(Warszawa: Ursynów, Kabaty) Wspólne granie
Re: [Warszawa Ursynów Kabaty] Wspólne granie
Zobaczymy, jak innym pasuje, jeśli środa nie bardzo będzie, to najwyżej zostawimy czwartek albo raz środę, raz czwartek.
- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 579 times
Jestem za Cafe Melanż bo dłużej otwarte, a i przy okazji mam bliżej. Wpadłbym wówczas chętnie jakoś przed 21. Środa czy czwartek, dla mnie obojętne. Mogę coś przynieść, mam z czego wybierać. Na bgg mam taki sam nick, jakby ktoś chciał zerknąć w kolekcję (piszę z telefonu i niewygodnie wstawia się w ten sposób linki). Sam coś zaproponuję bliżej terminu grania.
- kaszkiet
OK, jeśli chodzi o moje gry - można je obejrzeć tutaj.
Mogę przynieść w zasadzie dowolną, ale nie każdą jestem w stanie wytłumaczyć z marszu, więc o niektórych muszę wiedzieć nieco wcześniej.
Sam proponuję:
Automania - 2-4 osoby - 90 minut - produkujemy samochody i próbujemy je sprzedać na rynek europejski i amerykański, zaspokajając zmieniający się popyt. Średniej ciężkości, bardzo dobre euro. Moim zdaniem najlepsza gra zeszłorocznego Essen (spośród tych, w które grałem oczywiście), której nie zamierzam się nigdy pozbywać (9/10 na BGG ode mnie).
El Grande - 3-5 osób - 90 minut - nieustająco od ponad 20 lat najlepsza gra area control. Jeśli ktoś nie zna tego klasyka, moim zdaniem warto poznać. Jeśli ktoś zna, warto zagrać (10/10 na BGG ode mnie).
Five Tribes + dodatek - 2-4 osoby - 40-80 minut - Hit Bruno Cathali. Uwaga - gra może być podatna na paraliż decyzyjny i nie jest sugerowana do gry z osobami, które nie potrafią się powstrzymać od drobiazgowego przeliczania każdego ruchu co do punktu (a ruchów jest zawsze wiele do wyboru), bo wtedy może się ciągnąć wieki. Poza tym, świetna gra z możliwością obrania bardzo wielu dróg do zwycięstwa (10/10 na BGG ode mnie).
Mogę przynieść w zasadzie dowolną, ale nie każdą jestem w stanie wytłumaczyć z marszu, więc o niektórych muszę wiedzieć nieco wcześniej.
Sam proponuję:
Automania - 2-4 osoby - 90 minut - produkujemy samochody i próbujemy je sprzedać na rynek europejski i amerykański, zaspokajając zmieniający się popyt. Średniej ciężkości, bardzo dobre euro. Moim zdaniem najlepsza gra zeszłorocznego Essen (spośród tych, w które grałem oczywiście), której nie zamierzam się nigdy pozbywać (9/10 na BGG ode mnie).
El Grande - 3-5 osób - 90 minut - nieustająco od ponad 20 lat najlepsza gra area control. Jeśli ktoś nie zna tego klasyka, moim zdaniem warto poznać. Jeśli ktoś zna, warto zagrać (10/10 na BGG ode mnie).
Five Tribes + dodatek - 2-4 osoby - 40-80 minut - Hit Bruno Cathali. Uwaga - gra może być podatna na paraliż decyzyjny i nie jest sugerowana do gry z osobami, które nie potrafią się powstrzymać od drobiazgowego przeliczania każdego ruchu co do punktu (a ruchów jest zawsze wiele do wyboru), bo wtedy może się ciągnąć wieki. Poza tym, świetna gra z możliwością obrania bardzo wielu dróg do zwycięstwa (10/10 na BGG ode mnie).
-
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 33 times
Poluję na ten tytuł od jakiegoś czasu, więc w listopadzie jak wrócę do Polski to piszę się od razukaszkiet pisze:El Grande - 3-5 osób - 90 minut - nieustająco od ponad 20 lat najlepsza gra area control. Jeśli ktoś nie zna tego klasyka, moim zdaniem warto poznać. Jeśli ktoś zna, warto zagrać (10/10 na BGG ode mnie).

