Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Geko pisze:Ja bym obłożył planszę płytami marmurowymi. Będzie bardziej elegancka, no i trudniej ją ukrać. No i kule będą się łatwiej toczyć.
Nieprawda. Będzie bardziej epicka. Jak w starożytnej Grecji. Tylko że to biały marmur i sie zleją te drugie kule. Ale ja gram czarnymi, wiec co mnie obchodzi komfort przeciwnika? A ten wątek powinni przenieść do: Magazyn 'Gry Planszowe', przynajmniej będzie sie tam coś działo. Tylko nie wiem jak powinni przenieść, bo kisiel jest śliski i sie mogą krewetki wysypać. Pewnie i tak coś wymyślą, tak jak z tym samolotem co w Pentagon uderzył a wcale że nie.
Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
Jeśli chodzi o marmur na kulki do Abalone, to polecam Carrarę na białe i Dębnik na czarne. Jak ktoś nie wie jak wyglądają, to niech przejdzie się do jakiegoś zabytkowego, ale nie drewnianego, kościoła i powinny być. Jak po drodze znajdzie kisiel z krewetkami to niech da znać.
draco pisze:Jak po drodze znajdzie kisiel z krewetkami to niech da znać.
Ja go widziałem jak szedł za rękę z tokarzem. Strasznie jakoś się czaił, miał ciemne okulary i robił dziwne miny. Tak jakby go krewetki w kieszeni czochrały
Skręcili razem w pierwszą uliczkę na lewo od kościoła i potem kisiel się rozpłynął w powietrzu a tokarz uciekł nie mówiąc nic nikomu.
Van_Hoover pisze:Skręcili razem w pierwszą uliczkę na lewo od kościoła i potem kisiel się rozpłynął w powietrzu a tokarz uciekł nie mówiąc nic nikomu.
tokarz wiedział
nie powiedział
a to było tak:
pewna baba napalona
grała partię abalona
nie wiedziała o krewetkach
co siedziały na serwetkach
a że graczy było wielu
nie starczało im kisielu
i z głodowej tortury
nadgryzali jej marmury
na co baba rzecze czule
do jedzenia mamy kule
na zwycięstwo szanse marne
pozjadali wszystkie czarne
morał ta historia niesie
lepiej plansze kłaść jest w lesie
bo i nawet coby gdyby
to do żarcia są tam grzyby
Bo to sprytna surykatka.
I surykatka kombinuje.
Surykatka jest zamknięta w zoo.
Ma fosę do przebycia.
Dlatego sobie w River Crossing kombinuje jak się wydostać.
Sprytna surykatka.