Rozbudowana mechanicznie gra w stylu GoT lub TI
Rozbudowana mechanicznie gra w stylu GoT lub TI
Tak jak w temacie: Jakie znacie fajne gry w stylu Gry o Tron lub Twilight Imperium (ekonomiczno-strategiczna area control o złożonej mechanice i w ciekawym klimacie), które się nie nudzą ?
-
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
Re: Rozbudowana mechanicznie gra w stylu GoT lub TI
Rex: Final Days of an Empire
Gra w uniwersum Twilight Imperium, będąca mieszanką Gry o Tron i Kosmicznych Spotkań (tak w dużym uproszczeniu) .
Gra w uniwersum Twilight Imperium, będąca mieszanką Gry o Tron i Kosmicznych Spotkań (tak w dużym uproszczeniu) .
Mechanicznie może prostsza, ale "gry nad stołem" znacznie więcej niż w Grze o Tron czy Imperium kosmicznym
Pax Pamir
Pax Pamir
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
Jak mówili poprzednicy: Zakazane Gwiazdy i Runewars. Pierwsze jest bardziej grą taktyczną, drugie ma świetny aspekt przygodowy. Obie genialne
Wspomniane wyzej Zakazane Gwiazdy sa swietna pozycja zblizona do got i ti. Dodam takze Warrior Knights, ktore dorwac mozna za smieszne pieniadze, a oferuja rownie ciekawe rozgrywki. Jest tez dodatek, ktory rozwija gre jeszcze bardziej, co daje nam obraz blizszy TI w klimatach "sredniowiecza"
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
Mogę podpytać gdzie ?Nesmeer pisze:Dodam takze Warrior Knights, ktore dorwac mozna za smieszne pieniadze, "
Chociazby na forum od czasu do czasu sie pojawia w cenie kolo 80-140pln. Ostatnio widzialem chyba za 90.warlock pisze:Mogę podpytać gdzie ?Nesmeer pisze:Dodam takze Warrior Knights, ktore dorwac mozna za smieszne pieniadze, "
Wspomnialem, ze "mozna", natomiast wymaga to cierpliwosci ;P Nie jest to popularny tytul.
Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi Znacie może takie gry ale w klimacie non-fantasy np. w klimacie XXw., starożytności, lub nowożytności (najlepiej to pierwsze) ?
Wspomniane WK jest czysto średniowieczne. Cena faktycznie w granicach 100 zł, ale skrzydła rozwija z dodatkiem, a ten kosztuje dwa razy tyle co podstawka. Jest jeszcze Fief, który jest trochę prostszy, ale i znacznie bardziej losowy.
właśnie chodzi mi czy znacie jakieś fajne gry wrealiach innych niż średniowiecze (Fantasy lub nie) i hard sf . Chodzi mi o gry w klimacie np. Scythe jakieś II wojny swiatowej, epoki wielkich odkryć wojen napoleońskich starożytności gry kemetPatyk pisze:Wspomniane WK jest czysto średniowieczne.
Może Mare Nostrum, chociaż to już bardziej w stronę eurocolinam pisze: właśnie chodzi mi czy znacie jakieś fajne gry wrealiach innych niż średniowiecze (Fantasy lub nie) i hard sf . Chodzi mi o gry w klimacie np. Scythe jakieś II wojny swiatowej, epoki wielkich odkryć wojen napoleońskich starożytności gry kemet
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka