[Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
-
Re: [Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
Ja równieżstalker pisze:Once Upon a Time i Pandemic z miłą chęcią!

trzewik pisze:Mam potwierdzenie od Petra, przyjeżdża razem z Vlaadą - więc łowcy autografów niech szykują swoje kopie Galaxy Truckera.
Będzie można kupić Galaxy Truckera oraz Leagu of Six, nie będzie do kupienia Through the Ages. Jeśli jest zapotrzebowanie, chłopaki wezmą swoje kopie TtA, żeby można choć w to pograć.
Z pewnych źródeł wiem, że będą 2 egzemplarze Through the Ages.
Ja wezmę z sobą Jamaicę, Animalię, Kanaloa, Goldland i Torresa (tu pytanie, czy ktoś będzie tak uprzejmy i wytłumaczy zasady lub nawet zagra?)
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
Ja bym chętnie spróbował Jamaicę.
Sam przywiozę Stone Age, Metropolys, Kretę i prototyp mojej gry Słowianie.
Ponawiam ofertę transportu z Wawy do Gliwic i z powrotem. Mam cztery dość wygodne
miejsca w samochodzie. Jakby co proszę o PW.
Była prośba o krótkie opisanie swojej gry na akcję prototyp, a więc:
Słowianie to eurogra o słowiańskich rodzinach, które walczą o przetrwanie w puszczy i przychylność panteonu słowiańskich bogów. Kążdy z graczy zarządza trzema postaciami o różnych właściwościach i możliwościach akcji. Gra toczy się na modularnej planszy, a mechanika zawiera elementy territory control i zarządzania zasobami.
Jak wynika z testów gra trwa ok półtorej godziny więc w zakładanych przez Korzenia 40 minutach chętnie zaprezentuję grę i może rozegramy przykładową rundę
Sam przywiozę Stone Age, Metropolys, Kretę i prototyp mojej gry Słowianie.
Ponawiam ofertę transportu z Wawy do Gliwic i z powrotem. Mam cztery dość wygodne

Była prośba o krótkie opisanie swojej gry na akcję prototyp, a więc:
Słowianie to eurogra o słowiańskich rodzinach, które walczą o przetrwanie w puszczy i przychylność panteonu słowiańskich bogów. Kążdy z graczy zarządza trzema postaciami o różnych właściwościach i możliwościach akcji. Gra toczy się na modularnej planszy, a mechanika zawiera elementy territory control i zarządzania zasobami.
Jak wynika z testów gra trwa ok półtorej godziny więc w zakładanych przez Korzenia 40 minutach chętnie zaprezentuję grę i może rozegramy przykładową rundę

