(Legionowo) Regularne spotkania planszówkowe
Re: [Legionowo] Może ktoś gra?
W tym tygodniu zadebiutuje Mombasa
a następnie macie do wyboru:
Antike II (M. Gerdts), CO2 (Lacerda), Vinhos (Lacerda), Kanban (Lacerda), Bretagne, Aeroplany (M. Wallace), Haspelknecht, Shipyard, Patchistory, Signiore, Nippon, Zhan-Guo, Panamax, Craftsmen, Eclipse, Ships (M. Wallace), Tinner`s Trail (M. Wallace).
czekam na typowanie gry.
a następnie macie do wyboru:
Antike II (M. Gerdts), CO2 (Lacerda), Vinhos (Lacerda), Kanban (Lacerda), Bretagne, Aeroplany (M. Wallace), Haspelknecht, Shipyard, Patchistory, Signiore, Nippon, Zhan-Guo, Panamax, Craftsmen, Eclipse, Ships (M. Wallace), Tinner`s Trail (M. Wallace).
czekam na typowanie gry.
- hutriel
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
A ile pozycji można wybrać? . A na poważnie to chyba nie miałem jeszcze okazji zagrać w nic z poniższej listy więc wstrzymam się od głosu. Tzn. w wszystko chętnie.
No to super, bo ja właśnie o Panamaxie myślałem
Robiłem do niego kiedyś pierwsze podejście (w sensie nauczenia się jak w to grać) i wtedy zatrzymałem się na temacie jak poruszać statkami na kanale i jeziorach. Jest polskie tłumaczenie instrukcji tyle, że wersja 0.5, czyli nie ostateczna. Ale zasady gry da się mniej więcej ogarnąć na jej podstawie. Jak zwykle dobrze będzie obejrzeć film z rozgrywki. Damy radę ! Panamaxie w końcu doczekasz się premiery
Robiłem do niego kiedyś pierwsze podejście (w sensie nauczenia się jak w to grać) i wtedy zatrzymałem się na temacie jak poruszać statkami na kanale i jeziorach. Jest polskie tłumaczenie instrukcji tyle, że wersja 0.5, czyli nie ostateczna. Ale zasady gry da się mniej więcej ogarnąć na jej podstawie. Jak zwykle dobrze będzie obejrzeć film z rozgrywki. Damy radę ! Panamaxie w końcu doczekasz się premiery
- hutriel
Super. Spojrzałem w instrukcję Mombasy i wydaje mi się, że przy takiej ilości symboli na planszy trzeba będzie zrobić małą rewolucję ze stołami i rozłożyć się w lepiej oświetlonym miejscu.
Myślę, że możemy zrewolucjonizować salkę, te fotele z lewej na prawo, a 2 stoły z prawej na ich miejsce, tam chyba jest lepsze światełko, jakby co możemy też poprzestawiać regały i kanapę ze stolikiem
Mombasa startuje ok. 19:00 myślę, że może uda mi się troszkę wcześniej być na miejscu.
Obecnie rozgryzam Panamaxa, ale widać, że może być satysfakcjonujący w rozgrywce, szczególnie od drugiej rundy.
Mombasa startuje ok. 19:00 myślę, że może uda mi się troszkę wcześniej być na miejscu.
Obecnie rozgryzam Panamaxa, ale widać, że może być satysfakcjonujący w rozgrywce, szczególnie od drugiej rundy.
- hutriel
Dzięki za wczorajszą rozgrywkę i jeszcze raz przepraszam za spóźnienie (sezon chorobowy dzieciaków mogę oficjalnie uznać za otwary ). Wczoraj zapisując sobie rozgrywkę w BGG zdziwilem się jak wysoko jest Mombasa w ichniejszym rankingu. Tzn. jak najbardziej się z tym zgadzam. Tylko te nieszczęsne książki są tak bardzo abstrakcyjne. Ale i tak super. Po wczorajszej partii poważnie się zastanawiam nad dodaniem jej do mojej kolekcji.
