(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
A tak btw mam kod rabatowy (5%) do Rebel. Może ktoś chce dołączyć do zamówienia, ja pewnie zakupię Earth Reborn 

- Wintermute
W sumie fakt, watpie by podeszla podczas grania.Maxxx76 pisze:Muzyka do Odysei jest specyficzna, ale można spróbować
Jakby co, to przerzucimy się na Marsz Imperium
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
I znowu pozwolę sobie na offtop, ale gdyby ktoś chciał sprawić mi wspaniały prezent poimieninowy, to zapraszam na stronę:
http://www.siepomaga.pl/r/serduszko-adasia

http://www.siepomaga.pl/r/serduszko-adasia

- Wintermute
Wszedzie BS musisz reklamowac ?Rocy7 pisze:Tuż przed walką moglibyśmy puszczać to
http://picosong.com/y7Hz/ podoba mi się jak napięcie rośnie

Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
nie moja wina, ze to muza pisana pod BS;) jest dobra do kosmicznych 4X.Wintermute pisze: Wszedzie BS musisz reklamowac ?
Hej,
Co do muzy, to tylko Mass Effect 1-2:).
Pozdro,
Ludwi$
Też o tym myślałem, ale może to przy następnej grze (o ile się spodoba).Rocy7 pisze:nie chciałem całego dodatku tylko niektóre technologie by wyrównać szanse początkującym.
Fakt, rakiety to dość potężna broń, ale należy brać poprawkę, że jeżeli nasz przeciwnik też ma rakiety to już ważniejsza staje się inicjatywa. Także nie jest to tak gięte jak inna/e technologia/e możliwa/e do odkrycia w trakcie gry w zestawie podstawowym. Zresztą, sami się przekonacie.Rocy7 pisze:Gra z rakietami w Eclipse wygląda tak(uwaga spoiler, ale wyrównujący szanse). chciałem tylko technologię z dodatku, która to utrudnia.
Zrobiłem mały rekonesans i znalazłem książkę pana Zbigniew Flisowski "BURZA NAD PACYFIKIEM" (tom II). Problem w tym, że opiera on się na informacjach i źródłach wyłącznie Sowieckich (jeżeli chodzi o konflikt Sowiecko - Japoński).sirwei pisze:Niestety nie mam scenariuszy z konfliktu radziecko japońskiego. Potrzebuję lektury by poczytać i coś przygotować....
Zresztą ta kampania trwała niecały miesiąc....strasznie krótko. I w tym czasie z Japoni niewiele zostało....
Co do muzy, to tylko Mass Effect 1-2:).
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Ludwi$ problemem jest losowy dostep do technologii, jesli ktos pierwszy kupi rakiety, nastepna mozliwosc kupna moze byc za pare tur, w ktorych ta osoba bedzie miala przewage.
Technologie starozytnych faktycznie sa przegiete raz jedna osoba zdobyla pod rzad hull +2 i tarcze +3 i w zasadzie wymiotla reszte.
W sumie nie ma sensu dywagowac przekonamy sie przy planszy:P
Technologie starozytnych faktycznie sa przegiete raz jedna osoba zdobyla pod rzad hull +2 i tarcze +3 i w zasadzie wymiotla reszte.
W sumie nie ma sensu dywagowac przekonamy sie przy planszy:P
Ludwis to skoro to źródła sowieckie to ja bym nie dawał im wiary. Postanowione, gramy bitwę o Anglię, Wintermute robi za drukarza 

Hej,
Rocy7. No, uroki randomu:). Pamiętaj jednak, że rakiety są drogim ulepszeniem, a bez komputerów celowniczych (kolejne ulepszenie) to IMO nie są aż tak super.
pozdro
Ludwi$
Rocy7. No, uroki randomu:). Pamiętaj jednak, że rakiety są drogim ulepszeniem, a bez komputerów celowniczych (kolejne ulepszenie) to IMO nie są aż tak super.
pozdro
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Ale że drukuje wynik?:-)sirwei pisze:Ludwis to skoro to źródła sowieckie to ja bym nie dawał im wiary. Postanowione, gramy bitwę o Anglię, Wintermute robi za drukarza
Hej,
Ale będą samoloty Regia Aeronautica?:)
Pozdro
Ludwi$
Heh, nie dziwie Ci się:). Choć zawsze to jakaś gliniana podstawa.sirwei pisze:Ludwis to skoro to źródła sowieckie to ja bym nie dawał im wiary.
Ale będą samoloty Regia Aeronautica?:)
Pozdro
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
Aktualnie są Niemcy i Anglia. Włosi mogą zostać dodrukowani ale żeby nie męczyć drukarza to czarno biało.
- Rocy7
Hmm Bitwa o Anglie to tematyka na ktora ja bym sie skusil;) wystepuje dywizjon 303?, ale moge tez popatrzec.
Dywizjony? Możesz sobie wyobrazić. To nie jest aż tak szczegółów gra. Możesz kierować spitami jak nie będzie innych chętnych 

Jutro start maratonu o 12. W samo południe, pod hasłem: Do Gwiazd!
Namiary rozesłane, jeśli ktoś nie dostał, to proszę o kontakt z organizatorem. Tzn jeżeli nie dostał danych teleadresowych, bo za inne "dostanie" organizator nie ponosi odpowiedzialności
Namiary rozesłane, jeśli ktoś nie dostał, to proszę o kontakt z organizatorem. Tzn jeżeli nie dostał danych teleadresowych, bo za inne "dostanie" organizator nie ponosi odpowiedzialności

Najnowszy komunikat: Dyżurny synoptyk uprasza o odpowiednie zaplanowanie podróży, możliwe opóźnienia na trasie oraz problemy z identyfikacją celu. 10-minutowy zapas powinien wystarczyc:-)
- Wintermute
Jak podeslesz tych italcow to jeszcze siekne ich kolorem...sirwei pisze:Aktualnie są Niemcy i Anglia. Włosi mogą zostać dodrukowani ale żeby nie męczyć drukarza to czarno biało.
- Wintermute
Podeslij wieczorem, powinienem zdazyc jutro przed poludniem druknac, najwyzej bedziemy cieli na miejscu.sirwei pisze:Dziś już nie zdążę. W pracy do 19.30
- Rocy7
- Wintermute
Nie widze przeszkod.sirwei pisze:To może podeślę jeszcze Polaków?