Wybaczcie jeżeli gdzieś można znaleźć takie informacje, ale jakoś umykają one moim oczom. Chciałbym zobaczyć, najlepiej w jednej tabelce, rozplanowanie czasowe Pionka. To znaczy o której się zaczyna, o której kończy, o której są spotkania z autorami, o której prototypy itd. Jadę kawałek drogi i nie chciałbym przegapić czegoś ważnego, bo będę za późno na miejscu lub za wcześnie opuszczę imprezę.
- Silent
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 9 times
Biorę ze sobą Bootleggers, Metropolys, Alchemist, Railroad Tycoon+Rails to Europe i coś co mi w ostatniej chwili wpadnie do torby. Ponadto mogę wziąć Shoguna jakby ktoś był chętny.
Jako, że jestem Pomarańczową Koszulką, więc nie zagram, ale bardzo chętnie wytłumaczę
Jako, że jestem Pomarańczową Koszulką, więc nie zagram, ale bardzo chętnie wytłumaczę
Plan konwentu jeszcze sie klaruje i szlifuje, ale prawdopodobnie będzie wyglądał tak:
SOBOTA:
10:00 - otwarcie Pionka!
15:00 - Spotkanie Branżowe (sala SILENT ROOM)
17:30 - MINI-niespodzianka
18:00 - Konkurs Trzewika und Folko und WC und Freunde
20:00 - Wyjście do knajpy na mecz i integrację
DODATKOWO: przez całą sobotę trwają rozgrywki w ramach Turnieju Logicznego. Całością zarządza Russ.
NIEDZIELA
10:00 - otwarcie drugiego dnia
11:00 - Start turnieju PitchCar
11:00 - Start turnieju Carrom (prawdopodonie sala 29)
12:00 - Start turnieju Neuroshimy HEX
12:00 - Niedziela z prototypami (prawdopodobnie sala 41)
15:00 - Uroczyste wręczenie nagród
18:00 - Zakończenie imprezy.
UWAGA: Warto być na MINI-niespodziance.
UWAGA2: Warto być na konkursie "Trzewika und..." ponieważ będą także nagrody dla publiczności.
UWAGA3: Osoby chętne obejrzenia rozpoczęcia Mistrzostw będą miały możliwość udać się do wynajętej knajpki
UWAGA4: Podczas rozdania nagród, może się zdarzyć że wpadnie też jakaś nagroda w ręce publiki...
SOBOTA:
10:00 - otwarcie Pionka!
15:00 - Spotkanie Branżowe (sala SILENT ROOM)
17:30 - MINI-niespodzianka
18:00 - Konkurs Trzewika und Folko und WC und Freunde
20:00 - Wyjście do knajpy na mecz i integrację
DODATKOWO: przez całą sobotę trwają rozgrywki w ramach Turnieju Logicznego. Całością zarządza Russ.
NIEDZIELA
10:00 - otwarcie drugiego dnia
11:00 - Start turnieju PitchCar
11:00 - Start turnieju Carrom (prawdopodonie sala 29)
12:00 - Start turnieju Neuroshimy HEX
12:00 - Niedziela z prototypami (prawdopodobnie sala 41)
15:00 - Uroczyste wręczenie nagród
18:00 - Zakończenie imprezy.
UWAGA: Warto być na MINI-niespodziance.
UWAGA2: Warto być na konkursie "Trzewika und..." ponieważ będą także nagrody dla publiczności.
UWAGA3: Osoby chętne obejrzenia rozpoczęcia Mistrzostw będą miały możliwość udać się do wynajętej knajpki
UWAGA4: Podczas rozdania nagród, może się zdarzyć że wpadnie też jakaś nagroda w ręce publiki...

- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
No wlasnie. Moze lepiej Pitchcara przesunac, zeby moc zrobic Mistrzostwa Polskidasilwa pisze:Kurcze, turniej Pitchcara też będzie? Ehh i akurat wtedy jak turniej Carrom. Szkoda, bo chętnie bym się zmierzył z zawodnikami z całej Polski.

Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- bogas
- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 670 times
Wiesz Al, że z tobą nawet w Utopię zagramAl pisze:Ja wezmę z sobą Jamaicę, Animalię, Kanaloa, Goldland i Torresa (tu pytanie, czy ktoś będzie tak uprzejmy i wytłumaczy zasady lub nawet zagra?)

Ja tradycyjnie przywiozę Robo Rally i Ubongo, a trochę mniej tradycyjnie Reef Encounter i Hamburgum.
EDIT: P.S. Nie widzę żeby ktoś brał Stone Age, więc jeśli ktoś to przeczyta i może zabrać będę wdzięczny.
Stone Age zadeklarował Filippos:
mogłaby być bardzo interesująca.

A partyjka w Utopię z graczami doświadczonymi (po przynajmniej 1 rozgrywce) oraz debiutantami, którym wytłumaczylibyśmy, że wybudowanie cudu niekoniecznie przybliży ich do zwycięstwaFilippos pisze:Sam przywiozę Stone Age

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
Nie ma mowymst pisze:oraz debiutantami, którym wytłumaczylibyśmy, że wybudowanie cudu niekoniecznie przybliży ich do zwycięstwamogłaby być bardzo interesująca.

