[Gdańsk] Mage Wars lub Mage Knight lub Eldritch Horror

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Vel O' Sevens
Been thanked: 1 time

[Gdańsk] Mage Wars lub Mage Knight lub Eldritch Horror

Post autor: Vel O' Sevens »

Po pierwsze: nie umiem grać w zadną z wymienionych gier, ale robiłem szybki przegląd rozgrywki i byłbym zainteresowany zagraniem ..

Poczynając od karcianki do której brakowałoby mi tak naprawdę tylko jednej osoby: http://magewars.pl/o-mage-wars/

Zastanawiam się nad kupnem, i do póki nie znajde kogoś kto byłby zainteresowany to niechcę ryzykować .. A zapowiada się naprawdę ciekawie :)
Ewentualnie jezeli ktoś posiada i chciałby mnie w to wkręcić - również chętnie!

Ponadto jestem zainteresowany karcianką LCG Call of Cthulhu, nie myśle tutaj o budowaniu jakiejś wypasionej talii bo mało graczy tego jest, ale tak tylko bo lubie Lovecrafta. Idąc tym samym tropem bardzo chętnie (a raczej anwet bardziej niż karciankę LCG) bym kupił i zagrał w Eldritch Horror, ale brakuje mi ludzi znających angielski i lubiących te klimaty.

Ostatecznie Mage Knight o którym niewiele słyszałem ale też wygląda na coś ciekawego ..

Byliby chętni na którąś z tych gier w Gdańsku?
"The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real … for a moment at least … that long magic moment before we wake. [...]"

- George R.R. Martin
Awatar użytkownika
Rocy7
Been thanked: 6 times

Re: [Gdańsk] Mage Wars lub Mage Knight lub Eldritch Horror

Post autor: Rocy7 »

Proponuje wybrac sie w czwartek do Polufki (oddzielny temat) lub zagadac do Sirafina. Ma i gra w EH i MK.
Awatar użytkownika
Vel O' Sevens
Been thanked: 1 time

Post autor: Vel O' Sevens »

Dzięki za info, jak nikt się nie odezwie to rzeczywiście odwiedzę Polufkę, brzmi ciekawie :)
"The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real … for a moment at least … that long magic moment before we wake. [...]"

- George R.R. Martin
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 558 times
Been thanked: 2156 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

W środy i w piątki w gdańskim Schronie też można zagrać w Mage Wars, Mage Knight i Eldritch Horror.
ODPOWIEDZ