Markus pisze:Problemem jest coś innego. Kupisz te drogie wejściówki i nie masz gwarancji że zajdziesz wolny stolik do grania. Na ostatnich edycjach znalezienie wolnego stolika ok 13 graniczyło z cudem. Wychodzi więc na to że przejdziesz się po stoiskach i tyle. Zapłaciłeś za wejście do sklepu

Dokładnie tak !
Impreza startuje już jutro , zatem zrobię teraz małe podsumowanie odnośnie spraw , które w poprzednich edycjach wypadły marnie , i nadal spodziewam się ( bądź jestem już teraz pewny ) że się nie poprawią :
1. Cena biletów - postępująca drożyzna , która raczej odstrasza niż zachęca do przyjścia. Niby impreza z rozmachem , zaangażowane władze miasta + kilka firm z kapitałem , i co ? Wycyckać ludzi na kasę to łatwo Wam przychodzi jak widać. Nie łaska sypnąć trochę grosza , przerzucić koszty na siebie , a w zamian za to ludziom zaoferować tańsze wejściówki ? Ludzie przynajmniej chętniej by coś kupili na stoiskach , o ile były by jakieś przyzwoite ceny oczywiście. Z tymi cenami to też nie za ciekawie w wielu przypadkach było jak dotąd. W tym roku Portal przynajmniej się ogłasza , że będzie miał jakieś atrakcyjne promocje , no zobaczymy.
2. Tak zwane " Premiery z targów SPIEL " - no proszę Was bardzo , litości... co to ma być ? Piszecie , że przywieźliście prawie 90 tytułów. Ok , i nie deprecjonując wartości tych gier bo są tam dobre gry , ale... gdzie są te wszystkie najgorętsze , i najbardziej pożądane tytuły ? Jakoś nie widzę na tej liście gier takich jak : Merlin , Clan of Caledonia , Photosyntesis , Gaja Project , Agra , Charterstone , Altiplano , Nusfjord , Transatlantic , Pulsar 2849 ... mam wymieniać dalej ? Dobrze , że chociaż Noria jest , ale też nie do końca dobrze bo jak zwykle , pewnie będzie tylko 1 sztuka gry , i będzie niemal graniczyć z cudem żeby trafić na moment , że będzie można spróbować zagrać.
3. Stoliki i krzesła - To o czym wspomniał Markus. Kolejna mega porażka. Pewnie znów będzie tak , że jak się nie przyjdzie do 11 , to będzie można zapomnieć o znalezieniu miejsca do zagrania , zwłaszcza w niedzielę. Jak ewentualnie znajdzie się stół , to pewnie krzeseł nie będzie. Znów część hali będzie nie wykorzystana , a ludzie będą siedzieć na zimnej podłodze , tudzież wykładzinie w najlepszym przypadku. Co , może w tej cenie mam jeszcze z meblami przychodzić ?
4. Parking - kolejna opłata ? Nikt nie zmusza tam parkować ok , ale szukaj se teraz miejsca , a za chwilę będzie komunikat jak w zeszłym roku , żeby nie parkować po chodnikach , bo policja blokady zakłada. No cudownie po prostu...
Pewnie jeszcze coś by się znalazło jak bym chciał się czepiać , ale nie będę dobijał leżącego. To co wymieniłem to są sprawy , które realnie sprawiają , że ta impreza kiepsko się prezentuje. Zrozumcie to szanowni organizatorzy ( jeśli to czytacie ). Mogło by tak nie być , wystarczy tylko nie być pazernym , i być trochę lepiej zorganizowanym.