Warhammer Quest: Cursed City (N.N.)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- choczkins
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 46 times
Re: Warhammer Quest: Cursed City (GW)
LordVinek i jak coś kombinowaleś z nowymi zasadami z bgg, rozgrywka wygląda lepiej?
Gra kusi bo to Warhammer i na teraz niestety tyle bo reszta po oglądnięciu gameplaya nie zachęca za bardzo.
Gra kusi bo to Warhammer i na teraz niestety tyle bo reszta po oglądnięciu gameplaya nie zachęca za bardzo.
Kombinowałem i kombinuje, ale sama w sobie gra daje też wyzwanie na wyższych poziomach kampanii. Po prostu te misje przygody (nie związane z kampanią) są dość nie wyważone. Natomiast później w kampanii robi się nieco trudniej. No i jak przy tego typu grach kości czasem same karcą, tak jak błędne decyzję graczy. U nas nie ma syndromu lidera, ale jest za to syndrom indywidualisty więc niby razem, ale każdy się zachowuje zgodnie z naturą jego postaci i dba o swój biznes (chociaż gram baaaaaardzo rzadko w cokolwiek teraz).
Podsumowując każda gra tego typu ma ten sam problem, a mianowicie jak ją przejdziesz raz to potem niestety nie daje satysfakcji. Nie mniej ja jestem klimaciarz i lubię tworzyć własne scenariusze, gram często jako MG, robiąc z Questa na wpół rpg.
Gra mi się podoba, nowy dodatek ssie bo za cenę ok 120zł dali tylko trochę kart i żetony, a modele trzeba dokupić osobno. Jasne, można sobie je zastąpić dowolnymi modelami (druk 3d teraz daje duże możliwości), niemniej to trochę słabe. No ok, chociaż jak ktoś to puści w obieg w necie dobrej jakości skan to będzie można sobie to wydrukować ładnie i wyjdzie może połowa tej ceny
Podsumowując każda gra tego typu ma ten sam problem, a mianowicie jak ją przejdziesz raz to potem niestety nie daje satysfakcji. Nie mniej ja jestem klimaciarz i lubię tworzyć własne scenariusze, gram często jako MG, robiąc z Questa na wpół rpg.
Gra mi się podoba, nowy dodatek ssie bo za cenę ok 120zł dali tylko trochę kart i żetony, a modele trzeba dokupić osobno. Jasne, można sobie je zastąpić dowolnymi modelami (druk 3d teraz daje duże możliwości), niemniej to trochę słabe. No ok, chociaż jak ktoś to puści w obieg w necie dobrej jakości skan to będzie można sobie to wydrukować ładnie i wyjdzie może połowa tej ceny

-
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 68 times
- Kontakt:
Polecam The beast rerurns - mega expansion/conversion
https://drive.google.com/drive/mobile/f ... sp=sharing
I już nie ma wątpliwości jak powinno działać GW.
Jest tez fajny dodatek z zestawem queen of the briar thorne i jej świta.
https://drive.google.com/drive/mobile/f ... sp=sharing
I już nie ma wątpliwości jak powinno działać GW.
Jest tez fajny dodatek z zestawem queen of the briar thorne i jej świta.
Yep. Tu się zgadzam, Peter Cooper robi kawał dobrej roboty, zrobił już kilka dodatków, nawet mini kampanię ze skavenami, czy ostatnim reanimatorem z Warhammera Underwoldsa ( https://drive.google.com/file/d/16SBu13 ... mzj_M/view ). Ogólnie sporo jego materiałów urozmaica grę i szczerze je polecam.
