(Gdynia) Eurogranie (info w pierwszym poście)
- ChlastBatem
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 28 times
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Re: [Gdynia] Eurogranie w Cyganerii
Jutro mogę być najwcześniej ok. 18:30. I niestety z pewnym prawdopodobieństwem, że w ogóle nie dotrę.
Tę enigmatyczną informację doprecyzować będę potrafił dopiero jutro po południu.
Tę enigmatyczną informację doprecyzować będę potrafił dopiero jutro po południu.
- ChlastBatem
Jestem chętny więc jeśli chce Ci się przyjechać to super.cezaras pisze:nie wiem czy możemy wnioskować, że będzie nas dwóch??
i czy wówczas mimo wszystko się umawiamy??
Jeśli byłoby nas dwóch mogę wziąć też 1960 The Making of the President.
OK, w takim razie jesteśmy umówieni.cezaras pisze:spoko - a nuż krtoś dołączy
będę koło 17ej
i na pewno wezmę KeyFlowera (na dwie osoby chodzi)
Grand Cru też - czemu nie
-
oprócz zapowiadanych gier (KeyFlower i Grand Cru) + dwóch filerków (For Sale i Niet!) wezmę ze sobą jeszcze ...
....kumpla
czyli 3ech nas będzie na pewno...
....kumpla

czyli 3ech nas będzie na pewno...
- ChlastBatem
-
dzisiaj nie dam rady przywieźćChlastBatem pisze:
Ja bym chętnie pocisnął Hespelknehta znów.

ale za tydzień - czemu nie...

-
kolejne granie za nami i kolejne gry 
było quorum (czyli 4 osoby), świetnie się grało
For Sale - dwie szybciutkie partyjki potwierdziły moje zdanie o tej pozycji
.To genialny filer. Licytacja, czasami ciężkie decyzje, blef i to wszystko w 15 minut. Klasyka.
Keyflower - to moje odkrycie ostatnich tygodni. Emocjonująca giera. Ma i licytację i rozwój własnej wioski, i produkcję. Jak to powiedziała ChlastBatem po grze: normalnie czuję się zmęczony myśleniem i ogarnianiem sytuacji na stole. Prawda - bardzo istotne jest kontrolowanie sytuacji nie tylko u siebie, ale i konkurentów.
BTW: w tej grze Amadeusz przełamał zasadę, że w grę wygrywa jej właściciel. Popuściliśmy mu w zielonych (miał i łódkę, która mu dawała zielonych, jak i płytki do ich generowania, których nawet po upgradzie, sami nie użyliśmy).
Znowu świetna giera, znakomite i wymagające euro. A myślę, że następnym razem będzie jeszcze lepiej. (a w kolejce czekają dwa rozszerzenia
Niet! - niby zwykła gra w karty (coś jak kierki, planowanie czy 3-5-8) z trzema twistami.
Mnie osobiście najbardziej podoba się ten z graniem w drużynie.
Ogólnie - dla kogoś, kto grał w karty - gra raczej dość banalna, ale nasza rozgrywka była bardzo ciekawa, bo dwóch graczy dopiero poznawało zasady grania z użyciem atu, przebijania - o impasowaniu nie wspominając.
czyli przyjemnie, ale d...y nie urwało.
i za tydzień znowuż kolejne spotkanko
Haspelknecht i ...?
(fajnie gdy ustalamy z wyprzedzeniem w co gramy, bo jest szansa przejrzeć instrukcję)
ps.
myślę, że fajnie byłoby w jakiś sposób utrwalać w co już graliśmy
na razie tak - jak macie lepsze pomysły, to śmiało
i nie wiem czy czegoś nie pominąłem

było quorum (czyli 4 osoby), świetnie się grało
For Sale - dwie szybciutkie partyjki potwierdziły moje zdanie o tej pozycji

Keyflower - to moje odkrycie ostatnich tygodni. Emocjonująca giera. Ma i licytację i rozwój własnej wioski, i produkcję. Jak to powiedziała ChlastBatem po grze: normalnie czuję się zmęczony myśleniem i ogarnianiem sytuacji na stole. Prawda - bardzo istotne jest kontrolowanie sytuacji nie tylko u siebie, ale i konkurentów.
BTW: w tej grze Amadeusz przełamał zasadę, że w grę wygrywa jej właściciel. Popuściliśmy mu w zielonych (miał i łódkę, która mu dawała zielonych, jak i płytki do ich generowania, których nawet po upgradzie, sami nie użyliśmy).
Znowu świetna giera, znakomite i wymagające euro. A myślę, że następnym razem będzie jeszcze lepiej. (a w kolejce czekają dwa rozszerzenia
Niet! - niby zwykła gra w karty (coś jak kierki, planowanie czy 3-5-8) z trzema twistami.
Mnie osobiście najbardziej podoba się ten z graniem w drużynie.
Ogólnie - dla kogoś, kto grał w karty - gra raczej dość banalna, ale nasza rozgrywka była bardzo ciekawa, bo dwóch graczy dopiero poznawało zasady grania z użyciem atu, przebijania - o impasowaniu nie wspominając.
czyli przyjemnie, ale d...y nie urwało.
i za tydzień znowuż kolejne spotkanko

