Zapowiedzi gier w polskiej wersji językowej - 2025 r. (by Planszowe Newsy)
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Re: Zapowiedzi gier w polskiej wersji językowej - 2022 r. (by PN)
Ktoś wyda u nas The Guild of Merchant Explorers? AEG, więc w teorii duża szansa na polską edycję od Lucky Duck?
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3890 times
Podobno ktos ma wydac na polski rynek Dead by Deadlight
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Może jest opcja, by jakoś sprytnie zrobić co się ukazało kiedy/ostatnio? W sensie kolejności od ostatnich premier? Wiem, że w drugim poście są pozycje, które się już ukazały, ale w długiej liście alfabetycznej... Gubimy info o tym, co się przegapiło i z czym nowym planszówkowe sklepy czekają na pieniądze z mojego umęczonego portfela
.
Byłoby to na pewno niezmiernie pomocne, gdy ktoś miał parę dni/tygodni przerwy i nie jest na bieżąco albo gdy ktoś coś chce domówić do zamówienia, a nie kojarzy co ostatnio nowego wyszło, albo po prostu przegapił jakiś tytuł na który czekał...
Może nowy zamknięty i podwieszony topic? Jeden post alfabetycznie, drugi chronologicznie? Albo po prostu od 2023 zacząć dodawać chronologicznie (zawsze w przeglądarce jest ctrl+F jak ktoś sprawdza konkretny tytuł)? Co myślicie?
Osobiście jestem zdania, że lista chronologiczna byłaby bardziej pomocna, niż alfabetyczna(i dla szanownego @sydonia o wiele mniej pracy).
Oczywiście jeśli szanownie nam tutaj update'ujący @sydonia wyrazi zgodę i chęć...
BTW. Kto (@sydonia) robi dla nas tak świetną robotę? Fajnie jest połączyć twarz z wpisami na forum. O ile to ktoś jutubowy w ogóle....

Byłoby to na pewno niezmiernie pomocne, gdy ktoś miał parę dni/tygodni przerwy i nie jest na bieżąco albo gdy ktoś coś chce domówić do zamówienia, a nie kojarzy co ostatnio nowego wyszło, albo po prostu przegapił jakiś tytuł na który czekał...
Może nowy zamknięty i podwieszony topic? Jeden post alfabetycznie, drugi chronologicznie? Albo po prostu od 2023 zacząć dodawać chronologicznie (zawsze w przeglądarce jest ctrl+F jak ktoś sprawdza konkretny tytuł)? Co myślicie?
Osobiście jestem zdania, że lista chronologiczna byłaby bardziej pomocna, niż alfabetyczna(i dla szanownego @sydonia o wiele mniej pracy).
Oczywiście jeśli szanownie nam tutaj update'ujący @sydonia wyrazi zgodę i chęć...
BTW. Kto (@sydonia) robi dla nas tak świetną robotę? Fajnie jest połączyć twarz z wpisami na forum. O ile to ktoś jutubowy w ogóle....
- karmazynowy
https://premiery.znadplanszy.pl/index.p ... log;updatetomwro pisze: ↑13 gru 2022, 10:28 Może jest opcja, by jakoś sprytnie zrobić co się ukazało kiedy/ostatnio? W sensie kolejności od ostatnich premier? Wiem, że w drugim poście są pozycje, które się już ukazały, ale w długiej liście alfabetycznej... Gubimy info o tym, co się przegapiło i z czym nowym planszówkowe sklepy czekają na pieniądze z mojego umęczonego portfela.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
No tak, tak. Chodziło mi w kontekście tego topicu.karmazynowy pisze: ↑13 gru 2022, 10:31https://premiery.znadplanszy.pl/index.p ... log;updatetomwro pisze: ↑13 gru 2022, 10:28 Może jest opcja, by jakoś sprytnie zrobić co się ukazało kiedy/ostatnio? W sensie kolejności od ostatnich premier? Wiem, że w drugim poście są pozycje, które się już ukazały, ale w długiej liście alfabetycznej... Gubimy info o tym, co się przegapiło i z czym nowym planszówkowe sklepy czekają na pieniądze z mojego umęczonego portfela.
Sydonia to Agata z kanału Planszowe Newsy

