Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Czy system zapisywania pozwala na prowadzenie dwóch równoległych rozgrywek? Gdybym chciał grać z dwiema różnymi osobami wymiennie.
Immanentnie abstrahując od transcendentalnych dywagacji, w kierunku pejoratywnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji, dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem.
Deem pisze:Czy system zapisywania pozwala na prowadzenie dwóch równoległych rozgrywek? Gdybym chciał grać z dwiema różnymi osobami wymiennie.
Problem wystąpi na poziomie tali akcji - jest tylko jedna, podczas save'a musiał byś spisywać na kartce co gracz miał w talii, na discardzie, a co jako przedmiot na stole.
Kontrola kart zbanowanych w poszczególnych grach też może sprawić problem.
Zagrałem już ponad 20h solo, nie zauważyłem żebym coś tracił w stosunku do gry wieloosobowej. Jest to chyba też wariant najtrudniejszy, bo ma się o 5 kart mniej w talii za każdego brakującego gracza.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2017, 21:29 przez Palmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Deem pisze:Czy system zapisywania pozwala na prowadzenie dwóch równoległych rozgrywek? Gdybym chciał grać z dwiema różnymi osobami wymiennie.
Problem wystąpi na poziomie tali akcji - jest tylko jedna, podczas save'a musiał byś spisywać na kartce co gracz miał w talii, na discardzie, a co jako przedmiot na stole.
Kontrola kart zbanowanych w poszczególnych grach też może sprawić problem.
Zagrałem już ponad 20h solo, nie zauważyłem żebym coś tracił w stosunku do gry wieloosobowej. Jest to chyba też wariant najtrudniejszy, bo ma się o 5 kart mniej w talii za każdego brakującego gracza.
Dochodzi jeszcze problem kart banished. Moze Ci w 2 roznych rozgrywkach zabrakbac po prostu karty. Wedljg mnie nie da sje grac na dwie gry i 2x save w 7th continent
IrasArgor pisze:Jak wygląda gra w pełnym składzie czyli na 4 osoby? Powiem szczerze, że dopiero teraz wpadłem na tą grę i przy okazji filmików mocno się podjarałem .
Grałem raz na 4 osoby. W sumie spoko się gra, jest tylko kilka różnic w stylu ilość kart na ręce czy decyzja kto uczestniczy w akcji a kto nie.
Ale generalnie lepiej się gra w 2 osoby, jest po prostu szybciej
jeśli to typowy co-op to mi się w takie najlepiej gra (mechanicznie) solo bo sam kieruje np 2 czy 3 czy 4 postaciami a w co op i tak muszę się dogadywać z kimś a tak dogaduje się sam ze sobą
stalker7 pisze:jeśli to typowy co-op to mi się w takie najlepiej gra (mechanicznie) solo bo sam kieruje np 2 czy 3 czy 4 postaciami a w co op i tak muszę się dogadywać z kimś a tak dogaduje się sam ze sobą
stalker7 pisze:jeśli to typowy co-op to mi się w takie najlepiej gra (mechanicznie) solo bo sam kieruje np 2 czy 3 czy 4 postaciami a w co op i tak muszę się dogadywać z kimś a tak dogaduje się sam ze sobą
Tez mam wrazenie, ze solo bądź dwie osoby maks:)
Graliśmy we 3 i nie widzę powodu do ograniczania się do solo czy dwóch osób
Tez mam wrazenie, ze solo bądź dwie osoby maks:)
Graliśmy we 3 i nie widzę powodu do ograniczania się do solo czy dwóch osób
owszem da się bez problemu ale we 3 to wolę jednak pograć w coś przeciwko sobie
To ja będę zainteresowany.
Zagrałem p&p, króciutkie, nie pozwala się rozwinąć, nie pokazuje wielu elementów mechaniki ale bardzo zachęciło mnie do poznania pełnej gry. Prawdopodobnie bym nie wiedział, że będzie drugi kickstarter (bo jakoś nigdy nie wpadło na mój radar ale przez Rysława i Fantasmagerie już wiem ). Najgorsze jest to, że na początku mojego planszowego hobby wydać 150 zł za grę było nierealne. Potem było to 200 złotych, Potem 300. Przekroczyłem już 500 złoty na grę. Przy The 7th Continent prawdopodobnie padnie kolejna granica czyli ponad 600 złotych.