Essen 2017
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Re: Essen 2017
Po dwóch rozgrywkach dwuosobowych dzielę się pierwszymi wrażeniami z Nusfjord.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Dziś dwa kolejne odcinki Games Fanatic Essen Express:
Daria (z dopiskami Joanny) pisze o Ex Libris oraz o Calimali
Daria (z dopiskami Joanny) pisze o Ex Libris oraz o Calimali
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
- ChlastBatem
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 28 times
Zakupiłem Calimalę z wielkim kredytem zaufania do debiutu autora. Okazało się, że to bardzo dobra gra ale tylko w składzie 6-osobowym. Zapraszam do wątku sprzedażowego.
-
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 80 times
Upewnię się - z tym 6-osobowym składem to ironia?ChlastBatem pisze:Zakupiłem Calimalę z wielkim kredytem zaufania do debiutu autora. Okazało się, że to bardzo dobra gra ale tylko w składzie 6-osobowym. Zapraszam do wątku sprzedażowego.

- ChlastBatem
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 28 times
Takkrecony1 pisze:Upewnię się - z tym 6-osobowym składem to ironia?ChlastBatem pisze:Zakupiłem Calimalę z wielkim kredytem zaufania do debiutu autora. Okazało się, że to bardzo dobra gra ale tylko w składzie 6-osobowym. Zapraszam do wątku sprzedażowego.

- citmod
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 103 times
Patrzę na wątek o najlepszych grach z Essen i jestem zdziwiony, że nikt nie zamieścił tam Ethnos. Dla mnie na pewno w top 3 gier przy których najlepiej się bawiłem, choć zagraliśmy tylko partię dwuosobową i chyba nawet niepełną. Jestem niemalże pewien, że na więcej osób była by jeszcze ciekawsza. Stąd pojawia się u mnie pytanie dlaczego nikt inny jej nie zamieścił swoich listach, tak samo jak nikt się nie ucieszył informacją o polskim wydaniu. Czy nikt w to nie grał? Czy graliście ale w tamtym wątku piszecie tylko o premierach (w sumie gra wyszła chyba jakoś na początku roku - przynajmniej wtedy widziałem jakąś recenzję)? Czy graliście ale nie załapuje się do Top 5? Czy jeszcze jakiś inny powód?
Piszę w tym wątku, ponieważ uznałem, że tutaj bardziej się toczy dyskusja a tam bardziej tylko "wyliczanki".
Piszę w tym wątku, ponieważ uznałem, że tutaj bardziej się toczy dyskusja a tam bardziej tylko "wyliczanki".

Grałem. Bardzo fajna gra, ale zadebiutowała, jak sam pisałeś, na początku roku, trudno więc umieszczać ją w wątku nowości essenowych.citmod pisze:Czy nikt w to nie grał? Czy graliście ale w tamtym wątku piszecie tylko o premierach (w sumie gra wyszła chyba jakoś na początku roku - przynajmniej wtedy widziałem jakąś recenzję)? Czy graliście ale nie załapuje się do Top 5? Czy jeszcze jakiś inny powód?
Ale gra rzeczywiście świetna.
- konrad.rymczak
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 48 times
A kto wydaje w PL? Gra jest ok, ale to raczej lżejsza pozycja.citmod pisze:Patrzę na wątek o najlepszych grach z Essen i jestem zdziwiony, że nikt nie zamieścił tam Ethnos. Dla mnie na pewno w top 3 gier przy których najlepiej się bawiłem, choć zagraliśmy tylko partię dwuosobową i chyba nawet niepełną. Jestem niemalże pewien, że na więcej osób była by jeszcze ciekawsza. Stąd pojawia się u mnie pytanie dlaczego nikt inny jej nie zamieścił swoich listach, tak samo jak nikt się nie ucieszył informacją o polskim wydaniu. Czy nikt w to nie grał? Czy graliście ale w tamtym wątku piszecie tylko o premierach (w sumie gra wyszła chyba jakoś na początku roku - przynajmniej wtedy widziałem jakąś recenzję)? Czy graliście ale nie załapuje się do Top 5? Czy jeszcze jakiś inny powód?
Kupię: Eclipse 2nd - Galactic Counselor
- Furan
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 248 times
A ma być? !! Szał!citmod pisze:Ethnos. [...], tak samo jak nikt się nie ucieszył informacją o polskim wydaniu.

jakiCHś - w tym słowie jest CH! || lepiej nie używa'ć apostrof'ów w ogóle, niż używa'ć ich w nadmiar'ze!
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
- citmod
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 103 times
W takim razie dobrze, że Heaven & Ale, Clans of Caledonia, Nusfjord czy Altiplano nie wyglądają jakby wyszły w 2007... szkoda tylko, że wyglądają jakby wyszły w 2000 razem z Carcasonne, a jakoś nie przeszkadza to ludziom w zachwalaniu tych gier.rattkin pisze:Bo wygląda jak gra z Essen 2007, a nie 2017.
Czyli mam rozumieć, że nie grałeś?
No właśnie nie jest nigdzie w tym wątku o najlepszych grach Essen napisane że chodzi tylko o premiery.Ryslaw pisze: Grałem. Bardzo fajna gra, ale zadebiutowała, jak sam pisałeś, na początku roku, trudno więc umieszczać ją w wątku nowości essenowych.
Ale gra rzeczywiście świetna.

Portal.konrad.rymczak pisze:
A kto wydaje w PL? Gra jest ok, ale to raczej lżejsza pozycja.
Zgadzam się co do lekkości gry. Zależy jak kto podchodzi do określenia "najlepsze gry". Czy jest to gra która zachwyciła mnie swoją złożonością, epickością i innowacyjnością? Nie. Jednak, sprawiła mi tyle przyjemności, że mimo wszystko do mojej Top 5 z Essen (gdybym takie robił) na pewno by się załapała.