(Legionowo) Regularne spotkania planszówkowe
- hutriel
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
Re: [Legionowo] Może ktoś gra?
To ja będę kuł żelazo póki gorące i entuzjazm w narodzie. Może coś w przyszłym tygodniu? Z wielką chęcią spróbowałbym Viticulture o którym wspomniał habert. Opcjonalnie ja ze swojej strony mógłbym przynieść Gallerista o którym też rozmawialiśmy. Ostatecznie poprawienie żenującego wyniku w Grand Hotel Austria również nie byłoby złym pomysłem.
Wczorajszy wieczór spędziłem w doborowym towarzystwie w Austriackim Grand Hotelu
Żona rozniosła nas po kątach hotelowych, ale było to bardzo miłe roznoszenie
W efekcie powstał potencjał na kolejne spotkania, tym razem na włoskiej farmie w Toskanii !
Jeżeli łączy Cię cokolwiek z winem (białym, różowym, czerwonym, szampanem ...), lubisz wiejskie klimaty, przyjmujesz chętnie gości i chciałbyś ubić przy tym jakiś interes to nie wahaj się i dołącz do spragnionych jesiennego słońca i trunku graczy !
Czekamy na Ciebie na kolejnym spotkaniu w Coffeetown przy Urzędzie Miasta Legionowo !
Termin spotkania nie został jeszcze ustalony (na pewno będzie to pierwsza połowa października). Jutro wyjeżdżam na kilka dni.
Żona rozniosła nas po kątach hotelowych, ale było to bardzo miłe roznoszenie
W efekcie powstał potencjał na kolejne spotkania, tym razem na włoskiej farmie w Toskanii !
Jeżeli łączy Cię cokolwiek z winem (białym, różowym, czerwonym, szampanem ...), lubisz wiejskie klimaty, przyjmujesz chętnie gości i chciałbyś ubić przy tym jakiś interes to nie wahaj się i dołącz do spragnionych jesiennego słońca i trunku graczy !
Czekamy na Ciebie na kolejnym spotkaniu w Coffeetown przy Urzędzie Miasta Legionowo !
Termin spotkania nie został jeszcze ustalony (na pewno będzie to pierwsza połowa października). Jutro wyjeżdżam na kilka dni.
- hutriel
Fatalnie, bo w weekend jestem poza Legionowem. Za to każdy termin w "dzień roboczy" biorę niemal w ciemno.habert pisze:Witam po krótkiej przerwie !
Jest propozycja na niedzielę w Legionowie np. na 18:00 na Viticulture ???
Okazuje się, że na regale leży też dodatek do Viticulture: "Moor Visitors Expansion", ale na środę wezmę tylko "Essential Edition" bez dalszych dodatków. W podstawkę nigdy nie grałem, tylko próbne 2 rundy celem nauki gry. Gra wydaje się być w miarę lekka, tak jak Grand Hotel Austria. BGG twierdzi, że jest nawet łatwiejsza.
Na następne spotkanie proponuję Mombasę
Na następne spotkanie proponuję Mombasę
- hutriel
Tak tytułem podsumowania. Dzięki za kolejne spotkanie. Wybór gry, w której tor punktów zwycięstwa nie zatacza koła był genialnym posunięciem. Pozwoliło mi to tym razem uniknąć bycia zdublowanym! Awersja do białego wina pozostanie mi do końca życia.
Super, również jestem zadowolony z rozgrywki, nie ma to jak środek stawki
a pijam najchętniej różowe pół-słodkie
Wczoraj w cenie był szampan !
Grunt to duża piwniczka i zamówienia.
Fajna jest w Viticulture jest ta początkowa lekkość rozgrywki połączona z czasem z zawrotami nad rosnącą mnogością opcji około-alkoholowych.
Generalnie jestem gotów się upajać, a może upijać tym winem bez względu na jego kolor, ale fakt kac potem spowoduje uraz na szczęscie tylko do momentu rozpoczęcia kolejnej rozgrywki.
PS. Zmarnowany potencjał wózka był, a zamiast chatki lepiej było tym wiatrakiem kręcić przy nasadzaniu
a pijam najchętniej różowe pół-słodkie
Wczoraj w cenie był szampan !
Grunt to duża piwniczka i zamówienia.
Fajna jest w Viticulture jest ta początkowa lekkość rozgrywki połączona z czasem z zawrotami nad rosnącą mnogością opcji około-alkoholowych.
Generalnie jestem gotów się upajać, a może upijać tym winem bez względu na jego kolor, ale fakt kac potem spowoduje uraz na szczęscie tylko do momentu rozpoczęcia kolejnej rozgrywki.
PS. Zmarnowany potencjał wózka był, a zamiast chatki lepiej było tym wiatrakiem kręcić przy nasadzaniu