(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Lewą ręką Hegemonica a prawą Civkę?:-)
Nie grałem w żadną grę z listy, więc się dostosuję, choć nie ukrywam, że Cyklady brzmią kusząco:-D
Nie grałem w żadną grę z listy, więc się dostosuję, choć nie ukrywam, że Cyklady brzmią kusząco:-D
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Proponuje najpierw sie przekonac ile osob faktycznie dotrze a potem dzielic gry i stol. Ja moge przyjsc podrzucic wam Hadesa i popatrzec jak A&A dziala.
Nie chce jak to Walkingdead ujela wprowadzac "chaosu" i sie narzucac.
Nie chce jak to Walkingdead ujela wprowadzac "chaosu" i sie narzucac.
- Wintermute
sirwei ile Ty w ogole osob wezmiesz na klate? Zeby nam sie z tego planszowki na narodowym nie zrobily...
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Wintermute
To tak jak w szachy? Kilka gier rozlozonych na stole i kazdy robi jedna runde w A&A, robi krok w bok i robi jedna runde w Hegemonic, potem krok w bok i runda Eclipsa i potem wraca wykonac nastepna runda w A&A...Maxxx76 pisze:Lewą ręką Hegemonica a prawą Civkę?:-)

Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Tak jak pisałem, niech każdy się zapowie z czym przyjdzie. Moje propozycje na stół to a&a (edycja 2004)(2-5) i równolegle może być a&a Pacific(2-3) Później mogę wyjąć civkę jeśli Maxxx przyklaszcze(2-4). Na deser WoW(2-6). Widzę że do tego Hegemonic, Cyklady z Hadesem i First to Fight. Lista zamknięta czy ktoś chce coś dorzucić? Czasu dużo, miejsca też.
- Rocy7
Dobra widze, ze wiekszosc gier to 2-4, 2-5 nie bede wiec robil zamieszania. Milej gry.
Rocy luz. Wpadaj, damy radę. Jak napisałem, z powodu mnogości tytułów możemy grać 2 tytuły równolegle.(choćby a&a)
O ile mi czasu starczy na Civkę, to klask, klask:-)
Rocy, nie dramatyzuj, każdy jest mile widziany
Że pozwolę sobie za gospodarza się wypowiedzieć 
Upgrade: gospodarz mnie ubiegł...
Rocy, nie dramatyzuj, każdy jest mile widziany

Upgrade: gospodarz mnie ubiegł...
Ostatnio zmieniony 16 paź 2014, 10:28 przez Maxxx76, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rocy7
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Jak to sobie wyobrazasz? Da sie w 2 sklady A&A zagrac 3 na 3, ale trzeba by rownoczesnie 2 tlumaczenia zasad robic. Chyba, ze roznice miedzy tymi grami sa niewielkie.sirwei pisze:Rocy luz. Wpadaj, damy radę. Jak napisałem, z powodu mnogości tytułów możemy grać 2 tytuły równolegle.(choćby a&a)
Właśnie, niewielkie. A w ogóle to śpieszy nam się gdzieś? To nasze hobby, aj?
- Rocy7
Oki tlumaczysz zasady, czy sie zapoznac?sirwei pisze:Właśnie, niewielkie. A w ogóle to śpieszy nam się gdzieś? To nasze hobby, aj?
Hadesa wezme i moge zasady tlumaczyc.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2014, 10:52 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz możliwość to się zapoznaj. Będę opowiadał /dopowiadał. Jak obczajacie strategie wojenne to zasady są proste, prawie jak Ryzyko. Zresztą są karty pomocy.
P.S. Możemy się już podzielić to będę mógł przygotować wczesniej. Setup długo się schodzi
P.S. Możemy się już podzielić to będę mógł przygotować wczesniej. Setup długo się schodzi

- Rocy7
gralem w Attack! powinno zaskoczyc.sirwei pisze:Jak obczajacie strategie wojenne to zasady są proste, prawie jak Ryzyko. Zresztą są karty pomocy.
Hej,

Pozdro
Ludwi$
Mały offtop. Do "drugowojennych" planszówek/gier polecam płytę "Silva Treasury - War!"Maxxx76 pisze:nastrojowa muzyka?:-)

Pozdro
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Z A&A ja bym chcial w A&A Pacific jakos bardziej mnie ciagnie do tego teatru walk poza tym sa lotniskowce;)
Pozostale gry dostosuje sie do reszty, Cyklady+Hades moge wyjasnic zasady i byc sedzia;) (jak rozumiem Cyklady macie?)
Pozostale gry dostosuje sie do reszty, Cyklady+Hades moge wyjasnic zasady i byc sedzia;) (jak rozumiem Cyklady macie?)
Ja biorę Hegemonic mogę tez zabrać Cyklady z hades + egipskie posiłki choć czasowo raczej nie liczę na zagranie w nie.Rocy7 pisze:Z A&A ja bym chcial w A&A Pacific jakos bardziej mnie ciagnie do tego teatru walk poza tym sa lotniskowce;)
Hi
Czy na tą sobotę znajdzie się miejsce w Waszym gronie...?
Chętnie bym dołączył, zwłaszcza że takie ciekawe tytuły na świeczniku...
Czy na tą sobotę znajdzie się miejsce w Waszym gronie...?
Chętnie bym dołączył, zwłaszcza że takie ciekawe tytuły na świeczniku...
Do Owsiaka nie zadzwonię z propozycjąMaxxx76 pisze:Sirwei, przyjdzie więcej osób niż na akcję charytatywną