- sydonia
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 425 times
- Kontakt:
Jeśli ten wątek jest faktycznie przydatny większemu gronu forumowiczów, mogę go jakoś "dopieścić", żeby był bardziej użyteczny i przejrzystytomwro pisze: ↑13 gru 2022, 10:28 Może jest opcja, by jakoś sprytnie zrobić co się ukazało kiedy/ostatnio? W sensie kolejności od ostatnich premier? Wiem, że w drugim poście są pozycje, które się już ukazały, ale w długiej liście alfabetycznej... Gubimy info o tym, co się przegapiło i z czym nowym planszówkowe sklepy czekają na pieniądze z mojego umęczonego portfela.

W kwestii połączenia z twarzą, to tak jak napisał eveni - można mnie znaleźć na YT Planszowych Newsów (choć ostatnimi czasy bardziej jako głos od tłumaczenia zasad

Hej,
Wedle mojej wiedzy (a raczej tego co śledzę):
LUCRUM:
Maple Valley <-- IV kw. 2023/I kw. 2024 (oni to wydają pewnie tak, jak Dobry Rok, czyli na równi z KS)
PORTAL:
Food Chain Magnate Ketchup <-- 2023 (coś kojarzę I/II kwartał, ale głowy nie dam, pewnie szczegóły na Portalconie)
KACZKI:
Diuna: Imperium – Immortality <-- I kw. 2023
Destinies Witchwood <-- III kw. 2023
Alchemicy: Królewski Golem - da się rebela podpytać o jakiś dodruk? Zniknęli z forum
Może uda się w 2023 (ostatni dodruk to styczeń 2021)?
Wedle mojej wiedzy (a raczej tego co śledzę):
LUCRUM:
Maple Valley <-- IV kw. 2023/I kw. 2024 (oni to wydają pewnie tak, jak Dobry Rok, czyli na równi z KS)
PORTAL:
Food Chain Magnate Ketchup <-- 2023 (coś kojarzę I/II kwartał, ale głowy nie dam, pewnie szczegóły na Portalconie)
KACZKI:
Diuna: Imperium – Immortality <-- I kw. 2023
Destinies Witchwood <-- III kw. 2023
Alchemicy: Królewski Golem - da się rebela podpytać o jakiś dodruk? Zniknęli z forum

- Dako
- Has thanked: 387 times
- Been thanked: 359 times
Czacha Games
"Harrow County: The Game of Gothic Conflict" - IV kw. 2023.
https://www.kickstarter.com/projects/mi ... c-conflict
"Harrow County: The Game of Gothic Conflict" - IV kw. 2023.
https://www.kickstarter.com/projects/mi ... c-conflict
Żartujesz?:) U mnie ten wątek, to chyba najczęściej odwiedzany wątek na tym forum. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie bardzo przydatny i robisz kawał świetnej roboty. Dziękuję Ci za to;)
Tak, tak. Teraz już wiem wszystko. Sprawdzone na youtubie i wszystko już teraz połączone u mnie synapsami;)
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1982 times
- Kontakt:
czy ktoś może mi powiedzieć ile w tym roku zostało wydanych gier w PL?
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3890 times
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1982 times
- Kontakt:
Hmmm.... nie wiem czemu obstawiłem 600 pozycji.japanczyk pisze: ↑14 gru 2022, 11:17https://premiery.znadplanszy.pl/index.p ... alog;games
wg tego 404
- Bart Henry
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 933 times
U mnie OK 200.japanczyk pisze: ↑14 gru 2022, 11:17https://premiery.znadplanszy.pl/index.p ... alog;games
wg tego 404
Spoiler:
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Czyli nie tylko jak zwróciłem uwagę na śmieszny kodzikBart Henry pisze: ↑14 gru 2022, 16:16U mnie OK 200.japanczyk pisze: ↑14 gru 2022, 11:17https://premiery.znadplanszy.pl/index.p ... alog;games
wg tego 404
Spoiler:

Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 110 times
Przed nami 2023 rok... Mnóstwo zapowiedzi od każdego z wydawnictw. W kolekcji brakuje mi ostatniej gry - takiej wisieński na torcie. Ja myślicie - czy jest szansa, że jakieś wydawnictwo wyda po polsku El Grande Big Box? Tylko tego klasyka mi brakuje 