Mi niestety pasują jedynie czwartki, więc najwyżej będę wpadał co drugi tydzień. Dajcie proszę znać na jaki dzień padnie w tym tyg., a samo miejsce jest mi obojęte (szczerze mówiąc w ciepło zimno oświetlenie, stoły i jedzenie super). Ta 23 to chyba obecnie jedyny mankament, ale zgadzam się, że trzeba wytestować inne miejscówki i znaleźć optymalną 
Co do gier, to moja kolekcja jest w linku w moim podpisie i chętnie zagram w coś cięższego i bitewnego (Gra o Tron, Szogun, Bitwy Westeros, Bitwa pięciu armii itp.).
A jeśli chodzi o kolekcje innych:
p.s. Ja również dziękuję wszystkim za poprzedni czwartek, było super!

Co do gier, to moja kolekcja jest w linku w moim podpisie i chętnie zagram w coś cięższego i bitewnego (Gra o Tron, Szogun, Bitwy Westeros, Bitwa pięciu armii itp.).
A jeśli chodzi o kolekcje innych:
To chętnie zagram w Roll for the galaxy i w tajniaków.kaszkiet pisze:OK, jeśli chodzi o moje gry - można je obejrzeć tutaj.
p.s. Ja również dziękuję wszystkim za poprzedni czwartek, było super!
Moja kolekcja: http://bit.ly/2dJgLM3
To może umówmy się w ten czwartek w Cafe Melanż a w przyszłą środę w Ciepło-Zimno? (o ile w ogóle mamy konkretnych chętnych na środy - ktoś tam zgłaszał, że w czwartki nie może, jak nie będzie chętnych, to zostawiamy czwartek)
Jak będzie faktycznie problem, żeby jeden dzień ustalić, to możemy zrobić "cięższe" czwartki w Cafe Melanż/Veceska (możemy next time przetestować tę miejscówę) na zmianę z "lżejszymi" środami w Ciepło-Zimno. A w międzyczasie jak będzie niedosyt, to zawsze można szukać ekipy na dodatkowe spotkania
W Tajniaków również chętnie zagram. I w Szoguna, o ile będę w stanie na szybko ogarnąć zasady
Dajcie proszę znać, kto się wybiera w najbliższy czwartek, żebym wiedziała, na ile mniej więcej rezerwację zrobić. Bo obstawiam, że w Cafe Melanż może być większy tłok niż w Ciepło-Zimno i może być problem, żeby spontanicznie stolik poszerzyć (choć przy rezerwacji dorzucę jakiś zapas na 1-2 osoby).
Jeśli macie jakieś uwagi, zastrzeżenia, sugestie to dawajcie znać. Bo ciężko mi czekać z jakimikolwiek decyzjami aż wszyscy co do jednej osoby się wypowiedzą, dlatego wstępnie coś autorytarnie (
) proponuję, żeby to się organizacyjnie spięło, a najwyżej jak będą jakieś "ale" to będziemy modyfikować 
Jak będzie faktycznie problem, żeby jeden dzień ustalić, to możemy zrobić "cięższe" czwartki w Cafe Melanż/Veceska (możemy next time przetestować tę miejscówę) na zmianę z "lżejszymi" środami w Ciepło-Zimno. A w międzyczasie jak będzie niedosyt, to zawsze można szukać ekipy na dodatkowe spotkania

W Tajniaków również chętnie zagram. I w Szoguna, o ile będę w stanie na szybko ogarnąć zasady

Dajcie proszę znać, kto się wybiera w najbliższy czwartek, żebym wiedziała, na ile mniej więcej rezerwację zrobić. Bo obstawiam, że w Cafe Melanż może być większy tłok niż w Ciepło-Zimno i może być problem, żeby spontanicznie stolik poszerzyć (choć przy rezerwacji dorzucę jakiś zapas na 1-2 osoby).
Jeśli macie jakieś uwagi, zastrzeżenia, sugestie to dawajcie znać. Bo ciężko mi czekać z jakimikolwiek decyzjami aż wszyscy co do jednej osoby się wypowiedzą, dlatego wstępnie coś autorytarnie (

