(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Wintermute

Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)

Post autor: Wintermute »

Maxxx76 pisze:Rocy, przyjeżdżaj, zobaczymy jak się ustawimy:-) W końcu możemy wypróbować pomysł Wintermute :-)
No, no - ja juz mam wersje 2.0 - rozlozymy eclipse i pathfindera - i symultanicznie obydwie gry. He?
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Awatar użytkownika
Maxxx76
Been thanked: 2 times

Post autor: Maxxx76 »

A w kuchni impreza, też symultanicznie :-)
Awatar użytkownika
Rocy7
Been thanked: 6 times

Post autor: Rocy7 »

Wintermute pisze:No, no - ja juz mam wersje 2.0 - rozlozymy eclipse i pathfindera - i symultanicznie obydwie gry. He?
Na Pathfindera nie mam ochoty chwilowo mam dość kooperacji, ale na Eclipse się piszę, mogę też się dostosować w razie rozłożenia chętnych:), z tym że będę miał ograniczony czas tak do 19-20.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2014, 19:49 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wintermute

Rocy7 pisze:
Wintermute pisze:No, no - ja juz mam wersje 2.0 - rozlozymy eclipse i pathfindera - i symultanicznie obydwie gry. He?
Na Pathfindera nie mam ochoty chwilowo mam dość kooperacji, ale na Eclipse się piszę, mogę też się dostosować w razie rozłożenia chętnych:)
Ja o Pathfinderze duz dobrego slyszalem i chetnie sprawdze. Ale priorytet ma eclipse.

A Ty Rocy, masz przyjsc, bo wyzwales walkingdead na floty. Jak bedziecie sie tlukli miedzy soba, to moze z Maxxxem zostaniemy oszczedzeni:)
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Awatar użytkownika
Rocy7

Wintermute pisze:Ty Rocy, masz przyjsc, bo wyzwales walkingdead na floty. Jak bedziecie sie tlukli miedzy soba, to moze z Maxxxem zostaniemy oszczedzeni:)
E... w sumie to tak mea culpa;), tylko widzisz ostatnio to Ty jej podpadłeś nie ja:P. Poza tym może tak się zdarzyć, że na mapie gry będziesz między naszymi armiami, więc wiesz będziesz stał nam na drodze:P.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2014, 19:54 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wintermute

Rocy7 pisze:
Wintermute pisze:Ty Rocy, masz przyjsc, bo wyzwales walkingdead na floty. Jak bedziecie sie tlukli miedzy soba, to moze z Maxxxem zostaniemy oszczedzeni:)
E... w sumie to tak, tylko widzisz ostatnio to Ty jej podpadłeś nie ja. Poza tym może tak się zdarzyć, że na mapie gry będzie między naszymi armiami, więc wiesz będziesz stał nam na drodze:P.
Hm, byles pierwszy, wiec ja Ci miejsca ustapie...

Chyba, ze juz zawiazujemy sojusze:)
Awatar użytkownika
Rocy7

Wintermute pisze:Chyba, ze juz zawiazujemy sojusze:)
sojusz i tak będzie zależny, od rozłożenia obszarów na mapie, wstępnie ponieważ często (np. w środę) walczymy przeciw sobie, w sobotę może być pakt o nieagresji tak dla odmiany.
Wintermute pisze:Hm, byles pierwszy, wiec ja Ci miejsca ustapie...
ale Ty chyba bardziej podpadłeś, choć pewnie okaże się w trakcie gry:P
Awatar użytkownika
Wintermute

Rocy7 pisze:
Wintermute pisze:Hm, byles pierwszy, wiec ja Ci miejsca ustapie...
ale Ty chyba bardziej podpadłeś, choć pewnie okaże się w trakcie gry:P
Jaaa? To Maxxx byl nie ja:)
Awatar użytkownika
Maxxx76

Nie znam człowieka :-)
Awatar użytkownika
Wintermute

Maxxx76 pisze:Nie znam człowieka :-)
Tyyy, to jest pomysl. Bede gral incognito:)
Awatar użytkownika
Rocy7

Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)

