[Gdańsk] Festiwal GRAMY + Targi Gra i Zabawa(19-20.11.2016)
[Gdańsk] Festiwal GRAMY + Targi Gra i Zabawa(19-20.11.2016)
W końcu pojawił się programhttp://www.festiwalgramy.com/site/pages/program festiwalu
W tym roku byłem pierwszy raz na Pyrkonie i chcę pojechać pierwszy raz na GRAMY i tu pytanie laika:
Czy "Gala Festiwalu" o godzinie 20 w sobotę i 18 w niedzielę kończy totalnie targi i wypraszają z sal czy może można będzie gdzieś tam sobie grać w jakiś tytuł z wypożyczalni/tytuł własny i zjeść coś coś z festiwalowej szamy? Szczególnie pytam o sobotę bo jestem "przyjezdny" i chciałbym zaplanować resztę soboty
Ktoś może wie jak było w poprzednich latach
W tym roku byłem pierwszy raz na Pyrkonie i chcę pojechać pierwszy raz na GRAMY i tu pytanie laika:
Czy "Gala Festiwalu" o godzinie 20 w sobotę i 18 w niedzielę kończy totalnie targi i wypraszają z sal czy może można będzie gdzieś tam sobie grać w jakiś tytuł z wypożyczalni/tytuł własny i zjeść coś coś z festiwalowej szamy? Szczególnie pytam o sobotę bo jestem "przyjezdny" i chciałbym zaplanować resztę soboty
Ktoś może wie jak było w poprzednich latach
- Amenhotep
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Re: [Gdańsk] Festiwal GRAMY + Targi Gra i Zabawa(19-20.11.20
Dla zwykłych zjadaczy chleba impreza kończy się o 20 w sobotę i 18 w niedzielę definitywnie. Oczywiście nikt siłą wyprowadzać Cię nie będzie ( chyba , że sobie na to zasłużysz ). Jeśli wypożyczyłeś grę , i chcesz ją skończyć , to Ci pozwolą oczywiście , ale grzeczność oczywiście nakazuje nie przeginać ( w końcu wiele osób zaangażowanych w organizację i obsługę imprezy chce już zapewne odpocząć ). Zdaje mi się jedynie , że VIP-y planszówkowe po imprezie spotykają się gdzieś tam na salkach , i robią "after party". Tak chyba było w ostatnim czasie , przynajmniej tu w Gdańsku.
wow...kto to jest VIP planszowkowy? ;]
....
Najważniejsze to wcześnie przyjść bo później może nie być stolików do gry. Dzięki za link do programu ;]
....
Najważniejsze to wcześnie przyjść bo później może nie być stolików do gry. Dzięki za link do programu ;]
- Amenhotep
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Organizatorzy , wydawcy , projektanci , znani blogerzy , recenzenci , goście specjalni targów ?
Co do stolików , faktycznie lepiej być wcześniej , choć i tak źle nie jest porównując rozmiar miejsca do tego z edycji wiosennej.
Co do stolików , faktycznie lepiej być wcześniej , choć i tak źle nie jest porównując rozmiar miejsca do tego z edycji wiosennej.
Edycja wiosenna to rozmiarowo 1/3 edycji jesiennej...
Ktoś wie gdzie można zapisać na warsztaty?
Co to jest Like Festival, który ma być w tym samym czasie?
Już się nie mogę doczekać!! ;]
Ktoś wie gdzie można zapisać na warsztaty?
Co to jest Like Festival, który ma być w tym samym czasie?
Już się nie mogę doczekać!! ;]
Jadę z Warszawy do Gdańska na GRAMY samochodem w sobotę z samego rana tak ok. 6.00 aby być na miejscu ok. 10.00. Czy ktoś chciałby jechać razem ze mną? Powrót do ustalenia.
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 1054 times
Przy okazji zapraszam na stoisko Muzeum II Wojny Światowej.
Można będzie pograć, zobaczyć filmy, wziąć udział w kampanii i wygrać nagrody.
No i grafikę mamy fajną...
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 53#p860153
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Grafika jest przekozacka, a Ty wciąż nie powiedziałeś, kto jest autorem. Ja chcę taki plakat!Odi pisze:Przy okazji zapraszam na stoisko Muzeum II Wojny Światowej.
