(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Panie i Panowie, a może IA oraz SoB udałoby się spokojnie rozegrać w Respublice? Mają duże stoły, dobre oświetlenie, no i to w końcu klub stworzony przez graczy 

Hej,
Dzięki za dzisiejszą grę panowie, mam nadzieję, że się podobało:). Następnym razem, możemy gdzieś na mieście rozegrać misja jakby co:).
Team:
1. Awawa
2. sirwei
3. balif
4. Rocy7
W sumie to można jeszcze jeden team stworzyć, nie widzę problemów:)
Pozdro,
Ludwi$
Dzięki za dzisiejszą grę panowie, mam nadzieję, że się podobało:). Następnym razem, możemy gdzieś na mieście rozegrać misja jakby co:).
Team:
1. Awawa
2. sirwei
3. balif
4. Rocy7
W sumie to można jeszcze jeden team stworzyć, nie widzę problemów:)
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Ja chętnie zagrałbym w obu teamach - coraz bardziej ta gra podoba mi sie. Ktos jeszcze miałby ochotę? Piehoo?
BTW chyba dobrze byłoby znaleźć w tej drugiej drużynie nowego dowódce Imperium, gdyż Ludwi$ masz już chyba dość
Jeśli nie będzie chętnych to ja tez mógłbym nim zagrać pomimo równoległej kampanii rebelianckiej.
BTW chyba dobrze byłoby znaleźć w tej drugiej drużynie nowego dowódce Imperium, gdyż Ludwi$ masz już chyba dość

Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 01:43 przez awawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Granie na Bemowie
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Również dziękuje za grę. Już w tej chwili wiem, że mechanika i sposób prowadzenia kampanii podoba mi się bardziej niż w Descent. Szkoda, że nie mamy jedi w drużynie biała kostka bywa irytująca. Bez mojego klasowego pancerza obawiam się, iż snajper będzie mniej skuteczny, ale jak trochę punktów odłożę może nie będzie aż tak źle.
- Rocy7
Dziękuje za grę. Lokal Ludwi$`s lair oceniam bardzo pozytywnie
. Dojazd jest dobry a moje spóźnienie wynikło z pomylenia przystanków ;/.
Kolejna równoległa kampania kusi ale jest jeszcze tyle inny tytułów do sprawdzenia ...
Przy ogólnej zgodzie mogę podmienić Wookiego na Jedi. Myślę jednak że zdolność Jedi przeciwko Championowi nie pomogła by tutaj gdyż przy maks 4 dmg i tak lepiej zabrać czarną kostkę niż biała (no chyba że można zdecydować po rzucie kośćmi).
Po pierwszej rozgrywce zdolność generała wydaję się najsłabsza ze wszystkich postaci obecnych wczoraj. Niski zasięg bardzo ogranicza możliwości jej użycia a sam generał strzela nie gorzej od innych i zazwyczaj lepiej żeby sam atakował. Może po dopakowaniu snajpera będzie to wyglądać trochę lepiej.

