Grał już ktoś z Was może.Temat fajny.
Byłbym wdzięczny za info na temat rozgrywki i jak gra śmiga w opcji na dwoje

Łatwiej jest zasubskrybować mój kanałmiras23 pisze:Nie zapomnij powiadomić
A jaki jest ten czas rozgrywki ?ogi pisze:Ja grałem 2 razy w 5-osobowym składzie.
- Czas gry: rozgrywka krótka za krótka, a długa za długaw średnią jeszcze nie grałem ale wydaje mi się, że może być tylko trochę krótsza od długiej.
Z tego co pamiętam długa gra 5-osobowa zajęła nam ok 3 godzin. Pod koniec gra się już niepotrzebnie przeciągała i to odczuwało parę osób.mr.big pisze:A jaki jest ten czas rozgrywki ?ogi pisze:Ja grałem 2 razy w 5-osobowym składzie.
- Czas gry: rozgrywka krótka za krótka, a długa za długaw średnią jeszcze nie grałem ale wydaje mi się, że może być tylko trochę krótsza od długiej.
O, właśnie. I czy ta gra fanom Eclipse'a nie wyda się zbyt uboga?Wallenstein pisze:Jakieś nowe przemyślenia?
To jest bardziej euro gra czy przygodowa?mr.big pisze: Jestem zadowolony z zakupu i śmiało mogę polecić tą grę dla szukających alternatywy dla Talismana, Runebound, a nawet Mage Knight.
Zdecydowanie nie jest to gra przygodowa, choć może odkrywanie żetonów znalezisk w ruinach można podciągnąć pod przygodęBea pisze:To jest bardziej euro gra czy przygodowa?mr.big pisze: Jestem zadowolony z zakupu i śmiało mogę polecić tą grę dla szukających alternatywy dla Talismana, Runebound, a nawet Mage Knight.
A graliście w wariant krótki czy długi?mr.big pisze: Zdecydowanie nie jest to gra przygodowa, choć może odkrywanie żetonów znalezisk w ruinach można podciągnąć pod przygodę![]()
W pewnym sensie przypomina grę Tikal pomieszaną z Mage Knightem. Z Tikala ma budowę planszy i poruszanie się po niej, z MK ma "budowanie akcji" (w MK z kart, w Hyperborea z kosteczek). Gra oczywiście troszkę bardziej rozbudowana od Tikala, i sporo od niego lepsza, zarazem znacznie mniej skomplikowana od MK.
Bea pisze: A graliście w wariant krótki czy długi?