(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
A będą znowu Ktulowe Wojny?Valarus pisze:To rozmowa się trochę rozjechała, bo pozostali mówili o dniu dzisiejszym. Ale spoko, Chaos w czwartek przytargać mogę, natomiast na pewno nie na 17. Najwcześniej 17:30, ale i tego obiecać nie mogę.
Ja chętnie też dołączę do wojen. Równie chętnie zagram w OtV. Dawno nie byłem tak zajarany jak tym wallacem. Jak go nie chcesz Seba to ja go przygarne. 

Embrace Eternity!
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 9 times
Cześć!
Od jakiegoś czasu wciągam się w planszówki, z każdym dniem mam ochotę na więcej i nie znajduję zrozumienia wśród znajomych, bo maks w co chcą ze mną grać to Splendor.
Przygarniecie nowego gracza czy krucho z miejscami?
Od jakiegoś czasu wciągam się w planszówki, z każdym dniem mam ochotę na więcej i nie znajduję zrozumienia wśród znajomych, bo maks w co chcą ze mną grać to Splendor.

- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Miejsce się znajdzie, więc jak najbardziej zapraszamy. Dobra rada - warto przychodzić wcześnie, bo jak ruszą kobyły na kilka godzin, to czasami niestety trzeba czekać aż się skończą lub aż przyjdzie więcej osób.
-
Wcześniej, czyli rozumiem bliżej 17 niż 18?
Przy okazji pytanie. Jak tam trafić? Google Maps pokazuje wejście przez ścianę
Trzeba wejść po tych schodkach na zdjęciu czy jakoś inaczej?
https://www.google.pl/maps/@54.379169,1 ... e0!6m1!1e1

Za tymi schodkami są drzwi i wejście. Zresztą chyba przy drzwiach będzie stała reklama. Będę miał Władców Podziemi, Yedo i może coś jeszcze.
piotrow pisze:Cześć!
Hej, dziś będę z Szutkiem jakoś w okolicach 17tej i chętnie przygarniemy kogoś do jakiejś niedługiej gierki zanim reszta towrzystwa nie przyjdzie z 'kobyłami'

Za płomieniami po lewej jest wejściepiotrow pisze:Wcześniej, czyli rozumiem bliżej 17 niż 18?

-
Dzięki za pomoc.
Brać jakieś gry ze sobą czy nie ma potrzeby? Mam TTR Europa i Azja, Descent, 7 cudów świata, Splendor, Krwiopijca i Sabotażysta.
Brać jakieś gry ze sobą czy nie ma potrzeby? Mam TTR Europa i Azja, Descent, 7 cudów świata, Splendor, Krwiopijca i Sabotażysta.
Splendor jest na miejscu z tego co wiem. Raczej dużo nie bierz bo i tak nie da rady we wszystko zagrać 

Siema. To ja zajrzę też parę minut po 17- tak żeby załapać się na rozgrzewkę, ok?
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Chciałem dziś z wami w coś zagrać ale nie wyszło
Na górze stężenie tlenu było na poziomie Everestu a na dole nie było miejsca! Próba zagrania w coś z Kajetanem spełzła więc na niczym. Może byłem zmęczony po dzisiejszych zawodach ale brak zdecydowania i wspomniany wyżej brak tlenu wypchnął mnie do domu. Do zobaczenia za tydzień!

- Valarus
Atmosfera rzeczywiście była duszna. A my je te głąby, daliśmy się wykolegować z dobrego stolika akurat w dzień, kiedy było tak ciasno. Frajrzy!
A co było grane?
Splendor - już na stole jak przyszedłem, ale to i dobrze, bo mnie do niego ani trochę nie ciągnie. Za to ma jedno z najlepszych zdjęć na BGG, które moim zdaniem ładnie ten tytuł oddaje:
Chaos - bardzo szybka gra, ale tak to jest, jak zostawia się jednego gracza samego w kącie i pozwala mu robić co tylko chce
Nightfall - spoko deckbuilder, chociaż mój muzg przez dłuższy czas nie chciał załapać tych oznaczeń kolorystycznych do łańcucha. Niby to takie oczywiste, ale musiałem długo się zastanawaić, co mi się łaczy z czym w ręku, nie mówiąc już o tym, co powininem zakupić. Starzej się chyba, umysł już nie ten.
Władcy Podziemi - grana na stole obok, więc nie wiem, ani jak poszła, ani kto wygrał.
Agricola? Ponoć Kajetan gdzieś tam grał na dole, więcej nie wiem.
Bang Dice - jedna partia w 5 minut i daliśmy spokój. Nie ma czego komentowac, jaki Bang jest każdy widzi.
Cthulhu Wars - Tym razem wygrał Bartek grający Cthulhu. Na tę chwilę mamy więc idealny balans, 3 razy grana i zawsze wygrywała inna strona;) Muszę przyznać, że jestem zadowolony z tego tytułu, za każdym razem grało mi się bardzo fajnie.
Dixit i dyskusje na temat Gaimana - Gwiezdny Pył to jednak fajne opowiadanko jest, warto przeczytać;) A Ci, którzy jeszcze w ogólnie nie mieli kontaktu z autorem - zacznijscie od komiksu, Sandman to siła i potęga
Jeżeli później coś było, to ja o tym nie wiem, do domu polazłem i spać poszedłem. Koniec bajki.

