Ja nie napiszę typu bo na razie nic mi nie przychodzi do głowy

ta gra jest nudna jak flaki z olejemmst pisze:J Z ostatnio zagranych b.podoba mi się elegancka mechanika Metropolys
To może trzeba założyć nowy wątek: co mnie znudziło w nowopoznanej grzechętnie też przeczytałbym co Cię w Metropolys znudziło tyle, że to chyba nie jest odpowiedni wątek na takie rozważania
Postuluje wprowadzenie jakiegos emotikona, który będzie oznaczał "grałem raz więc nie bierzcie mojej oceny zbyt poważnie"Don Simon pisze: Metropolys, bo tam to juz w ogole jest nijako. Ale moze kwestie oryginalnosci przeslania mi marnosc obu tytulow.
gralem raz w MetropolysFilippos pisze:Postuluje wprowadzenie jakiegos emotikona, który będzie oznaczał "grałem raz więc nie bierzcie mojej oceny zbyt poważnie"Don Simon pisze: Metropolys, bo tam to juz w ogole jest nijako. Ale moze kwestie oryginalnosci przeslania mi marnosc obu tytulow.
Ludzie, proszę nie oceniajcie ex catedrae po jednej rozgrywce. Jakbyście świetnie nie znali świata planszówek to ocena po jednej rozgrywce zawsze jest imho kulawa i emocjonalna.
A wracając do tematu to z gier, w które ostatnio grałem najbardziej nowatorskie jest Metropolys
A jakie są różnice między familijną i niefamilijną? Mnie metropolys nie powaliło chyba głównie dlatego że Zephyr za szybko skończyłFilippos pisze:ta twoja jedna rozgrywka odbyła się na Politechnice i grałeś w wersję familiną gry
Sa gry, gdzie siadasz, grasz i sie zachwycasz (TtA,Brass,Crokinole).Filippos pisze: Postuluje wprowadzenie jakiegos emotikona, który będzie oznaczał "grałem raz więc nie bierzcie mojej oceny zbyt poważnie"
Ludzie, proszę nie oceniajcie ex catedrae po jednej rozgrywce. Jakbyście świetnie nie znali świata planszówek to ocena po jednej rozgrywce zawsze jest imho kulawa i emocjonalna.
Oryginalna forma tortur: będziesz grał (np. w Pola Naftowe) dotąd, aż ci się gra spodobaDlaczego kazesz mi grac wiele razy, by powiedziec, czy mi sie podobalo
tez jestem za ocenianiem/pierwszymi wrazeniami po jednej rozgrywcebazik pisze:identyczna prawie dyskusja byla niedawno na bgg... nie chce sie powtarzac... http://www.boardgamegeek.com/article/2331240#2331240