mwka pisze:
Proszę powiedz MsbS jak już będziesz właścicielem owych klocków, czy się nadają. Wtedy złoże własne zamówienie. Jeśli możesz, to powiedz też jak rozwiązałeś problem płatności i ile to Ciebie wszystko wyszło?
Klocki mam już u siebie, problem z micropulem leży za to w wydruku naklejek. Tam, gdzie wydrukowałem (Copy General), mieli jakąś syfiastą drukarkę. Tusz z wydruku można wycierać palcem

Teraz szukam zatem porządnego papieru samoprzylepnego i spróbuję druknąć to w pracy.
Natomiast co do samych płytek - są w rozmiarze cal na cal (2,54 x 2,54 cm). Grubość to 3 mm (1/8"). Czarne, połyskujące plexi, z obu stron zaklejone papierkiem ochronnym. Rogi nie są zaokrąglone, boczne powierzchnie są równe, ale nie gładkie (coś a'la boczne krawędzie grubej tektury).
Zamawiałem "hurtowo" - pudło 600 sztuk + torebka 111 sztuk, do tego jeszcze kolega się podłączył z zamówieniem na jakąś karciankę (Early American Chrononauts) i coś tam jeszcze. Dzięki temu przesyłka wyszła w miarę przyzwoicie - przy zamówieniu samych płytek za dwadzieścia parę USD wydanie 50 USD za przesyłkę byłoby trochę bez sensu. A tak - zamówienie "spuchło" do ok. 90 USD, a koszty przesyłki pozostały w okolicy 50 USD (dokładnych liczb nie pamiętam). Zapłaciłem kartą (eKarta mBanku), przesyłkę wysłali w ciągu 2-3 dni. Ale szła do mnie ponad miesiąc - obstawiam, że przeleżała większość tego czasu u nas na cle. Celnicy nie znaleźli w kodeksie celnym pozycji "czarne kwadraty", więc w końcu odpuścili

Nie przywalili ani cła, ani VATu (uff...).
Generalnie lada dzień będę przesyłał klocuszki do Kubka - może wtedy on wypowie się na ich temat na forum