Gra ekonomiczna z elementem kooperacji z przeciwnikami
- michalldz90
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 63 times
Gra ekonomiczna z elementem kooperacji z przeciwnikami
Jak w temacie. Szukam gier, gdzie bezpośrednio lub pośrednio musimy kooperować ze swoimi przeciwnikami przy stole w celu realizacji swoich planów na zdobycie punktów. Przykładowo korzystanie z ich budynków, technologii, infrastruktury, transportu.
Bardzo podobała mi się ta mechanika np. w Panamax, gdzie korzystaliśmy z transportowców przeciwnika do przewożenia swojego cargo . Niestety ta gra działa najlepiej w pełnym składzie. W moim przypadku szukam gier dla 2-3 graczy.
Bardzo podobała mi się ta mechanika np. w Panamax, gdzie korzystaliśmy z transportowców przeciwnika do przewożenia swojego cargo . Niestety ta gra działa najlepiej w pełnym składzie. W moim przypadku szukam gier dla 2-3 graczy.
Re: Gra ekonomiczna z elementem kooperacji z przeciwnikami
CO2 Lacerdy. Nie dość, że korzysta się z projektów zainicjowanych przez rywali, to trzeba współpracować z innymi graczami, aby poziom zanieczyszczeń w atmosferze nie przekroczył punktu krytycznego, bo wówczas przegrywają wszyscy gracze.
-
- Has thanked: 1113 times
- Been thanked: 519 times
Ekonomiczna z elementami kooperacji (można razem przegrać) : CO2. Także Magnaci, choć nie nazwałbym ich ekonomicznymi.
Brass z kolei ekonomiczna z możliwością korzystania z "cudzych" budynków.
Brass z kolei ekonomiczna z możliwością korzystania z "cudzych" budynków.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
Keyflower. Używa się budynków przeciwników... Mocno negatywna interakcja...
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- Tomzaq
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 104 times
No ale tutaj to nie jest raczej element kooperacjimisioooo pisze:Keyflower. Używa się budynków przeciwników... Mocno negatywna interakcja...
Who is John Galt?
Posiadam
Posiadam
- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 5 times
Rio de la Plata.
Przy budowaniu dużych budynków oraz przy odpieraniu ataku tubylców/piratów trzeba współpracować z innymi graczami.
Przy budowaniu dużych budynków oraz przy odpieraniu ataku tubylców/piratów trzeba współpracować z innymi graczami.
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
- kaszkiet
- Has thanked: 312 times
- Been thanked: 533 times
Mające zaraz wyjść John Company na tym polega - wszyscy pracujemy na różnych stanowiskach w Kompanii Wschodnioindyjskiej i ciągnąc wspólnie korporację do przodu sami chcemy na tym jak najwięcej ugrać.
Za parę dni dostanę moją kopię z Essen i gdy tylko uda mi się zagrać postaram się napisać coś więcej.
Za parę dni dostanę moją kopię z Essen i gdy tylko uda mi się zagrać postaram się napisać coś więcej.
- michalldz90
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 63 times
ok czekam na info zatem mam tez na wishliscie.
reszta gier z powyższych rekomendacji raczej nie na moim radarze, ale dziękuje za propozycje
reszta gier z powyższych rekomendacji raczej nie na moim radarze, ale dziękuje za propozycje