- lacki2000
- Has thanked: 356 times
- Been thanked: 206 times
No co za fuszerka! 7 Gwardyjska Armia Pancerna miała na frontowym pancerzu numer czołgu! No ale tak poza tym to naprawdę niezły ten plakat. Niechaj się autor ujawni!Odi pisze:No i grafikę mamy fajną...Spoiler:
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 1054 times
Licentia Graphica; ) Powaznie, to nazwiska autora (ilustratora) nie znam. Wspolpracowalem przy tym plakacie ze studiem graficznym. Zapraszam na Gramy, bo tam bedziemy miec te grafike, nieco zmieniona, na panelach. Bedzie na co popatrzec
Ale zapraszam tez graczy, a nie tylko milosnikow ciekawej kreski. Bedzie mozna u nas pograc w Wyscig do Renu i Race to Berlin, bedzie szansa na wielka bitwe w Duel of the Giants (16 T-34 vs 4 Tigery I oraz troche innego sprzetu) czy walki powietrzne w systemie Wings of Glory. Bedzie kampania z zaznaczaniem na podswietlonej planszecie postepow ofensywy, beda archiwalne zdjecia, muzyka z epoki oraz krotki film wojenny, przygotowany przez rekonstruktorow. Do wygrania nagrody i takie tam... ; )
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Ale zapraszam tez graczy, a nie tylko milosnikow ciekawej kreski. Bedzie mozna u nas pograc w Wyscig do Renu i Race to Berlin, bedzie szansa na wielka bitwe w Duel of the Giants (16 T-34 vs 4 Tigery I oraz troche innego sprzetu) czy walki powietrzne w systemie Wings of Glory. Bedzie kampania z zaznaczaniem na podswietlonej planszecie postepow ofensywy, beda archiwalne zdjecia, muzyka z epoki oraz krotki film wojenny, przygotowany przez rekonstruktorow. Do wygrania nagrody i takie tam... ; )
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Po ustaleniach: wyjazd w sobotę o 6.00 z Warszawy, powrót w sobotę wieczorem. Jedziemy S7 przez Olsztynek. Jest już pierwsza chętna osoba. Ktoś chce jeszcze wyskoczyć na jeden dzień do Gdańska na planszówki? Przy 3 lub 4 osobach koszt wyjazdu będzie tańszy od PKP. A w sobotę w nocy podwiozę pod sam dom.Wojrad pisze:Jadę z Warszawy do Gdańska na GRAMY samochodem w sobotę z samego rana tak ok. 6.00 aby być na miejscu ok. 10.00. Czy ktoś chciałby jechać razem ze mną? Powrót do ustalenia.
Ze swej strony proponuję jechać A1 bo roboty drogowe na S7 to tragedia.Wojrad pisze:Po ustaleniach: wyjazd w sobotę o 6.00 z Warszawy, powrót w sobotę wieczorem. Jedziemy S7 przez Olsztynek. Jest już pierwsza chętna osoba. Ktoś chce jeszcze wyskoczyć na jeden dzień do Gdańska na planszówki? Przy 3 lub 4 osobach koszt wyjazdu będzie tańszy od PKP. A w sobotę w nocy podwiozę pod sam dom.Wojrad pisze:Jadę z Warszawy do Gdańska na GRAMY samochodem w sobotę z samego rana tak ok. 6.00 aby być na miejscu ok. 10.00. Czy ktoś chciałby jechać razem ze mną? Powrót do ustalenia.
Jechałem wczoraj o 6:00 z Elbląga do Warszawy i 0 17:30 powrót.
4 Godziny drogi w każdą stronę, ale przestoje w podróży to wyłącznie korki w Warszawie, zarówno z rana jak i po południu.
Na roboty drogowe nie ma co narzekać.
Pozdrawiam Maddas
4 Godziny drogi w każdą stronę, ale przestoje w podróży to wyłącznie korki w Warszawie, zarówno z rana jak i po południu.
Pozdrawiam Maddas
- lacki2000
- Has thanked: 356 times
- Been thanked: 206 times
Ale to nie jest cała S7 - z Elbląga do Gdańska jedzie się tyle co do Warszawy :]Maddas pisze:Jechałem wczoraj o 6:00 z Elbląga do Warszawy i 0 17:30 powrót.
Pozdrawiam Maddas
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
Właśnie o tym pisałem.lacki2000 pisze:Ale to nie jest cała S7 - z Elbląga do Gdańska jedzie się tyle co do Warszawy :]Maddas pisze:Jechałem wczoraj o 6:00 z Elbląga do Warszawy i 0 17:30 powrót.
Pozdrawiam Maddas
Macie rację.
Zbyt krótkowzrocznie na to spojrzałem.
Choć część drogi pomiędzy Elblągiem a Gdańskiem da się ominąć.
Zaraz za Elblągiem skręcić w prawo na Marzęcino.
Kilkukrotnie jechałem w tym roku tą trasą na Gdańsk, Wyskakujesz na S7 w Nowym Dworze Gdańskim.
Droga naprawdę dobra, tylko nie ma poboczy.
Wskażę wam skrzyżowanie na którym trzeba zjechać: https://www.google.pl/maps/@54.1667558, ... 312!8i6656
Oraz rzut oka na ten fragment, jak ominąć część korków: https://www.google.pl/maps/dir/54.16713 ... eb!1m0!3e0
Pozdrawiam Maddas
Zbyt krótkowzrocznie na to spojrzałem.
Choć część drogi pomiędzy Elblągiem a Gdańskiem da się ominąć.
Zaraz za Elblągiem skręcić w prawo na Marzęcino.
Kilkukrotnie jechałem w tym roku tą trasą na Gdańsk, Wyskakujesz na S7 w Nowym Dworze Gdańskim.
Droga naprawdę dobra, tylko nie ma poboczy.
Wskażę wam skrzyżowanie na którym trzeba zjechać: https://www.google.pl/maps/@54.1667558, ... 312!8i6656
Oraz rzut oka na ten fragment, jak ominąć część korków: https://www.google.pl/maps/dir/54.16713 ... eb!1m0!3e0
Pozdrawiam Maddas
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
https://gdansk.tvp.pl/27828078/20112016-1830 - 15. minuta
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =