Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Z kolegą mamy w sumie dwie podstawowe wersje Osadników z Catanu. I chcielibyśmy tak połączyć te dwie gry aby można było zagrać w wersję dla 6 graczy. Wiem, że do tego jest specjalny dodatek, ale po co dodatkowo płacić jak dwie pełne wersje raczej wystarczą. I tu moje pytanie: jest gdzieś instrukcja jak połączyć te dwie wersje aby idealnie zagrać w szóstkę osób? Albo jakiś szanowny forumowicz wie jak to zrobić i mógłby mi to wyjaśnić ? Głównie tu chodzi o ułożenie wyspy, cyferek i obramowania, bo reszta nie będzie problemem. Z góry dziękuję za pomoc.
Nie wydaje mi się to możliwe, chodzi o to że rozszerzenie dla 5 - 6 graczy nie dodaje tylko kolejnych sześciokątów, ale przede wszystkim daje nowe pola mórz (3 razy mniejsze od podstawowych), dzięki czemu plansza ma kształt zbliżony do sześciokąta foremnego. Bez tych elementów nie wiem jak byście sobie wyobrażali planszę, gdyby się jednak nawet udało ją stworzyć to gra straciłaby dużo walorów. Oprócz tego rozszerzenie daje dodatkowe dwa kolory pionków, bez których grać się zwyczajnie nie da.
Na wypadek gdyby to, co napisałem miało być "tl" i ktoś by "dr" - lepiej zainwestować ~60 złotych w rozszerzenie na 5 - 6 graczy.