Czytałem chyba na Reddicie, że GW nie chce zaprzestać na tym jednym dodatku i planują kolejny (co sugerowały by też modele, które wyszły w tym klimacie 2-ka łowców czarownic, imienni bohaterowie wampirów czy martwe wilki). Jestem ciekaw czy kolejne też będą tylko zestawem kartonu i papieru za ok 120 zł, a modele kup sobie sam
Czytałem chyba na Reddicie, że GW nie chce zaprzestać na tym jednym dodatku i planują kolejny (co sugerowały by też modele, które wyszły w tym klimacie 2-ka łowców czarownic, imienni bohaterowie wampirów czy martwe wilki). Jestem ciekaw czy kolejne też będą tylko zestawem kartonu i papieru za ok 120 zł, a modele kup sobie sam

Pojawiła się zapowiedź drugiego a zarazem ostatniego dodatku:
https://www.warhammer-community.com/202 ... -vampires/
Jestem bardzo zawiedziony tym jak "zarżnięto" CC, liczyłem na nowych bohaterów, jakieś kafelki z lokacjami, na więcej miecha...ech
https://www.warhammer-community.com/202 ... -vampires/
Jestem bardzo zawiedziony tym jak "zarżnięto" CC, liczyłem na nowych bohaterów, jakieś kafelki z lokacjami, na więcej miecha...ech
-
- Kontakt:
Dla fanów ostatni dzwonek, bo później tylko płacz na ebay.
Siara okrutna, że nie ma figurek i trzeba je dokupić. Z drugiej strony Beast Returns / Verminhollow też wymaga masy figurek, które trzeba dokupić (i pomalować!).
Siara okrutna, że nie ma figurek i trzeba je dokupić. Z drugiej strony Beast Returns / Verminhollow też wymaga masy figurek, które trzeba dokupić (i pomalować!).
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 1827 times
A są chociaż figurki do tych dodatków w jakich zestawach, czy kupuje się pojedyncze paczki?
-
- Kontakt:
Jak to zwykle bywa w przypadku GW - jest i tak i tak. Zwłaszcza jak zainteresujesz sie Beast Returns / Verminhollow / Queen of Briar Thorn - masa figurek i scenariuszy, modyfikacji.
Do Verminhollow da radę box kupić Clanrats Box i pokryć część figs;)
Z drugiej strony - można wydrukować na papierze samoprzylepnym jakieś fajne grafiki i porobić standy.
Do starego Warhammer Questa 1995 też jest masa dodatkowego kontentu w necie z opcjonalnymi figurkami zresztą, tam to całe tomy, można sobie albo drukować standy, albo po prostu zbierać figsy i przechodzić nowe scenariusze co jakiś czas;)
Z drugiej strony - można wydrukować na papierze samoprzylepnym jakieś fajne grafiki i porobić standy.
Do starego Warhammer Questa 1995 też jest masa dodatkowego kontentu w necie z opcjonalnymi figurkami zresztą, tam to całe tomy, można sobie albo drukować standy, albo po prostu zbierać figsy i przechodzić nowe scenariusze co jakiś czas;)
- Mr_Fisq
- Administrator
Mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze WQ w uniwersum Starego świata...
Stary WQ podstawka jest nie do dostania, a drukować wszystko od zera to trochę nie mój styl.
Ja właśnie w trakcie drukowania, to też trochę w ramach hobby, na razie podstawka plus oficjalne dodatki - wszystko jest ładnie przygotowane do druku przez społeczność plus napraaaaaawde masa contentu i oskryptowanych kampanii w Starym Świecie. Pomalutku sobie to poskładam, a jeszcze sporo nowych przygód ma nadejść, więc na kolejny rok pewnie uda się „stworzyć” chyba największa grę jaka widziałem;)
-
- Kontakt:
A masz może linka do jakiegoś google drive, gdzie to wszystko jest zebrane? Od czego zacząć? Chciałbym skompletować całą linię WHQ i zagrać w oryginalną wersję. A po rozbudowie kolekcji o Silver Tower i Hammerhal została mi tylko jedna nerka:)
Ja właśnie w trakcie drukowania, to też trochę w ramach hobby, na razie podstawka plus oficjalne dodatki - wszystko jest ładnie przygotowane do druku przez społeczność plus napraaaaaawde masa contentu i oskryptowanych kampanii w Starym Świecie. Pomalutku sobie to poskładam, a jeszcze sporo nowych przygód ma nadejść, więc na kolejny rok pewnie uda się „stworzyć” chyba największa grę jaka widziałem;)
- Mr_Fisq
- Administrator
Pytanie jaki jest koszt takiej operacji tzn. np. wydruku starej podstawki?Vins3nt pisze: ↑18 gru 2022, 00:40 Ja właśnie w trakcie drukowania, to też trochę w ramach hobby, na razie podstawka plus oficjalne dodatki - wszystko jest ładnie przygotowane do druku przez społeczność plus napraaaaaawde masa contentu i oskryptowanych kampanii w Starym Świecie. Pomalutku sobie to poskładam, a jeszcze sporo nowych przygód ma nadejść, więc na kolejny rok pewnie uda się „stworzyć” chyba największa grę jaka widziałem;)
Bardzo proszę, macie:
https://cutandassemble.com/index.php/pr ... mer-quest/
Tu jest wszystko przygotowane plus dodatki.