- kaszkiet
- Paskudnik
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Ja w tym tygodniu mogę tylko w środę... Może jacyś chętni będą?
(oczywiście to tylko niezobowiązujące pytanie - nie zamierzam wymuszać zmiany terminu ani nic z tych rzeczy).
(oczywiście to tylko niezobowiązujące pytanie - nie zamierzam wymuszać zmiany terminu ani nic z tych rzeczy).
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 09:03 przez Paskudnik, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
- Demoniszcza
- Paskudnik
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Chciałem jeszcze dodać, że również dziękuję za czwartkowe spotkanie - było mi bardzo miło i mam nadzieję, że wszystko utrzyma się w kształcie takim jak dotąd (skład się sprawdził, dołączają nowi). Moje wnioski po ostatnim spotkaniu są następujące:imprezował wypoczywał w górach, ale w środę mogę być
Jacyś chętni na Le Havre by byli może przypadkiem?
- wydłużenie grania do 23:00-24:00 niekoniecznie jest kluczem do szczęścia... ja zdecydowanie wolę cięższe gry (tzn. raczej tej skali ciężkości, jakie przynosiłem do tej pory) i przekonałem się, że już po godzinie 20-tej odpalanie ich ma mniej sensu, bo ludzie się za bardzo męczą (nawet familijna Agricola wymęczyła nas srogo). O wiele przyjemniej gra się w takie gry wcześniej, kiedy jest więcej zasobów w mózgu
- trzeba podejmować męskie decyzje o podzieleniu się na zespoły - naprawdę nie ma się z tym co czaić, bo jedyne co nas ogranicza to czas. Nawet jeśli jest "tylko" 6 osób, to moim zdaniem warto się od razu rozbić na dwa składy, bo naprawdę mało gier chodzi równie fajnie na 6 osób jak na 4. Ja posiadam fajne pozycje sześcioosobowe, ale nie przynoszę ich dopóki nie wiem, że na spotkaniu będzie DOKŁADNIE 6 osób - wystarczy, że przyjdzie 7. osoba i już cały plan się rypie. A jeśli miałbym nosić gry na taką i taką opcję, to musiałbym nosić średnio 5-6 pudeł za każdym razem.
- dodatkowym argumentem za dzieleniem się niechaj będzie fakt, że naprawdę nie każdy lubi te same gry - np. ja nie jestem w ogóle zainteresowany wielkimi grami typu bitewniaki z jeszcze większą ilością kostek, warhammerami, kosmicznymi ameritraszami itp., zaś w lekkie pozycje familijne grywam w ostateczności. Słowem: ekipa nie jest jednolita pod względem preferencji i wystarczy się dobrać pod względem upodobań a wszyscy będą zadowoleni (w innym przypadku niekoniecznie).
- praktycznie zawsze przy stole jest ktoś, kto nie grał w daną grę, więc tłumaczenie zasad występuje w 90% partii - trzeba to wkalkulować i po prostu sprawnie wytłumaczyć, a o inne stoły się nie martwić
- dla mnie znacznie ważniejszym czynnikiem od godziny zamknięcia jest DOBRE ŚWIATŁO (to jest wielka rzadkość w warszawskich knajpach, a typowe lokale planszówkowe to wręcz ciemne jaskinie). Bywałem już w miejscach z takim półmrokiem, że nie było widać co jest właściwie na stole i gdzie ludzie namęczyli się nad partią, bo trzeba było wstawać i robić "zoom" na stół. Ogólnie słabe oświetlenie wpływa ujemnie na jakość grania i odbiór samej gry (czyli przyjemność z partii)- pod tym względem Ciepło-Zimno to raczej chlubny wyjątek (ale oczywiście ciągle szukamy dobrych miejsc).
- powyższe prawdopodobnie sprowadzi się do jak najwcześniejszego zaczynania - może nie da się "obniżyć" godziny spotkania, ale szanujmy przynajmniej czas współgraczy: przychodźmy na 18:00, najpierw coś lekkiego i szybkiego na rozruszanie neuronów (nie każdy zdąży na tą godzinę), potem danie główne, potem jakieś lekkie rzeczy, o ile zostanie czasu. Umówienie się na konkretną grę o konkretnej godzinie będzie dodatkowym atutem

Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
Dzięki Paskudnik za wypowiedź
Myślę, że z czasem wypracujemy i bliską idealnej miejscówę i organizację grania. Dlatego jak macie jakieś pomysły, uwagi to fajnie, że o tym mówicie.
Myślę, że jak najbardziej - możemy sprawniej dzielić się na grupy i zaczynać jak najszybciej. Aczkolwiek myślę też, że przychodzenie po 18.00, to niekoniecznie brak szacunku dla czasu innych. Nie każdy kończy pracę punkt 17 i pracuje na Ursynowie, więc dla części osób i ta 18 też pewnie tak ledwo, ledwo w zasięgu jest. Choć możemy spróbować ten "wstęp" skracać i sprawniej przechodzić do sedna. Możemy spróbować się umawiać na konkretne gry na konkretne godziny i zobaczyć, jak to się sprawdzi.
Jeśli chodzi o godziny grania, to myślę, że w przypadku cięższych gier faktycznie wydłużanie niekoniecznie się sprawdzi, ale jeśli w planach są dłuższe bitewniaki, to dodatkowy czas może się przydać. A nawet jeśli nie - to możemy się i tak starać celować w koniec ok. 22.00, ale przy dłuższych godzinach otwarcia nie będzie stresu, jak trochę nam się przeciągnie. Ale to jak wolicie - jeśli uważacie, że Ciepło-Zimno do 22 jest ok, to możemy tam zostać. Dla mnie nie ma problemu.
Ale jeśli uważacie, że warto przetestować coś innego - np. ten Melanż, to możemy w tym tygodniu spróbować i najwyżej się cofnąć do Ciepło-Zimno, jak się nie sprawdzi. Też nie chcę sama o tym decydować. W każdym razie gdzieś w okolicach jutra trzeba by było najpóźniej rezerwację robić 

Myślę, że jak najbardziej - możemy sprawniej dzielić się na grupy i zaczynać jak najszybciej. Aczkolwiek myślę też, że przychodzenie po 18.00, to niekoniecznie brak szacunku dla czasu innych. Nie każdy kończy pracę punkt 17 i pracuje na Ursynowie, więc dla części osób i ta 18 też pewnie tak ledwo, ledwo w zasięgu jest. Choć możemy spróbować ten "wstęp" skracać i sprawniej przechodzić do sedna. Możemy spróbować się umawiać na konkretne gry na konkretne godziny i zobaczyć, jak to się sprawdzi.
Jeśli chodzi o godziny grania, to myślę, że w przypadku cięższych gier faktycznie wydłużanie niekoniecznie się sprawdzi, ale jeśli w planach są dłuższe bitewniaki, to dodatkowy czas może się przydać. A nawet jeśli nie - to możemy się i tak starać celować w koniec ok. 22.00, ale przy dłuższych godzinach otwarcia nie będzie stresu, jak trochę nam się przeciągnie. Ale to jak wolicie - jeśli uważacie, że Ciepło-Zimno do 22 jest ok, to możemy tam zostać. Dla mnie nie ma problemu.

- Demoniszcza
Cóż, dla niektórych ważne jest światło, dla innych możliwość zagrania w coś po godzinie 21.00 jak dla Kaszkieta który ma obowiązki których nie może ot tak porzucić i przyjść na 18.00.
Sprawdzenie kilku innych miejsc na pewno nie zaszkodzi. Będzie źle... to się cofniemy albo poszukamy czegoś innego.
Mi osobiście wszystko jedno gdzie. Pasuje mi wszystko w okolicy.
A na czwartek mogę zgarnąć ze sobą Suburbię i Sons Of Anarchy.
Sprawdzenie kilku innych miejsc na pewno nie zaszkodzi. Będzie źle... to się cofniemy albo poszukamy czegoś innego.
Mi osobiście wszystko jedno gdzie. Pasuje mi wszystko w okolicy.
A na czwartek mogę zgarnąć ze sobą Suburbię i Sons Of Anarchy.
Hej,
Też się chętnie podepnę pod grupę, aczkolwiek granie co tydzień u mnie odpada.
Kolekcja jakby co w stopce, jestem tolerancyjny, jak trzeba zagram w monopol, domino lub bierki
Też się chętnie podepnę pod grupę, aczkolwiek granie co tydzień u mnie odpada.
Kolekcja jakby co w stopce, jestem tolerancyjny, jak trzeba zagram w monopol, domino lub bierki

