie wiedziałem nawet, ale nie wiem czy byliby zadowoleni jakbyśmy pizzę wcinali nad grami
Morał taki, że najlepiej na granie umawiać się najedzonym 

Generalnie każde miejsce jest dobre byle by było gdzie grać

Co do zamówienia do GOSU to nie wiedziałem nawet, ale nie wiem czy byliby zadowoleni jakbyśmy pizzę wcinali nad grami

No to tu nie pogadamy
, jak chce iść na piwo to idę na piwo do dobrego pubu, jak chce iść na gry to idę do dobrej gralni (piwko przy okazji
).
Co do pizzy, to norma, że ktoś coś tam je, zazwyczaj jest globalna przerwa na jedzenie
- kolejna zaleta 

Co do pizzy, to norma, że ktoś coś tam je, zazwyczaj jest globalna przerwa na jedzenie

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
A w co zwykle grywacie? BTW, pozdrowienia dla Olgi 

Pozdrowię przy najbliższej okazji, czyli pewnie dzisiaj
, zapowiedziała się na granie w gre GOSU w GOSU 
Zawsze czekamy na opinię przybyszów i gramy w to, co ktoś zaproponuje, a w razie braku pomysłów i braku jakiś preferencji graczy co do rodzaju/klimatu, to ja wyskakuje z pomysłami takimi jak Cyklady, Eclipse, SummonerWars, PowerGrid, Genua, NexusOps, ChicagoExpress, (jak widać lubię ekonomiczne i strategiczne/taktyczne) no i szereg gier prostych dla początkujących (w tym Posiadłość
), ale sobie chyba daruję wymienianie, bo to Ciebie pewnie nie interesuje 
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Zawsze czekamy na opinię przybyszów i gramy w to, co ktoś zaproponuje, a w razie braku pomysłów i braku jakiś preferencji graczy co do rodzaju/klimatu, to ja wyskakuje z pomysłami takimi jak Cyklady, Eclipse, SummonerWars, PowerGrid, Genua, NexusOps, ChicagoExpress, (jak widać lubię ekonomiczne i strategiczne/taktyczne) no i szereg gier prostych dla początkujących (w tym Posiadłość

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Turniej w SW
Pierwszy w Poznaniu (w Polsce?) z wykorzystaniem zegarów
https://www.facebook.com/events/647807538601452/
System 25 minut na gracza wydaje się bardziej sprawiedliwy niż 50 minut na partię
.
Zapraszam

https://www.facebook.com/events/647807538601452/
System 25 minut na gracza wydaje się bardziej sprawiedliwy niż 50 minut na partię

Zapraszam