Co do kosztów to koszty druku, ja np księgę Role Play drukowałem na zwykłym najtańszym papierze i najtańszym tuszu (200stron)
Nie drukowałem jeszcze kafelków i kart - tu dam oczywiście kolor i chyba na papierze foto samoprzylepnym i wowczas można sobie to nakleja na tekturę etc. Nie wiem ile łącznie będzie stron tego podejrzewam ze nie więcej niż 100 (kolor), wiec albo sam postuluje kolorowe rzeczy albo spytam w drukarni ile kolor ze swoim papierem czy ich. No nawet jeśli krzykną 1zl za stronę to w zasadzie za 100zl zamknę się w komplecie (ryzy papierów foto czy samoprzylepnych miałem już wcześniej)
Plus nie drukowałem oczywiście żadnych dodatkowy j przygód i skryptów, łącznie tego może być dodatkowo - z 300 do 500 stron wiec to raczej zabawa na rozłożenie w czasie:)
https://cutandassemble.com/index.php/pr ... mer-quest/
Tu jest wszystko przygotowane plus dodatki.
Co do kosztów to koszty druku, ja np księgę Role Play drukowałem na zwykłym najtańszym papierze i najtańszym tuszu (200stron)
Nie drukowałem jeszcze kafelków i kart - tu dam oczywiście kolor i chyba na papierze foto samoprzylepnym i wowczas można sobie to nakleja na tekturę etc. Nie wiem ile łącznie będzie stron tego podejrzewam ze nie więcej niż 100 (kolor), wiec albo sam postuluje kolorowe rzeczy albo spytam w drukarni ile kolor ze swoim papierem czy ich. No nawet jeśli krzykną 1zl za stronę to w zasadzie za 100zl zamknę się w komplecie (ryzy papierów foto czy samoprzylepnych miałem już wcześniej)
Plus nie drukowałem oczywiście żadnych dodatkowy j przygód i skryptów, łącznie tego może być dodatkowo - z 300 do 500 stron wiec to raczej zabawa na rozłożenie w czasie:)
Re: Warhammer Quest: Cursed City (N.N.)
Czesc
Czy byliby chetni na zbiorczy wydruk w drukarni fanowskiego contentu do Warhammer Quest Cursed City?
Chodzi o kampanie takiej jak
- Beast returns
- Verminhollow
- Briar Queen
- Exiled
To wszystko darnowe fanowskie dodatki.
Czy byliby chetni na zbiorczy wydruk w drukarni fanowskiego contentu do Warhammer Quest Cursed City?
Chodzi o kampanie takiej jak
- Beast returns
- Verminhollow
- Briar Queen
- Exiled
To wszystko darnowe fanowskie dodatki.
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 132 times
Ja pewnie też, tylko temat w zamówieniach zbiorowych trzeba zrobić, koszt itp.
Ok wrzuciłem temat w zbiorczych zamówieniach.
Wpiszcie tam zainteresowanie i zobaczymy ile osób się wstępnie zadeklaruje i jaka będzie cena za dodatki.
Wpiszcie tam zainteresowanie i zobaczymy ile osób się wstępnie zadeklaruje i jaka będzie cena za dodatki.
- tencogoniema
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 14 times
witam
Pytanie mam jest gdzieś zrobiony Minotaur żeby można go było użyć do CC czy trzeba samemu przerobić
Pytanie mam jest gdzieś zrobiony Minotaur żeby można go było użyć do CC czy trzeba samemu przerobić