Myślę, że w Malanżu nie będzie ze światłem najgorzej. Tam jest normalne górne (przynajmniej było, gdy ja 2 razy tam byłam).
Z tego, co ogarnęłam, to na ten moment na czwartek mamy:
1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. .... anybody else?
Dodatkowo Paskudnik robi research, czy byliby jacyś chętni na jutro i np. na le Havre - także też dawajcie znać
Co do gier:
1. Automania - 2-4 osoby - 90 minut - produkujemy samochody i próbujemy je sprzedać na rynek europejski i amerykański, zaspokajając zmieniający się popyt. Średniej ciężkości, bardzo dobre euro. Moim zdaniem najlepsza gra zeszłorocznego Essen (spośród tych, w które grałem oczywiście), której nie zamierzam się nigdy pozbywać (9/10 na BGG ode mnie).
2. El Grande - 3-5 osób - 90 minut - nieustająco od ponad 20 lat najlepsza gra area control. Jeśli ktoś nie zna tego klasyka, moim zdaniem warto poznać. Jeśli ktoś zna, warto zagrać (10/10 na BGG ode mnie).
3. Five Tribes + dodatek - 2-4 osoby - 40-80 minut - Hit Bruno Cathali. Uwaga - gra może być podatna na paraliż decyzyjny i nie jest sugerowana do gry z osobami, które nie potrafią się powstrzymać od drobiazgowego przeliczania każdego ruchu co do punktu (a ruchów jest zawsze wiele do wyboru), bo wtedy może się ciągnąć wieki. Poza tym, świetna gra z możliwością obrania bardzo wielu dróg do zwycięstwa
4. Roll for the Galaxy - 2-5 osób - 45 min
5. Tajniacy - 2-8 osób - 10 min
6. Gra o Tron, Szogun, Bitwy Westeros, Bitwa pięciu armii itp.
7. Suburbia - 1-4 osoby - 90 min
8. Sons Of Anarchy - 3-4 osoby - 60 min
Z tego, co ogarnęłam, to na ten moment na czwartek mamy:
1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. .... anybody else?
Dodatkowo Paskudnik robi research, czy byliby jacyś chętni na jutro i np. na le Havre - także też dawajcie znać

Co do gier:
1. Automania - 2-4 osoby - 90 minut - produkujemy samochody i próbujemy je sprzedać na rynek europejski i amerykański, zaspokajając zmieniający się popyt. Średniej ciężkości, bardzo dobre euro. Moim zdaniem najlepsza gra zeszłorocznego Essen (spośród tych, w które grałem oczywiście), której nie zamierzam się nigdy pozbywać (9/10 na BGG ode mnie).
2. El Grande - 3-5 osób - 90 minut - nieustająco od ponad 20 lat najlepsza gra area control. Jeśli ktoś nie zna tego klasyka, moim zdaniem warto poznać. Jeśli ktoś zna, warto zagrać (10/10 na BGG ode mnie).
3. Five Tribes + dodatek - 2-4 osoby - 40-80 minut - Hit Bruno Cathali. Uwaga - gra może być podatna na paraliż decyzyjny i nie jest sugerowana do gry z osobami, które nie potrafią się powstrzymać od drobiazgowego przeliczania każdego ruchu co do punktu (a ruchów jest zawsze wiele do wyboru), bo wtedy może się ciągnąć wieki. Poza tym, świetna gra z możliwością obrania bardzo wielu dróg do zwycięstwa
4. Roll for the Galaxy - 2-5 osób - 45 min
5. Tajniacy - 2-8 osób - 10 min
6. Gra o Tron, Szogun, Bitwy Westeros, Bitwa pięciu armii itp.
7. Suburbia - 1-4 osoby - 90 min
8. Sons Of Anarchy - 3-4 osoby - 60 min
Myślę że ja wpadnę, chyba że mi coś wypadnie, Dupeusz też przebąkiwał że by wypadł. I czekam aż dwóch kolegów się określi;).
Wysłane z młota Thora, boga grzmotu, przy użyciu sygnałów dymnych
Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
Ktoś ma ochotę na Battalię początek? Mogę też odświeżyć Colt Express z dyliżansem.
Poza tym chętnie Cadwallon: City of Thieves lub Sid Meier Civilization.
Na szybko Na chwałę Rzymu.
Tyle chyba.
Poza tym chętnie Cadwallon: City of Thieves lub Sid Meier Civilization.
Na szybko Na chwałę Rzymu.
Tyle chyba.
postaram się przybyć 1 raz ( ale ze względu na rodzine, to nigdy nie będzie na 100% pewne) ,chętny jak ktoś w wytłumaczy zasady na El Grande i Automanie.
- kaszkiet
To tylko przypominam, że ja raczej dotrę jakoś chwilę przed 21.
Mógłbym wziąć:
- Roll for the Galaxy
- Automanię
- Tajniaków
El Grande już bym raczej nie brał, bo się nie wyrobimy - chyba że zamiast Automanii, co wolicie.
Swoją drogą Roll + Automania też pewnie nie da rady, ale zawsze będzie wybór
Aha - Tajniacy to raczej od 4 osób są, bo ten 2osobowy wariant jest dodany na siłę. Trwają bliżej 15-20 minut niż 10 i najlepiej działają w parzystych składach, czyli 4 lub 6 osób. W 8 nie grałem, może być trochę za tłoczno.
Dodałem swoją kolekcję do podpisu i można przebierać
.
Mógłbym wziąć:
- Roll for the Galaxy
- Automanię
- Tajniaków
El Grande już bym raczej nie brał, bo się nie wyrobimy - chyba że zamiast Automanii, co wolicie.
Swoją drogą Roll + Automania też pewnie nie da rady, ale zawsze będzie wybór

