Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Whoa!!! System turowy na BGA? to dla mnie błogosławieństwo! Mogę robić nawet kilkanaście ruchów dziennie, ale nie mogę siedzieć przed kompem dłużej niż kilkanaście min. na raz... super wiedomość.
Kosma pisze:No ciekawe ,jak ten system turowy wypadnie. Już się nie mogę doczekać poniedziałku!
no w sumie na yucata.de system turowy w większości ich gier spisuje się dobrze (ja np. wolałem tam grywać w Epokę Kamienia czy Gomoku niż na BGA). Niektóre gry nie pasują do trybu turowego, zwłaszcza te różne chwilery (np. Jaipur, Drako)
Hehe... Granie turowo w Dragonheart - moją ulubioną, chwilerkową karciankę - też byłoby nie lada wyzwaniem Ale czekam z niecierpliwością na ten system i... na TTA. Ciekawe jak się będzie prezentował interfejs w porównaniu do Boardgaming online.
Firenski pisze:Ale czekam z niecierpliwością na ten system i... na TTA. Ciekawe jak się będzie prezentował interfejs w porównaniu do Boardgaming online.
No TTA już jest, nawet sporo spolszczone, podpowiedzi w chmurkach ułatwią początkującym ogarnięcie tego chwilerka yy chvatilka znaczy się
Czy w wersji na BGA można odrzucić kartę cywilną z ręki albo podmienić w sytuacji, gdy biorę kartę cywilną ponad limit to odrzucam jedną z tych które mam na ręku? Czy jednak muszę się bujać z tą kartą do końca rozgrywki?
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
DarkSide pisze:Czy w wersji na BGA można odrzucić kartę cywilną z ręki albo podmienić w sytuacji, gdy biorę kartę cywilną ponad limit to odrzucam jedną z tych które mam na ręku?
To niezgodne z przepisami, więc dlaczego akurat na BGA miałoby być dozwolone?
DarkSide pisze:Czy w wersji na BGA można odrzucić kartę cywilną z ręki albo podmienić w sytuacji, gdy biorę kartę cywilną ponad limit to odrzucam jedną z tych które mam na ręku?
To niezgodne z przepisami, więc dlaczego akurat na BGA miałoby być dozwolone?
Dzięki za przypomnienie. Właśnie sobie odświeżam grę po długim niegraniu i takie niuansiki mi pouciekały
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
DarkSide pisze:Czy w wersji na BGA można odrzucić kartę cywilną z ręki albo podmienić w sytuacji, gdy biorę kartę cywilną ponad limit to odrzucam jedną z tych które mam na ręku? Czy jednak muszę się bujać z tą kartą do końca rozgrywki?
Nie do końca rozgrywki.
Karta np. z I ery wyleci sama z ręki po wejściu do III ery.
jwc i gafik wysłałem wam zaproszenia do grupy, sprawdźcie. Wróciłem z podróży rowerowej wczoraj i ogarniam znowu BGA sobie. Może chętni na rozgrywki w którąś grę? Forumowy turniej w seasons
Strona mi nie działa (chciałem wejść i się zalogować). Wyświetla mi się tylko komunikat polub nnas na facebooku i trochę zakładek, które nie działają. Czekać i spróbować znowu, czy jak?
Adalbertus123 pisze:Strona mi nie działa (chciałem wejść i się zalogować). Wyświetla mi się tylko komunikat polub nnas na facebooku i trochę zakładek, które nie działają. Czekać i spróbować znowu, czy jak?
Ja bardzo często mam kłopoty z tą stroną. Kilka(naście) razy odświeżam i dopiero śmiga
Od jakiegoś czasu gram w Seasons na BGA, ale mam wrażenie, że czasami gra jest hackowana na maksa.
Wiem, że mechanika gry oparta jest o chaos, którym czasem można skutecznie zarządzać, ale sytuacje jakie widuję są niewiarygodne i trudno wytłumaczyć je losowością.
Przeciwnik dociąga 3 czy 4 karty (pojedynczo, bez szans na wybór), które idealnie pasują do obranej przez niego strategii albo skutecznie neutralizują moją.
Dzisiaj na przykład zagrałem dwa razy Kairna Niszczyciela (miałem z draftu), chwilę wcześniej zagrałem Korzeń Splątania, a przeciwnik dociąga Kruka i Korzeń Splątania. Później zagrywałem dwa razy Wampirzą Koronę i wyciągnąłem dwa razy po zero żetonów energii.
W drugim roku zagrałem Rękę Fortuny (dostałem z Amuletu Ognia), a chwilę później została skopiowana Krukiem.
Macie jakieś doświadczenia odnośnie takich sytuacji? Czy na BGA zdarzają się oszuści?
Bea pisze:Help! Grafika mi się przestała wyświetlać w jednej z gier. Nie wiecie co się mogło stać z moim komputerem? Na drugim działa wszystko poprawnie.
Podejrzewam że coś z przeglądarką nie ten tego. Sprawdzałaś na innej przeglądarce?