Wintermute pisze: Tyyy, to jest pomysl. Bede gral incognito:)
zagraj Plankta nikt Cie nie pozna:P
Jesli to mozliwe chce zarezerwowac Postepowych Hydran lub Mechanene.
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 275 times
Been thanked: 683 times

Post autor: walkingdead »

Piękne rzeczy tu się wyprawia za moimi plecami! :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ludwi$

Post autor: Ludwi$ »

Hej,
Rocy7 pisze:Jeśli Eclipse nie będzie z dodatkiem to właśnie mamy komplet?
Spoko Rocy, ja mogę nie grać i być "strażnikiem tajemnic" instrukcji, no i znasz zasady, a jak wiadomo co dwie głowy to nie trzy. Na razie zagramy bez dodatku, żebyście zobaczyli moc niektórych ulepszeń. Przy okazji proponuję żeby wszyscy zagrali rasą ludzi. Wiem, że może wydać to się nudne, ale wg mnie to dobre rozwiązanie dla graczy, którzy jeszcze nie grali w tą grę.
sirwei pisze:Będę miał dla was ofertę specjalną ;) Mogę przynieść obiecany prototyp skirmisha tylko że to druga wojna światowa.
Jeżeli nie będziesz miał problemu z transportem prototypu to ja się z chęcią zgłaszam na testy:)

Jak na razie to gry które zabieram to:

- Eclipse
- Pathfinder ACG

BTW. Witermute, sirwei : jak poszły X-wing'i, Kir Kanos zrobił siekę (Wintermute) podzielcie się rozpiskami:).

Pozdro
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Awatar użytkownika
sirwei
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post autor: sirwei »

Spokojnie, prototyp mieści się za przysłowiową pazuchą. A jeśli chodzi o x-winga to moje skirmishowe doświadczenie pomogło ale zgodnie z zapowiedzią MG Wintermute'a imperium wygrało i mój najlepszy pilot wedge zginął na początku w nierównej walce. Poza tym było miło choć jak dla mnie zbyt przewidywalnie i nieskomplikowanie.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, 12:39 przez sirwei, łącznie zmieniany 1 raz.
Nobody`s perfect, everybody frytki.

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Maxxx76

Tak więc skład na sobotę wygląda następująco:
1. Walkingdead
2. LudwiS
3. Wintermute
4. Rocy
5. Sirwei
6. Awawa
7. Maxxx
Jeżeli kogoś pominąłem, to proszę uprzejmie od razu pisać i się awanturować:)))
Awatar użytkownika
Maxxx76

Dobra, teraz będzie totalny offtop:)
Nie planuje/planował nikt z Was założyć sklep planszówkowy/gralnię/knajpkę planszówkową w Warszawie lub okolicach?:))))
Awatar użytkownika
Wintermute

Ludwi$ pisze:Hej,

Spoko Rocy, ja mogę nie grać i być "strażnikiem tajemnic" instrukcji, no i znasz zasady, a jak wiadomo co dwie głowy to nie trzy. Na razie zagramy bez dodatku, żebyście zobaczyli moc niektórych ulepszeń. Przy okazji proponuję żeby wszyscy zagrali rasą ludzi. Wiem, że może wydać to się nudne, ale wg mnie to dobre rozwiązanie dla graczy, którzy jeszcze nie grali w tą grę.

BTW. Witermute, sirwei : jak poszły X-wing'i, Kir Kanos zrobił siekę (Wintermute) podzielcie się rozpiskami:).

Pozdro
Ludwi$
Pffff, z taka banda to nawet Monopol nie bylby nudny...

Grali awawa i sirwei, ja tlumaczylem zasady. Polecieli naprzeciw siebie i niestety zel to sie konczylo. Byl Wedge z R7, luke z R2D2 i Tycho z PTL. Po drugiej stronie Carnor z Outmaneuver, Kanos i Vader z rakietami. Sirwei na poczatku poniosl duze straty, bo stracil Wedge'a zanim zdazyl zobaczyc co go dorwalo, potem radzil sobie lepiej ale niestety ciezko wymanewrowac interceptory... Awawa wygral jednym statkiem - bodaj Carnorem...