A co było grane?
Splendor - już na stole jak przyszedłem, ale to i dobrze, bo mnie do niego ani trochę nie ciągnie. Za to ma jedno z najlepszych zdjęć na BGG, które moim zdaniem ładnie ten tytuł oddaje:
Spoiler:

Nightfall - spoko deckbuilder, chociaż mój muzg przez dłuższy czas nie chciał załapać tych oznaczeń kolorystycznych do łańcucha. Niby to takie oczywiste, ale musiałem długo się zastanawaić, co mi się łaczy z czym w ręku, nie mówiąc już o tym, co powininem zakupić. Starzej się chyba, umysł już nie ten.
Władcy Podziemi - grana na stole obok, więc nie wiem, ani jak poszła, ani kto wygrał.
Bang Dice - jedna partia w 5 minut i daliśmy spokój. Nie ma czego komentowac, jaki Bang jest każdy widzi.
Cthulhu Wars - Tym razem wygrał Bartek grający Cthulhu. Na tę chwilę mamy więc idealny balans, 3 razy grana i zawsze wygrywała inna strona;) Muszę przyznać, że jestem zadowolony z tego tytułu, za każdym razem grało mi się bardzo fajnie.
Dixit i dyskusje na temat Gaimana - Gwiezdny Pył to jednak fajne opowiadanko jest, warto przeczytać;) A Ci, którzy jeszcze w ogólnie nie mieli kontaktu z autorem - zacznijscie od komiksu, Sandman to siła i potęga

Jeżeli później coś było, to ja o tym nie wiem, do domu polazłem i spać poszedłem. Koniec bajki.
-
Dziękuję za miłe przyjęcie. Tyle gier w jeden wieczór, wyszedłem zachwycony 
Chaosa trochę źle rozegrałem taktycznie i przegrałem grając Khornem. Wiem już jak grać, więc następnym razem mam nadzieję pójdzie mi lepiej.
W Nightfall niespodziewanie wygrałem, siedząc cicho i nie wadząc nikomu. Musiałbym zagrać jeszcze raz albo dwa żeby załapać powiązania między kartami i nie grać na chybił trafił. Ale grało się przyjemnie. W Bang! zagrałem i zaraz o niej zapomniałem, nie porwała mnie zupełnie. Za to Time's Up to gra która momentalnie wylądowała na wysokim miejscu na liście zakupowej. Dostarczyła mi masę śmiechu i dobrej zabawy. Idealna na imprezy. Szpiczaste cycki rządzą
Na koniec na stole wylądował Dixit. Niby fajna gra, niby nie wiem... Zdecydowanie chcę w nią jeszcze zagrać, ale nie jestem do końca pewien czy mi się podobała.
Podsumowując - było super i na pewno wybiorę się do Was jeszcze nie jeden raz

Chaosa trochę źle rozegrałem taktycznie i przegrałem grając Khornem. Wiem już jak grać, więc następnym razem mam nadzieję pójdzie mi lepiej.
W Nightfall niespodziewanie wygrałem, siedząc cicho i nie wadząc nikomu. Musiałbym zagrać jeszcze raz albo dwa żeby załapać powiązania między kartami i nie grać na chybił trafił. Ale grało się przyjemnie. W Bang! zagrałem i zaraz o niej zapomniałem, nie porwała mnie zupełnie. Za to Time's Up to gra która momentalnie wylądowała na wysokim miejscu na liście zakupowej. Dostarczyła mi masę śmiechu i dobrej zabawy. Idealna na imprezy. Szpiczaste cycki rządzą