Haspelknecht i ...?
(fajnie gdy ustalamy z wyprzedzeniem w co gramy, bo jest szansa przejrzeć instrukcję)
ps.
Możesz dodać Goa i Kraftwagencezaras pisze:kolejne granie za nami i kolejne gry
ps.
For Sale - chyba najfajniejszy filer w jaki grałem.
Keyflower - fajnie rozwiązana licytacja i wariant pasowania. Nie przepadam jednak za graniem z czyichś kart, żetonów itp.
Niet! - musiałbym zagrać jeszcze raz żeby ogarnąć

-
to:dexete pisze:Co do granych gier przypomniałem sobie jeszcze Marco Polo.
??
Takcezaras pisze:to:dexete pisze:Co do granych gier przypomniałem sobie jeszcze Marco Polo.??
- ChlastBatem
Optymalna ilość graczy, bardzo fajnie się grało! Oby więcej takich spotkań.

For Sale - genialny filler, kupię nowe wydanie

Nyet - Szkoda, że dopiero pod koniec zrozumiałem grę

Kwiatowy klucz - bardzo dobre euro, szybkie, nie dłuży się. Ciekawa licytacja, duża regrywalność oraz multum do analizowania. Ilość możliwych akcji wraz z rozwojem gry rośnie. Momentami za dużo tego było. Kołderka bardzo krótka. Interakcja również spora jak na euro. Graficznie parę rzeczy mi przeszkadzało. Ogólnie gratuluje zakupu, dobra gra! Dla mnie jedynie przeszkadza możliwość używania kafli innych i niektóre rozwiązania graficzne.

For Sale - genialny filler, kupię nowe wydanie

Nyet - Szkoda, że dopiero pod koniec zrozumiałem grę

Kwiatowy klucz - bardzo dobre euro, szybkie, nie dłuży się. Ciekawa licytacja, duża regrywalność oraz multum do analizowania. Ilość możliwych akcji wraz z rozwojem gry rośnie. Momentami za dużo tego było. Kołderka bardzo krótka. Interakcja również spora jak na euro. Graficznie parę rzeczy mi przeszkadzało. Ogólnie gratuluje zakupu, dobra gra! Dla mnie jedynie przeszkadza możliwość używania kafli innych i niektóre rozwiązania graficzne.
- lacki2000
- Has thanked: 429 times
- Been thanked: 237 times
Zagraj na BGA to dwa ostatnie określenia będą do wymianyChlastBatem pisze:Kwiatowy klucz - bardzo dobre euro, szybkie, nie dłuży się.

Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
- ChlastBatem
Dlatego w planszówki gra się w realulacki2000 pisze:Zagraj na BGA to dwa ostatnie określenia będą do wymianyChlastBatem pisze:Kwiatowy klucz - bardzo dobre euro, szybkie, nie dłuży się.(licytacje turowo/asynchronicznie online to jednak zabawa dla bardzo cierpliwych graczy z dobrą pamięcią
)

- lacki2000
- Has thanked: 429 times
- Been thanked: 237 times
no ja też zawsze powtarzam, że z planszówkami jak z seksemChlastBatem pisze:Dlatego w planszówki gra się w realulacki2000 pisze:Zagraj na BGA to dwa ostatnie określenia będą do wymianyChlastBatem pisze:Kwiatowy klucz - bardzo dobre euro, szybkie, nie dłuży się.(licytacje turowo/asynchronicznie online to jednak zabawa dla bardzo cierpliwych graczy z dobrą pamięcią
)
a na kompach/konsolach gra się w wiedźminy i inne dzikie gony

Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
- ChlastBatem
Spontan!
Ktoś ma jutro (czyli poniedziałek) o 16 albo i później czas oraz chęci na granie?
Ktoś ma jutro (czyli poniedziałek) o 16 albo i później czas oraz chęci na granie?