Na sirweiowy prototyp 2gowojenny i ja sie pisze.
Awatar użytkownika
sirwei

W sumie to chętnie powtórzę x-winga. Może z jakimś doświadczonym skrzydłowym ;)
A mój prototyp to jak już wspominałem dwuosobówka ale mam sporo scenariuszy na więcej niż 4 samoloty(jeden na ponad 20). Różnica między x-wingiem a moją grą zasadniczo jest taka że w x-w myślisz ruch do przodu i masz możliwość korekty(boost) a w mojej myślisz 3 ruchy do przodu i korekty/zmiany są zabronione.
Ot cała trudność.

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
awawa
Has thanked: 43 times
Been thanked: 38 times

Post autor: awawa »

Stół...hmmm, ta odległa galaktyka była mała i w dodatku te meteory, więc na subtelności nie było miejsca ;-) Vader z rakietami poszedł na przebój a dysponując podwójną akcją (namierzanie + aktywacja) zrobił duże zamieszanie, ale później siły w statkach się wyrównały. Na koniec, pomimo iż Carnor siedział Lukowi na ogonie to niewiele mógł zdziałać i tylko go kąsał...gdyby nie kości to w następnej rundzie mogło być rożnie.

@Rocy7 ta mata do x-winga to podobno Twój patent. Gdzie można ja kupić?

@sirwei tez jestem ciekawy Twojego prototypu :) po ostatnim x-wingu wciągnąłem się w skirmishe. Jest szansa że na dniach jedna flota też u mnie zagości.

Nie chcę studzić Twojego entuzjazmu Maxx, ale sklep może być ciężkim kawałkiem chleba...na przestrzeni kilku lat widziałem w okolicy 2 nieudane 'startupy'. Nie spotkałem się też w Warszawie z komercyjną gralnia, w końcu w domu też można grać ...zawsze są to projekty dodatkowe. I chyba coś takiego ma największą szanse na powodzenie jeśli tylko zadba się o czyste stole, dobre oświetlenie oraz porządne piwo (najlepiej Łomże oraz Ciechana ;-] ) i jedzenie.
Granie na Bemowie
Awatar użytkownika
Rocy7

Ludwi$ pisze: Na razie zagramy bez dodatku, żebyście zobaczyli moc niektórych ulepszeń. Przy okazji proponuję żeby wszyscy zagrali rasą ludzi. Wiem, że może wydać to się nudne, ale wg mnie to dobre rozwiązanie dla graczy, którzy jeszcze nie grali w tą grę.
Hmm, ale obrona punktowa będzie? Rakiety trochę psują fun czasem. Swoją drogą ja grałem w Eclipse i ludzie są nudni, i nie chcę by wszyscy grali obcymi, wybranie innej rasy zmieni zasady głównie dla mnie, ale nie będę się spierał choć preferuje różnorodność.

Awawa pw.
Maxxx76 pisze:Dobra, teraz będzie totalny offtop:)
Nie planuje/planował nikt z Was założyć sklep planszówkowy/gralnię/knajpkę planszówkową w Warszawie lub okolicach?:))))
też byłem świadkiem kilku takich inicjatyw, Gamiko w miarę wypaliło, ale nie wiem na ile jest sens grupa docelowa nie jest zbyt duża i różnie bywa z regularnością spotkań.

Prawda jest taka, że oprócz MtG i części bitewniakowców pozostali ludzie, grają dość nieregularnie.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, 23:15 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wintermute

A propos x-winga to tekst wieczoru:

Tak manewry wyszly, ze Vader podlatuje prosto pod lasery Luka.
sirwei: Nie wiedzialem, ze z niego taki samobojca.
awawa: Hm, ja tez nie.
Awatar użytkownika
Maxxx76

Dodaliście mi otuchy:-D
Awatar użytkownika
Wintermute

Maxxx76 pisze:Dodaliście mi otuchy:-D
Wiesz, ze zawsze mozesz na nas liczyc :P
Awatar użytkownika
sirwei

Wintermute nosisz przy sobie dyktafon ? ;)

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Wintermute

sirwei pisze:Wintermute nosisz przy sobie dyktafon ? ;)
Nieeee, szare komorki:) Skubane zapamietuja dziwne rzeczy czasami :D
ODPOWIEDZ