Wraz z otwarciem PM liczyłem na jakieś negatywne wypowiedzi na forum, a tu dupa

jeszcze gorzej, widzę opinie Middara > Gloomhaven od osób które ograły oba tytuły i to też nie pomogło. Oj kieszeń zaboli...
Jeszcze do wczoraj planowałem iść w gołe Act 1-3 bo to z 200h grania w samą kampanię jak nie więcej, a jakby tego było mało jest Crawl Mode.
Dodatkowe postacie skreśliłem bo z tego co wyczytałem nie są one przeznaczone do gry w kampanię chociaż teoretycznie na upartego można to obejść. Jednak poza początkowymi statystykami i specjalnymi zdolnościami to nie ma znaczenia kim gramy bo każda postać możemy rozwinąć jak tylko chcemy. W dodatku widzę są pod nie pliki PnP więc zawsze jest opcja samoróbki
Rozważałem Act 1 Token Upgrade pack, ale skoro to są figurki tylko do sporadycznych spotkań i tylko do Act 1 to nie widzę sensu ponieważ i tak pozostaną standees z Act 2 & 3 dla których na razie nie przewidzieli figurek. Pozazdrościć wspierającym co dostaną to za free
Za KS1 i KS2 promo pack również podziękowałem z racji zawartości czyli głównie dodatkowe postacie, przygody do Crawl Mode i figurki zastępujące niektóre standees.
No i przyszło do analizy Bounty Packs. Z jednej strony to tylko poboczne zadania (ale trwające z 8-15h), a z drugiej czytając wypowiedzi osób które testowały Cave Sicke Queen czy The Pit Boss to jedne z lepszych doświadczeń jakie miały podczas ogrywania kampanii (można też grać w Crawl Mode). Dodatkowo wprowadzają inne wariancje przeciwników pojawiających się podczas rozgrywki jak i alternatywne potwory które można użyć. No i oczywiście nowe przedmioty które mogą się przydać na każdym etapie rozgrywki ze względu na ich rodzaj (Consumables, Items Upgrades, Relics).
Adventure Pack: Pirates of Elenia również kusiło, ale w przeciwieństwie do Bounty Packs tutaj jest poboczna historia (30-40h) z innymi bohaterami i wszystko byłoby super gdyby nie to, że na razie jest tylko 1 z 2 części i obawiam się historii z cliffhangerem...
No i mam problem bo planowałem tylko Act 1-3 i dorzucić Vile Variations (Alternate Antagonist) aby urozmaicić starcia, a coraz bardziej skłaniam się ku Core Gamplay bundle w końcu gdybym chciał dobrać same Bounty Packs (150) to równie dobrze mogę trochę dorzucić do bardziej wypasionego bundle, a rzeczy które mnie nie interesują zawsze mogą pójść pod młotek
Cena boli, ale taniej to już było i sam jestem sobie winny, że przegapiłem deadline na Wave 1... a z kursem poniżej 4 PLN za USD to będę tak samo tęsknił, jak za dolarem z 2008 roku

Zresztą jeszcze trochę i pewnie 5 z przodu będzie, a wtedy może w końcu przestanę tyle kupować i zacznę więcej grać