- bogas
- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 670 times
No tak. Lista gier na pierwszej stronie jest niezaktualizowana, a deklarację Filipposa przeoczyłem. A co do Utopii to ja w przeciwieństwie do Pancha dałbym tej grze kolejną szansę.mst pisze:Stone Age zadeklarował Filippos:![]()
Filippos pisze:Sam przywiozę Stone Age
Jak będę w dobrej formie (negocjacyjno-propagatorskiej
) to Pancha też namówię.
Na początek zerknij proszę, Marku tutaj:
http://forum.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 5&start=25 i tutaj:
http://www.boardgamegeek.com/thread/307535 (komentarz Billa Bennett'a).

Na początek zerknij proszę, Marku tutaj:
http://forum.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 5&start=25 i tutaj:
http://www.boardgamegeek.com/thread/307535 (komentarz Billa Bennett'a).

magazyn
magazyn
Tak, czytałem je już wczoraj, ale zbyt dawno w to grałem, aby dzisiaj polemizowaćmst pisze:Na początek zerknij proszę, Marku tutaj:

Jak mówi planszówkowe przysłowie: Po co polemizować gdy można zagrać. 

magazyn
magazyn
OK, przesuniemy turniej Pitchcar na 10:30, a turniej Carrom na 11:30.
Ponadto w niedziele odbędą się dwie partie Cash&Guns Live, prawdopodobnie jedna o 13:00, druga o 16:00
Ponadto w niedziele odbędą się dwie partie Cash&Guns Live, prawdopodobnie jedna o 13:00, druga o 16:00
trzewik pisze:Ponadto w niedziele odbędą się dwie partie Cash&Guns Live
marcinkiewicz pisze:Yes, yes, yes
"Who am I determined to be? Is that the Question? And if so, who answers?"
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Jak zwykle atrakcja goni atrakcję. Dwa dni u już widać, że będzie za mało czasu na wszystko
Postuluję, by następny Pionek był conajmniej trzydniowy (i tym sposobem za kilka lat dojdziemy do miesięcznych Pionków 
Zabieram Ostie, Tichu, Saloon i Fasolki.

Zabieram Ostie, Tichu, Saloon i Fasolki.
Piszę się na Ostię !
Czy jest ktoś kto byłby chętny na wytłumaczenie i zagranie w Mesopotamię ?
Kurcze gdzieś już to było
Bogas odpowiada: Wiesz Al ...
Czy jest ktoś kto byłby chętny na wytłumaczenie i zagranie w Mesopotamię ?
Kurcze gdzieś już to było

Bogas odpowiada: Wiesz Al ...

Czy gdybyśmy zapowiedzieli partyjkę w Utopię w składzie: Al, Bogas, Uiek, mst (każdy grał już przynajmniej raz) to Pancho by do nas dołączył? 

magazyn
magazyn
Dla mnie ciekawe towarzystwo jest najważniejsze, możemy zagraćmst pisze:Czy gdybyśmy zapowiedzieli partyjkę w Utopię w składzie: Al, Bogas, Uiek, mst (każdy grał już przynajmniej raz) to Pancho by do nas dołączył?

Mogę to być ja. Jak widać po powyższym ugodowy ze mnie człowiekAl pisze:Czy jest ktoś kto byłby chętny na wytłumaczenie i zagranie w Mesopotamię ?

Czyli 4 partyjki już zaklepane 
Torres, Ostia, Utopia i Mesopotamia
Teraz jeszcze tylko zgrać timing wszystkich uczestników :-/

Torres, Ostia, Utopia i Mesopotamia

Teraz jeszcze tylko zgrać timing wszystkich uczestników :-/
No to ja w Mesopotamię też b.chętnie zagram. A ponieważ oprócz Utopii jestem jeszcze umówiony na Expedition z draco (gra W.Kramera - max.6 uczestników czyli jeszcze 4 miejsca do wzięcia
) to na nic więcej już się nie umawiam (ale oczywiście mam nadzieję, że jeszcze w coś uda się zagrać
).

magazyn
magazyn