(Warszawa) Piątki/soboty z Eclipse
- Crusaria
- Been thanked: 2 times
Re: [Warszawa] Piątki z Eclipse na Jelonkach
miejsce nr 6. jest jeszcze wolne? Jeśli tak, to chętnie się dopiszę 

Aktualnie zapisani 7 graczy:
- dicer
- Blugkolf + 1
- szlachcicpolski (do potwierdzenia)
- puciek2
- Crusaria
- Wojrad
- dicer
- Blugkolf + 1
- puciek2
- Crusaria
- Wojrad
-
- Been thanked: 1 time
Dla mnie ok. Byle by zacząć punktualnie.dicer pisze:Super!
To co - zaczynamy się schodzić od 18.00 i startujemy ok. 18.30?
Jak czytam o rozgrywce w 4 godziny, to naprawdę ekspresowo!
18:30 to kurcze trochę za wcześnie dla mnie, ja mógłbym od 20:00 dopiero. :/
Innym razem
18:30 to kurcze trochę za wcześnie dla mnie, ja mógłbym od 20:00 dopiero. :/
Innym razem

-
Ja takdicer pisze:Czy lista osób na jutrzejszą rozgrywkę jest aktualna?
Wszyscy potwierdzają chęć stawienia się?
To nie wina Wygnańców tylko złego losowania heksów - na wszystkich byli starożytni.dicer pisze:A jakieś preferencje rasowe?
Bo mi znowu po głowie chodzą Wygnańcy, chociaż ostatnio się nie popisali...
Crusaria i Wojrad potwierdzamy obecność.
-
Planta i Draco od 7 graczy mieli nie grać. Inaczej ja też chcę :ppuciek2 pisze:Planta.
Ja chętnie Mechanemę wezmę.
-
Mechanema widzi możliwości sojuszowe. (Mechnema wszędzie widzi możliwości sojuszowe)dicer pisze:To może ja jednak Rho Indi...![]()
Ach te kosmiczne dylematy!
-
Generalnie wolę grę zespołową, tylko wtedy za późno zacząłem się bratać.dicer pisze:Czyżby autofobia po ostatniej rozgrywce?
-
Dzisiaj 18:30Wojrad pisze:Aktualnie zapisani 7 graczy:
- dicer
- Blugkolf + 1
- puciek2
- Crusaria
- Wojrad

- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
No i kolejna 8-osobowa rozgrywka za nami.
Wygrał sojusz Oriona z Mechanemą, który okazał się za silny dla pozostałych.
Dzielne samotne zmagania toczyli Hydranie i zajęli drugie miejsce - szacun dla Aśki.
Natomiast nasz sojusz ("zieloni" Magellananie, Eridani i Rho Indi) został zmuszony do walki z dwoma innymi sojuszami (drugim był sojusz "czerwonych" i "beżowych" Magellan) i nie dał rady na dwa fronty, ostatecznie zajmując ostatnie miejsce.
Dziękuję wszystkim za tak tłumne przybycie i świetną zabawę.
I choć dostaliśmy niezły łomot, to hasło z mojej koszulki "MY TU JESZCZE WRÓCIMY" jest jak najbardziej aktualne.

Wygrał sojusz Oriona z Mechanemą, który okazał się za silny dla pozostałych.
Dzielne samotne zmagania toczyli Hydranie i zajęli drugie miejsce - szacun dla Aśki.

Natomiast nasz sojusz ("zieloni" Magellananie, Eridani i Rho Indi) został zmuszony do walki z dwoma innymi sojuszami (drugim był sojusz "czerwonych" i "beżowych" Magellan) i nie dał rady na dwa fronty, ostatecznie zajmując ostatnie miejsce.
Dziękuję wszystkim za tak tłumne przybycie i świetną zabawę.
I choć dostaliśmy niezły łomot, to hasło z mojej koszulki "MY TU JESZCZE WRÓCIMY" jest jak najbardziej aktualne.

