[Gdańsk] Granie w gry planszowe - GKK "Schron" (śr. i pt.)
- Mirek_koval
Re: [Gdańsk] Pokazy gier planszowych -"Schron"
Dwie ekonomie - wealth of nation i acquire. Wlasnie czytam instrukcje i zapowiadaja sie smakowicie.
Ja niestety do Gdańska mam kawałek ale Wasz wątek na Forum odwiedzam regularnie i w związku z powyższym proszę o szczegółowe opisanie wrażeń z rozgrywki w Wealth of Nations. 

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1124 times
Mirek, bardzo się piszę na WoN. Postaram się być już na 17tą. Przeczytam też instrukcję
- Mirek_koval
He he ... wiedzialem ze jestesmy obserwowani... ja tez jestem bardzo ciekawy WoN - gra wyglada smakowicie - tylko czy spelni nadzieje? Odi - czytaj instrukcje - ja tez czytam porownamy interpretacje 

- Mirek_koval
Balsam lejecie na moje oczy i gardlo - nareszcie ktoś inny będzie tłumaczył - baczcie tylko byście nie zagrali przez przypadek karty - "Fortep tłumaczy instrukcję"
- Odi
- Administrator
Acquire nie czytałem, ale na WoNa, po lekturze instrukcji, ochotę mam wielką! Tylko trzeba będzie ustalić maxymalny czas negocjacji barterowych, bo przy dużej liczbie graczy może nam się rozgrywka ździebko przedłuuuuużyć....
-
Spotykacie się w jakieś wybrane dni tygodnia, czy lokal otwarty jest codziennie? Może jakieś fotki jak to wygląda w środku? I jeszcze jedno, można wypić browarka do gry, czy nie jest to tolerowane?
Prosisz o fotki w najbardziej fotograficznym wątku na Forum
(patrz str.12 i wcześniej).

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
Większość fotek jest w tej chwili nieaktualna, bo przenieśliśmy się do nowego miejsca. Tutaj jest parę zdjęć z wycieczki krajoznawczej po nowej poternie (to ta z żółtymi ścianami
). Nie ma natomiast zdjęć z niedawncych rozgrywek, co jest swoją drogą dość dziwne, bo ostatnio obiektyw mirkowej kamery widziałem nader często.
Co do reszty pytań: spotkania są w każdą środę i piątek od 17:00 do oporu (opór występuje zwykle między północą a 3 nad ranem). I obawiam się, że są całkowicie bezalkoholowe. Nie jesteśmy imprezownią, tylko miejscem, gdzie każdy może sobie pograć w ulubione planszówki w swobodnej i kulturalnej atmosferze

Co do reszty pytań: spotkania są w każdą środę i piątek od 17:00 do oporu (opór występuje zwykle między północą a 3 nad ranem). I obawiam się, że są całkowicie bezalkoholowe. Nie jesteśmy imprezownią, tylko miejscem, gdzie każdy może sobie pograć w ulubione planszówki w swobodnej i kulturalnej atmosferze

Wczoraj po raz pierwszy odwiedziłem Schron - wrażenia pozytywne. Niestety ze względu na bardzo ograniczoną ilość czasu udało mi się jedynie zagrać z Odim w umówioną wcześniej partyjkę Manewru.
Na najbliższą środę planuję wpaść z Combat Commander: Europe i legendarną Pomarańczowej Rewolucji kolegi Pędraka.
W przyszłości chciałbym zagrać w Europe Engulfed. To duża i długa gra dlatego wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie zainteresowania.
Zapraszamy do korzystania z naszego kalendarza rozgrywek (wersja beta):
http://miniurl.pl/3is
przykładowy wpis: 2008/07/30
osoby, które chciałaby mieć wpływ na kalendarz rozgrywek proszone są o kontakt z Odim
Na najbliższą środę planuję wpaść z Combat Commander: Europe i legendarną Pomarańczowej Rewolucji kolegi Pędraka.
W przyszłości chciałbym zagrać w Europe Engulfed. To duża i długa gra dlatego wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie zainteresowania.
Zapraszamy do korzystania z naszego kalendarza rozgrywek (wersja beta):
http://miniurl.pl/3is
przykładowy wpis: 2008/07/30
osoby, które chciałaby mieć wpływ na kalendarz rozgrywek proszone są o kontakt z Odim
- Odi
- Administrator
proszę w temacie umieszczać przedrostek "3IS" automat będzie takie maile przekierowywać do kolegi Odiego;)Odi pisze:Albo z kukim.
Lepiej z Kukim
:twisted:
do 20:00 będę grał z Odim w Combat Commandera, potem chętnie zagram w coś krótkiego
Bylem wczoraj w schronie i niestety bylo nas niewiele, a zabawa skonczyla sie chyba wyjatkowo przed polnoca. Licze na wieksza frekwencje w dniu jutrzejszym. Postaram sie zabrac mojego brata.
Swoja droga, obie gry: WoN i Acquire strasznie mi sie spodobaly i licze, ze znajdzie sie jutro druzyna do zagrania - najlepiej w oba tytuly.
Swoja droga, obie gry: WoN i Acquire strasznie mi sie spodobaly i licze, ze znajdzie sie jutro druzyna do zagrania - najlepiej w oba tytuly.
Mi się w środę nie udało, postaram się dziś dwuosobowo 

Czy ktoś będzie chętny na partyjkę CC:E w najbliższą środę od 17:00 do mniej więcej 20:00?
kuki
kuki
- Mirek_koval
WAAAAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGHHHHHH -WRÓCIŁEM !!!! BÓJCIE SIĘ !!!! Nie grałem w planszówki przez cały tydzień - ARRRGGGGHHHH !!!!
Hehhe no to bedzie trudny proces aklimatyzacji 
Jak tylko mi wytrzymalosc nogi dopisze to postaram sie byc we srode...
Fatalnie ze zlikwidowali jedyny dojazd pod sam Schron :/

Jak tylko mi wytrzymalosc nogi dopisze to postaram sie byc we srode...
Fatalnie ze zlikwidowali jedyny dojazd pod sam Schron :/
- Mirek_koval
Spoko spoko - da sie coś zrobić - bedę w środę to wymyślę jakiś nowy dojazd - poza tym to w ciągu tygodnia/dwóch mają skończyć wykopki i bedzie dojazd od dołu a od góry to chyba da się dojechać bez problemu?