Aha - Tajniacy to raczej od 4 osób są, bo ten 2osobowy wariant jest dodany na siłę. Trwają bliżej 15-20 minut niż 10 i najlepiej działają w parzystych składach, czyli 4 lub 6 osób. W 8 nie grałem, może być trochę za tłoczno.
Dodałem swoją kolekcję do podpisu i można przebierać

1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
8. sell0mat (? nie wiem, czy to była deklaracja na ten tydzień czy nie
)
9. Mario_Max (? j.w.)
10., 11. - być może znajomi tomascha
@kaszkiet: Na El Grande ktoś był chętny na listopad, więc możemy zaczekać a teraz w coś z tych, które zaproponowałeś.
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
8. sell0mat (? nie wiem, czy to była deklaracja na ten tydzień czy nie

9. Mario_Max (? j.w.)
@kaszkiet: Na El Grande ktoś był chętny na listopad, więc możemy zaczekać a teraz w coś z tych, które zaproponowałeś.
xDMagggie pisze:1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
8. sell0mat (? nie wiem, czy to była deklaracja na ten tydzień czy nie)
9. Mario_Max (? j.w.)
Wspomogę rabatem 11% Planszostrefa, 7% 3Trolle
Hej, ja w tym tygodniu niestety nie, ale za tydzień powinienem być.
Nie zalejcie piwem wszystkich fajnych gier
Sent from my D6633 using Tapatalk
Nie zalejcie piwem wszystkich fajnych gier

Sent from my D6633 using Tapatalk
Jakieś fo-pa?azz pisze:xDMagggie pisze:1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
9. Mario_Max (? j.w.)

-
Hej. Witam po raz pierwszy w grupie. Chętnie dołączę do gry. I tej jutrzejszej i przyszłych (chyba się łapie w kategorii znajomi tomasha
) jakby co to parę tytułow też mam. Na BGG mam również nick tarkwiniusz.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mea culpa, miał być Dupeusz.Magggie pisze:Jakieś fo-pa?azz pisze:xDMagggie pisze:1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
9. Mario_Max (? j.w.)
@kaszkiet: Na El Grande ktoś był chętny na listopad, więc możemy zaczekać a teraz w coś z tych, które zaproponowałeś.Ja się nie znam na kolegach tomascha
Przepisuję, co widzę
Paskudnik, co z dziś? Mamy silny skład na Le Havre

Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
-
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 33 times
Tak, to ja i dalej chetny na El Grande!Magggie pisze:1. kaszkiet
2. Enigmatic
3. Demoniszcza
4. ja
5. tomasch
6. Depeusz
7. sirwei
9. Mario_Max (? j.w.)