- karmazynowy
Takiego dziada? Bez szans.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 13:07 Przed nami 2023 rok... Mnóstwo zapowiedzi od każdego z wydawnictw. W kolekcji brakuje mi ostatniej gry - takiej wisieński na torcie. Ja myślicie - czy jest szansa, że jakieś wydawnictwo wyda po polsku El Grande Big Box? Tylko tego klasyka mi brakuje![]()
-
A no w sumie racja - wydawanie starych gier nie ma sensu, bo się nie sprzedają. Ale ktoś mógłby wtopić jakby chciał np. ponownie wydać starocia typu Zamki Burgundii - maks kilka sztuk sprzedanych by było.karmazynowy pisze: ↑20 gru 2022, 14:19Takiego dziada? Bez szans.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 13:07 Przed nami 2023 rok... Mnóstwo zapowiedzi od każdego z wydawnictw. W kolekcji brakuje mi ostatniej gry - takiej wisieński na torcie. Ja myślicie - czy jest szansa, że jakieś wydawnictwo wyda po polsku El Grande Big Box? Tylko tego klasyka mi brakuje![]()

- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Wyżej pisałeś o Big Boxie. Zamki dostały wersję deluxe. Całkowite odświeżenie wielu rzeczy w nich. To 2 różne rzeczy.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 15:34A no w sumie racja - wydawanie starych gier nie ma sensu, bo się nie sprzedają. Ale ktoś mógłby wtopić jakby chciał np. ponownie wydać starocia typu Zamki Burgundii - maks kilka sztuk sprzedanych by było.karmazynowy pisze: ↑20 gru 2022, 14:19Takiego dziada? Bez szans.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 13:07 Przed nami 2023 rok... Mnóstwo zapowiedzi od każdego z wydawnictw. W kolekcji brakuje mi ostatniej gry - takiej wisieński na torcie. Ja myślicie - czy jest szansa, że jakieś wydawnictwo wyda po polsku El Grande Big Box? Tylko tego klasyka mi brakuje![]()
![]()
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
Taka wersja El Grande? Jeszcze lepiej by było
Ale to Hans In Gluck, więc raczej nie ma na coś takiego liczyć.

- karmazynowy
Nie dość, że byłoby to drogie (BigBox) to nadal tak samo brzydkie. Ja wiem, że to jest dobra gra, nawet po tylu latach od premiery ale to się nie sprzeda bez odświeżenia wyglądu i potężnej pompy marketingowej. Porównanie do nowej edycji zamków zupełnie nietrafione. Zamki to jedna z najbardziej znanych i popularnych gier, teraz dostała wypas edycję i kampanie na kicku przeprowadzona przez doświadczonego giganta. Gdzie tu El Grande.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 15:34A no w sumie racja - wydawanie starych gier nie ma sensu, bo się nie sprzedają. Ale ktoś mógłby wtopić jakby chciał np. ponownie wydać starocia typu Zamki Burgundii - maks kilka sztuk sprzedanych by było.karmazynowy pisze: ↑20 gru 2022, 14:19Takiego dziada? Bez szans.Nosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 13:07 Przed nami 2023 rok... Mnóstwo zapowiedzi od każdego z wydawnictw. W kolekcji brakuje mi ostatniej gry - takiej wisieński na torcie. Ja myślicie - czy jest szansa, że jakieś wydawnictwo wyda po polsku El Grande Big Box? Tylko tego klasyka mi brakuje![]()
![]()
- garg
- Has thanked: 1759 times
- Been thanked: 1267 times
Ostatnio wydali Ultimate Railroads, regularnie wydają nowe Big Boxy Carcassonne, więc umieją to robićNosiadbt1100 pisze: ↑20 gru 2022, 15:56 Taka wersja El Grande? Jeszcze lepiej by byłoAle to Hans In Gluck, więc raczej nie ma na coś takiego liczyć.

Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
- Shodan
- Has thanked: 519 times
- Been thanked: 484 times
Czy w nazwie wątku nie wypadałoby zmienić roku na 2023? 
Tak poza tym świetna robota - żeby nie było, że się czepiam.

Tak poza tym świetna robota - żeby nie było, że się czepiam.