Na koniec na stole wylądował Dixit. Niby fajna gra, niby nie wiem... Zdecydowanie chcę w nią jeszcze zagrać, ale nie jestem do końca pewien czy mi się podobała.
Podsumowując - było super i na pewno wybiorę się do Was jeszcze nie jeden raz

Valarus pisze:Atmosfera rzeczywiście była duszna. A my je te głąby, daliśmy się wykolegować z dobrego stolika akurat w dzień, kiedy było tak ciasno. Frajrzy!![]()
A co było grane?
Splendor - już na stole jak przyszedłem, ale to i dobrze, bo mnie do niego ani trochę nie ciągnie. Za to ma jedno z najlepszych zdjęć na BGG, które moim zdaniem ładnie ten tytuł oddaje:Chaos - bardzo szybka gra, ale tak to jest, jak zostawia się jednego gracza samego w kącie i pozwala mu robić co tylko chceSpoiler:![]()
Dixit i dyskusje na temat Gaimana - Gwiezdny Pył to jednak fajne opowiadanko jest, warto przeczytać;) A Ci, którzy jeszcze w ogólnie nie mieli kontaktu z autorem - zacznijscie od komiksu, Sandman to siła i potęga![]()
Nie ma się co jarać zwycięstwem jak gra się z żółtodziobami

P.S. mózg przez 'ó'

- Valarus
Aj aj, widzę, że przegrywanie niektórych mocno boli, skoro nawet zwykłe stwierdzenie faktu odbierają jako "jaranie się". Spoko, następnym razem będę pamiętał, żeby podłożyć się w imię twojego dobrego samopoczucia.dratwa6 pisze:
Nie ma się co jarać zwycięstwem jak gra się z żółtodziobami
P.S. mózg przez 'ó'

A czepianie się ortografii - mógłbyś wykorzystać ten czas i napisać coś bardziej na temat (gry planszowe, przypominam). Czy za duże wymagania?

Wolf, gdzie jesteś, z Tobą da się chociaż merytorycznie o "problemy pierwszego świata posprzeczać".
Nic mnie nie boli, no procz biodra czasem (pewnie pierwsze symptomy SKS)
Mialo byc zartem wiec traktuj jako zart:)
A ortografia wazna rzecz, tymbardziej w takich kluczowych slowach:P
A co do tematu (planszowki) to Chaos jest calkiem fajna gra. Oczywiscie poczatkowo jak czlowiek zbombardowany mrowiem zasad i gra szybko sie konczy to czlowiek nie cieszy sie w pelni ta piersza rozgrywka ale i tak mi sie podoba:) w zasadzie myslalem ze jest trudniejsza:) A Splendor swietnie okresla zdjecie ktore wkleiles
Co do Nightfalla mam mieszane uczucia - z jednej strony napewno gra ma w sobie cos, z drugiej- to taka mlocka w ktorej jak to okreslil Piotrek 'jak sie na Ciebie uwezma to i z najlepszymi kartami przegrasz'.
Nastepnym razem chetnie zagralbym w cos bardziej planszowego np Tzolkin albo nawet Ora et Labora- przyznam ze wpadla mi w oko:D fajnie sie tez przedstawiala Unward to Venus i ktos jeszcze wspominal o Agricoli, ktora tez chetnie bym poznal:)
P.S. Valarus , nie gniewaj sie, nie chcialem urazic <peace>

Mialo byc zartem wiec traktuj jako zart:)
A ortografia wazna rzecz, tymbardziej w takich kluczowych slowach:P
A co do tematu (planszowki) to Chaos jest calkiem fajna gra. Oczywiscie poczatkowo jak czlowiek zbombardowany mrowiem zasad i gra szybko sie konczy to czlowiek nie cieszy sie w pelni ta piersza rozgrywka ale i tak mi sie podoba:) w zasadzie myslalem ze jest trudniejsza:) A Splendor swietnie okresla zdjecie ktore wkleiles

Co do Nightfalla mam mieszane uczucia - z jednej strony napewno gra ma w sobie cos, z drugiej- to taka mlocka w ktorej jak to okreslil Piotrek 'jak sie na Ciebie uwezma to i z najlepszymi kartami przegrasz'.
Nastepnym razem chetnie zagralbym w cos bardziej planszowego np Tzolkin albo nawet Ora et Labora- przyznam ze wpadla mi w oko:D fajnie sie tez przedstawiala Unward to Venus i ktos jeszcze wspominal o Agricoli, ktora tez chetnie bym poznal:)
P.S. Valarus , nie gniewaj sie, nie chcialem urazic <peace>