Nie ma sprawy, fajnie , że dotarłeś, a było warto. Ja nie miałem telefonu ze sobą.
Zwycięstwo w niezłym stylu gratulacje Moja taktyka na awans na torach księgowości i diamentów w połączeniu z zaawansowaniem na torze kompanii Cairo dała mi dobrą drugą pozycję z Żoną Równa liczba punktów po 83 to szok, że tak idealnie się wypunktowaliśmy. Trzeciego miejsca nie było, ale było czwarte, ale o tym cicho sza. To tylko pierwsza rozgrywka w ten tytuł, pokazała jak sporo dróg do zwycięstwa może prowadzić. Tak ten tytuł zasługuje na dalsze eksperymentowanie.
Uwaga ! ogłoszenie:
W niedzielę, czyli już jutro możemy spotkać się w tym samym miejscu na rozgrywki, kto chętny ? Możemy zacząć najwcześniej od 16:00. czekam na zgłoszenia
Zwycięstwo w niezłym stylu gratulacje Moja taktyka na awans na torach księgowości i diamentów w połączeniu z zaawansowaniem na torze kompanii Cairo dała mi dobrą drugą pozycję z Żoną Równa liczba punktów po 83 to szok, że tak idealnie się wypunktowaliśmy. Trzeciego miejsca nie było, ale było czwarte, ale o tym cicho sza. To tylko pierwsza rozgrywka w ten tytuł, pokazała jak sporo dróg do zwycięstwa może prowadzić. Tak ten tytuł zasługuje na dalsze eksperymentowanie.
Uwaga ! ogłoszenie:
W niedzielę, czyli już jutro możemy spotkać się w tym samym miejscu na rozgrywki, kto chętny ? Możemy zacząć najwcześniej od 16:00. czekam na zgłoszenia
- hutriel
Z mojej strony wtorek i środa wydają się być OK. Przy czym raczej od 19, a dodatkowo wtorek mam obarczony pewnym ryzykiem spóźnienia. A spóźnień wolałbym już unikać.
Spox, Antike II jest proste w zasadach, wytłumaczę jest na liście rezerwowej,
ale może uda mi się jutro przed wieczorem przetestować Panamaxa i jak się uda to wieczorem popływamy
ale może uda mi się jutro przed wieczorem przetestować Panamaxa i jak się uda to wieczorem popływamy
Statki Kanał przepłynęły i niespodzianki nie było pod względem zwycięzcy
Gra bardzo mi się podobała i pomimo trzeciego miejsca na podium chcę w nią jeszcze nie raz zagrać. Element rozdzielenia kasy firmowej od własnej jest dla niej znacznym wyróżnikiem. Poza tym ten klimat ! Rewelacja. Tylko 3 rudny ale i tak czasowo na styk 3,5 h.
Następnym razem chyba Antike II i może - O Mój Zboże ! lub Krwawa Oberża. Termin 2 lub 3 lub 4.11. Pozdrawiam i dziękuję !
Gra bardzo mi się podobała i pomimo trzeciego miejsca na podium chcę w nią jeszcze nie raz zagrać. Element rozdzielenia kasy firmowej od własnej jest dla niej znacznym wyróżnikiem. Poza tym ten klimat ! Rewelacja. Tylko 3 rudny ale i tak czasowo na styk 3,5 h.
Następnym razem chyba Antike II i może - O Mój Zboże ! lub Krwawa Oberża. Termin 2 lub 3 lub 4.11. Pozdrawiam i dziękuję !
- hutriel
Dzięki za wczorajszą partię. Jak zwykle nie było czego po nas zbierać. Niemniej i tak grało się świetnie i również chętnie wrócę do tego tytułu. Pewnie udałoby się znacznie skrócić czas rozgrywki - jednak pierwsza partia rządzi się swoimi prawami.