Kolejna równoległa kampania kusi ale jest jeszcze tyle inny tytułów do sprawdzenia ...
Przy ogólnej zgodzie mogę podmienić Wookiego na Jedi. Myślę jednak że zdolność Jedi przeciwko Championowi nie pomogła by tutaj gdyż przy maks 4 dmg i tak lepiej zabrać czarną kostkę niż biała (no chyba że można zdecydować po rzucie kośćmi).
Po pierwszej rozgrywce zdolność generała wydaję się najsłabsza ze wszystkich postaci obecnych wczoraj. Niski zasięg bardzo ogranicza możliwości jej użycia a sam generał strzela nie gorzej od innych i zazwyczaj lepiej żeby sam atakował. Może po dopakowaniu snajpera będzie to wyglądać trochę lepiej.
Masz myśli tego Wookiego ;>?Maxxx76 pisze:Wookie jest w porzo, nie wymieniaj go:-)
https://www.youtube.com/watch?v=WmVXJ3hQrPo
Ja także dziękuję za miły wieczór. To był mój pierwszy raz w grze z 'tym złym' ale po drugiej stronie barykady. Dosyć relaksujące gdy porównam to do moich doświadczeń z descenta i posiadłości. Generał może się nie wykazał ale po przejrzeniu jego talii przyszłych umiejętności może być mocny jako support.
- awawa
Dosc boleśnie wczoraj przekonaliśmy się, ze brakuje żądłą w arsenale... jak zabrakło snajpera to nawet gdy skoncetrowalismy ogien na championie to tylko go zadrapaliśmy . Niestety, nadal mam bron startowa a blast jest niegroźny dla przeciwnika, gdyż strzały są blokowane na tarczach i bez piercingu potrzebuje wyrzucić przynajmniej 3-4 trafienia niebieska/zielona. Z pozytywów: moja postać oprócz pancerza i lone wolfa ma teraz dodatkowy autohealing, wiec moze bez obaw biegać i zbierac skrzynki ;)
- Rocy7
Hmm a co powiecie na wydzielenie watku do dyskusji o IA podobnie jak to jest z watkiem Pathfindera.
- awawa
Tu waza się jeszcze kwestie organizacyjne naszego teamu w IA. wookie jak chcesz to zostań Jedi, ale wtedy nie zrobisz ataku melee z czerwona kostka i cleave z 10 pol :] Widze pewien konflikt z Fenn'em, gdyż wtedy ja używając blastu zadam Ci obrażenia jeśli zaatakujesz grupę. Coż, nie mamy idealnego decka, ale trzeba sobie radzić.
Granie na Bemowie
Została jeszcze kasa na kupienie upgrade dającą reacha (był dostępny w kartach po 2 scenariuszu). Wtedy mógłbym oddać Ci mój pistolet.awawa pisze:Tu waza się jeszcze kwestie organizacyjne naszego teamu w IA. wookie jak chcesz to zostań Jedi, ale wtedy nie zrobisz ataku melee z czerwona kostka i cleave z 10 pol :] Widze pewien konflikt z Fenn'em, gdyż wtedy ja używając blastu zadam Ci obrażenia jeśli zaatakujesz grupę. Coż, nie mamy idealnego decka, ale trzeba sobie radzić.
- awawa
thanx, ale w tej rundzie nie brałem nic z magazynu gdyż oszczędzam punkty na coś z blastem
Do tej pory żadna z oferowanych broń tego nie miała, wiec muszę zostać przy startowej.

Granie na Bemowie
- Rocy7
Ja powinnienem byc skuteczniejszy + z nowa ulepszona bronia + 2 dmg, + 2 zasieg i zolta kostka o ile bede mial pierce.
Mały offtop- ktoś z was posiada/miał styczność z Star Realms? Potrzebuję opinii
Można pograć w wersje bez dodatków za darmo. http://www.starrealms.com/digital-game/. Prosta fajna gra ale trochę mało różnorodnych akcji i kart przez co szybko mi się zaczęła nudzić. Dodatki podobno trochę pomagają ale bez rewelacji.sirwei pisze:Mały offtop- ktoś z was posiada/miał styczność z Star Realms? Potrzebuję opinii
W sobotę (28.02) chętnie zagrał bym w coś większego, proponuje starcrafta (z dodatkiem) albo coś lżejszego np rozgrzewka w SOB-a
.

- Rocy7
Ja mógłbym w Starcraft pograć. Sobota by mi pasowała, choć jeszcze nie na 100%
Hej,
Ok, odpalam 3 kampanie Imperial Assault. Tym razem Tarchomin Edition. Proponuję spotykać się w Ancymona lub u mnie w domu (od czasu do czasu;]). Na tę chwilę mam(y) chętnych trzech graczy.
- Piehoo
- Hakri
- walkingdead
Także szukamy jeszcze jednego chętnego. Imperium gram ja:). Dzień jest do ustalenia, godzina również (poniedziałki i wtorki chyba odpadają z powodu SoB i 2 kampanii IA, ale to chyba na przemian mamy grać?. No i we wtorki od czasu do czasu w X-Winga w Paradoxie bym chciał pograć;]).
Pozdro
Ludwi$
Ok, odpalam 3 kampanie Imperial Assault. Tym razem Tarchomin Edition. Proponuję spotykać się w Ancymona lub u mnie w domu (od czasu do czasu;]). Na tę chwilę mam(y) chętnych trzech graczy.
- Piehoo
- Hakri
- walkingdead
Także szukamy jeszcze jednego chętnego. Imperium gram ja:). Dzień jest do ustalenia, godzina również (poniedziałki i wtorki chyba odpadają z powodu SoB i 2 kampanii IA, ale to chyba na przemian mamy grać?. No i we wtorki od czasu do czasu w X-Winga w Paradoxie bym chciał pograć;]).
Pozdro
Ludwi$
Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, 13:11 przez Ludwi$, łącznie zmieniany 2 razy.
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry