[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Jar

Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti

Post autor: Jar »

kolderek pisze:mare nostrum jeszcze nie gościło w Tychach i obawiam się, że nikt go nie ma (chociaż mogę się mylić).
Ano gosciło i to nie raz, ale tych czasów niestety nie możesz pamiętać Młody Człowieku, gdyż było to wiele zim temu (tak ze dwie) ;-) Była to własność Garreta, o ile się nie mylę.

Powinienem dotrzeć dzisiaj, bo jestem złakniony grania, ale to się jeszcze okaże, bo po url;opie praca przygarnęła mnie z wielkim entuzjazmem :(
Awatar użytkownika
kolderek
Been thanked: 1 time

Post autor: kolderek »

ja nie dam rady przyjść wcześniej tzn. przed 17:oo (ważne sprawy rodzinne) a mogę się nawet kilka minut spóźnić :/

Tomek, dostał ziela wreszcie tą paczkę z hattricka? rozumiem, że gramy? :)
na agricolę też się piszę, jeśli na mnie poczekacie chwilkę.
Awatar użytkownika
Evenfall
Has thanked: 102 times
Been thanked: 2 times

Post autor: Evenfall »

Spoko, poczekamy. :)

Z MOTS-em zobaczymy czy będzie. Można by zagrać i zobaczyć czy dobrze zrobiłeś, że go nie kupiłeś.
Awatar użytkownika
kolderek

no i po raz trzeci na normalnych zasadach grałem w agricole na pięć osób. tym razem karty nie zbyt dopisały, ale powiększyłem mój rekord punktowy o 3 punkty. zdobyłem 29pkt co dało mi trzecie miejsce. pierwszy był Evenfall (właściciel gry), który zdobył 39pkt. minusowe punkty miał tylko za nie wykorzystane obszary. widać, że już wie jak i kiedy co robić, ja jeszcze nie :)

następnie padła propozycja by dalszą część zabawy przenieść do mieszkania Semeai'a. no to niektórzy z nas udali się tam. zagraliśmy tam w książęta florencji czwórkę. była to moja druga rozgrywka i poszło mi dość tak. byłem drugi (egzekwo). a jak zwykle właściciel gry wygrał i to o kilkanaście punktów.

na koniec dość szybka rozgrywka również w czwórkę w puerto rico. po raz pierwszy gra zakończyła się (w mojej obecności) poprzez zapełnienie pól budynków. ku mojemu zdumieniu po raz pierwszy wygrałem w tę grę. zdobyłem 46pkt, drugi miał 44pkt, trzeci 41pkt a ostatnia tym razem kobieta 39pkt.

bardzo dobrze się bawiłem :D
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

Jar pisze:
kolderek pisze:mare nostrum jeszcze nie gościło w Tychach i obawiam się, że nikt go nie ma (chociaż mogę się mylić).
Ano gosciło i to nie raz, ale tych czasów niestety nie możesz pamiętać Młody Człowieku, gdyż było to wiele zim temu (tak ze dwie) ;-) Była to własność Garreta, o ile się nie mylę.
Gościło, gościło :) (patrz str.1).

Ale nasłodziłeś Neuro :)
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Mów mi Lukier :)

Tym razem moja cześć ekipy siedziała na zewnątrz i mimo wiatru graliśmy w fasolki. Później już wewnątrz rozegraliśmy testowa partyjkę w grę planszową kolegi. Jak zwykle miło. Jedno wiem na pewno. Było ciepło.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
bman

Post autor: bman »

oj było gorąco:) DO tego stopnia ze nawet bardzo przydatni pomocnicy z agricoli poukrywali się w ciemnych zakątkach talii. Na placu boju( przynajmniej u mnie), zostali ci najbardziej leniwi, ci którym nie chciało sie nawet chować przed upałem. Tym sposobem pobiłem co prawda swój rekord pkt :mrgreen:, ale tez pobity zostałem. Wieczór ubrany byłw groźby pod moim adresem, przegrywanie za pomocą super nowatorskich metod :D , herbaty zalewanej po raz trzeci, bynajmniej nie z oszczędności.
x
antypirx

Post autor: antypirx »

mam podpowiedź dla Kolderka. przed rozpoczęciem gry kupuj grę od dotychczasowego właściciela, a po rozgrywce mu ją z powrotem odsprzedawaj. zarobić się na tym pewnie nie da, ale rosną szanse na wygrywanie ;)
Awatar użytkownika
kolderek

grałem dziś z siostrą i szwagrem w moje ubongo i co? nie wygrałem :p na mnie to nie działa :)

a w co gramy w piątek? kto będzie? ja będę na pewno z moim ubongo, z tomka agricolą i z przemka motsem :D
Awatar użytkownika
Evenfall

Ja będę, tylko się trochę spóźnie, bo jakiś .............. zawalił mnie robotą. :evil:

Co do MOTSA, to widziałeś, że na BGG gra ta ma dwie oceny (moją i Twoją) :lol: i dokładnie gwie rozegrane partie. (czyli ta jedna nasza partia, dodana przeze mnie i przez Ciebie). I szczerze powiedziawszy już nie mam ochoty w nią grać. :)
Awatar użytkownika
kolderek

a ja wczoraj zagrałem w motsa w katowicach. silent ocenił ją na "7". ale nie wprowadzi do bgg bo ocenia tylko swoje gry :/ ja lubię gry w piłkę nożną i pewnie zagram jeszcze z kilka razy :p

o ilości rozegranych partii napisałem w wątku o bgg, ale też to zauważyłem :)
Awatar użytkownika
mst
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: mst »

kolderek pisze:silent ocenił ją na "7". ale nie wprowadzi do bgg bo ocenia tylko swoje gry
Rozumiem, że chodzi mu o gry, których jest autorem bo na razie to na BGG żadnej gry nie ocenił. :twisted:
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Co to jest ta cała MOTSA?
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Evenfall

Neurocide pisze:Co to jest ta cała MOTSA?
MOTS :) Match of the Season http://www.boardgamegeek.com/game/33962

U mnie dostał 5.
Nayan

Post autor: Nayan »

nie było mnie w ostatni piątek ale mam nadzieje że nie było grających w stracrafta. Chciałem wiedzieć czy w ten piątek ktoś będzie chciał zagrać :?:
Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
antypirx

co do agricoli, to zgadzam się z Kołderką, że wersja pełna jest przegięta. ulepszenia jeszcze mogą być, ale pomocnicy wprowadzają więcej zamieszania niż grywalności. zatem chętnie zagram w wariant rodzinny
Awatar użytkownika
Evenfall

Ja ośmielę się z drogim kolegą nie zgodzić.

To właśnie karty wprowadzają element, który zmusza Cię do grania w aktualnych warunkach, a nie pozwala Ci przygotować strategi wcześniej. Temat już był wałkowany wiele razy, więc nie będę się tutaj wymądrzał. Co kto lubi, możemy zagrać w wersję rodzinną, jak będą chętni. :)

W piątek się pojawię.

I jeszcze pytanie z innej beczki: Czy są chętni na granie w Arkham Horror ?? Ostatnio ta gra przeżywa u mnie renesans i z chęcią bym w nią jeszcze pograł. Jeszcze nie kupiłem Kingsporta, ale resztę dodatków mam. Jeśli są jacyś chętni, proszę o kontakt.
antypirx

gdyby ktoś znał jakiś temat, z dowolnej dziedziny, w którym Puzon się ze mną zgadza, proszę o pilny kontakt!
Awatar użytkownika
mst
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: mst »

Ale na tym Forum można się tylko zgadzać (lub nie zgadzać) w kwestiach planszówkowych. :wink:
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
Nayan

Jutro pisze sie na wszystko. Przywioze AoE i prawdopodobnie Neurosime ale chciałbym spróbować coś innego (czyt. Starcraft) :D
Nayan
Awatar użytkownika
Evenfall

antypirx pisze:gdyby ktoś znał jakiś temat, z dowolnej dziedziny, w którym Puzon się ze mną zgadza, proszę o pilny kontakt!
Ha ha ha, toś mnie rozbawił. Na pewno jest jakiś temat, w którym się z Tobą zgadzam. Na pewno...... Hmmm..... Czekaj....... Niech pomyślę.......
Nie, jednak nie ma. :D

Niestety, znowu się przyjdę poźniej niż bym chciał. Obowiązki mnie wzywają.
Nayan

Starcraft się nie trafił ale za to była niezła rozgrywka w GOT-a Moi Starkowie sie nie sprawdzili w walce z dzikimi co ustawiło grę (jedynym moim dążeniem do końca gry był uniemożliwienie wygrania Baratheonom wygranej) żałuje tylko że poparłem Tyrelów a nie Lanisterów którzy pod koniec rozgrywki mogli walczyć o wygraną. Skonczyło się na tym że Tyrelowie w 10 turze zajeli 7 twierdz Lanisterowie 5 Barathonowie 4 i ja z 0 :D
Nayan
Nayan

wszyscy się rozjechali na wakacje nikt na forum nie zagląda i jak tu się dowiedzieć czy będzie ktoś w piątek z np Mare Nostrum ?? :) o Starcrafta nawet już nie pytam :D
Nayan
Awatar użytkownika
kolderek

ja jeszcze nie wyjechałem :p w piątek będę na pewno. ale nie mam ani MN ani SC.
Awatar użytkownika
semeai.

Post autor: semeai. »

Ja będę w piątek z żoną i Senji : http://drakesflames.blogspot.com/2008/0 ... senji.html .
ODPOWIEDZ