- Blugkolf
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 9 times
Grunt to dobra poropaganda - szczególnie podoba mi się termin "zmuszony" w sytuacji kiedy było się agresorem i się przegrało. 
Edit: Mam jeszcze taką propozycję - może używajmy tego szarego, wielkiego piona do oznaczania kto jest aktywnym graczem przy następnej grze, zamiast do oznaczania drugiego pasującego (gdzie moim zdaniem wystarczy dać kartę kierunku). Normalnie do tego służy przecież ten mały purpurowy pionek, którego używacie do oznaczania rund, ale sądzę, że ten większy będzie lepiej widoczny dla wszystkich i będzie lepiej wybudzał z letargu, tego kto go dostał.
Jestem się gotów założyć, że zaoszczędzilibyśmy z godzinę gry, jeśli używalibyśmy takiego przypominacza kto jest aktywnym graczem.

Edit: Mam jeszcze taką propozycję - może używajmy tego szarego, wielkiego piona do oznaczania kto jest aktywnym graczem przy następnej grze, zamiast do oznaczania drugiego pasującego (gdzie moim zdaniem wystarczy dać kartę kierunku). Normalnie do tego służy przecież ten mały purpurowy pionek, którego używacie do oznaczania rund, ale sądzę, że ten większy będzie lepiej widoczny dla wszystkich i będzie lepiej wybudzał z letargu, tego kto go dostał.

Trochę przegraliśmy na własne życzenie. Ja popełniłem duży błąd niezauważywszy że Magelanie z Naszego sojuszu potrzebują wsparcia. Przez co ponieśli duże straty. Z drugiej strony ta runda miała wyglądać inaczej. Można było zaatakować wszystkie pola wrogiego Magelana i wyeliminować go z walki w tej samej turze. Moim zdaniem ważne jest żeby eliminować gracza do końca jeśli jest taka możliwość, nawet kosztem kilku własnych bankructw.
- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
No co - gdybyśmy zaatakowali i wygrali, to nic by nas nie zmusiło do walki na dwa fronty. A tak zostaliśmy zmuszeni.Blugkolf pisze:Grunt to dobra poropaganda - szczególnie podoba mi się termin "zmuszony" w sytuacji kiedy było się agresorem i się przegrało.

Świetny pomysł - jestem za.Blugkolf pisze:Mam jeszcze taką propozycję - może używajmy tego szarego, wielkiego piona do oznaczania kto jest aktywnym graczem przy następnej grze, zamiast do oznaczania drugiego pasującego (gdzie moim zdaniem wystarczy dać kartę kierunku). Normalnie do tego służy przecież ten mały purpurowy pionek, którego używacie do oznaczania rund, ale sądzę, że ten większy będzie lepiej widoczny dla wszystkich i będzie lepiej wybudzał z letargu, tego kto go dostał.Jestem się gotów założyć, że zaoszczędzilibyśmy z godzinę gry, jeśli używalibyśmy takiego przypominacza kto jest aktywnym graczem.
No cóż - daliśmy ciała. Chyba zabrakło trochę koordynacji na szczeblu centralnym naszego sojuszu.puciek2 pisze:Trochę przegraliśmy na własne życzenie. Ja popełniłem duży błąd niezauważywszy że Magelanie z Naszego sojuszu potrzebują wsparcia. Przez co ponieśli duże straty. Z drugiej strony ta runda miała wyglądać inaczej. Można było zaatakować wszystkie pola wrogiego Magelana i wyeliminować go z walki w tej samej turze.
Ale sztabowcy Rho Indi już nad tym pracują.

Ja sam też popełniłem kilka znaczących błędów na ścieżce rozwoju technologicznego. Tak to bywa - widocznie Kosmici też się uczą całe życie...

"zmuszony"dicer pisze: Natomiast nasz sojusz ("zieloni" Magellananie, Eridani i Rho Indi) został zmuszony do walki z dwoma innymi sojuszami