I tu dochodzimy do sedna. Te 5-6 gier jest wartych zagrani kilka razy a pewnie ze 2 zostaną na dłużej. Coś wzbudza moje zainteresowanie. Dla mnie z prawie każdej gry portalu wieje nudą jak czytam jej opis. Ja nie chce kolejnej gry z podobną mechaniką o niczym oprócz zbierania punktów. Ja mam excela w pracy i już go w domu nie potrzebuje. Wole grę w która zagram kilka razy i sprzedam / wyrzucę jak się okaże średnia niż grę w która od początku nie chce grać. Portfolio portalu coraz bardzie nie jest dla mnie. 16 zapowiedzi z tego 2 mnie zaciekawiły.japanczyk pisze: ↑23 sty 2022, 15:37 Wojna szeptów - ciekawa mechanika, niestety gra po kilku partiach wieje nudą
Pax jest dobry, ale to jedna z dwóch gier na cały rok zapowiedzi
Alone - Fajnie poznac, zagrac i sprzedac - nic ciekawego, nie wiem dla kogo ta gra jest wydawana
Vampire - j.w., z tego co wiem to szrot niewarty wydania, co z tego ze cos innego niz Pandemic, skoro kolejny Pandemic jakkolwiek wtorny by nie byl bedzie lepszy?
Nemo's War - super, z tego co wiem to gra na kilka razy, bo robi sie wtorna
Machina - to druga po paxie gra
Ty wolisz odgrzewanego kotleta ja nowe dania ponosząc ryzyko że mogę się naciąć i je wyrzucę.japanczyk pisze: ↑23 sty 2022, 15:37 Sorry, ale ja wole zagrac w dobra gre z wtórną mechanika niz w "ciekawy" szrot, który ma misz masz mechnaik, ale nie potrafi ich wyjkorzystac (vide Vampir Dziedzictwo)
Zreszta gry portalu są ciekawe - chociazby przytaczany Oath jest oryginalny mechanicznie, ale takie rzeczy warto jednak ocenic po zagraniu w dany tytuł, ale nie rzucajac okiem na zapowiedzi...
nawet głupi Massive Darkness 2 robi coś cieawego z Dungeon Crawlerami dodajac kazdej klasie postaci interesujaca i asymetryczna mechanike rozwoju, nie mówiąc o takich tytułach jak chociazby Circadians czy Golem
Massive Darkness 2 wyglada ciekawie ale dla mnie to w dalszym ciagu podkręcony zombicide który mi się już znudził. I ja nie mam pretensji do portalu że wydaje Zombicide. Świetnie że ktoś tą niezła grę do piwa wydał.
Jak rok wcześniej wydał 2 gry to rozwój jest bardzo dynamiczny to 250%japanczyk pisze: ↑23 sty 2022, 15:37 A czacha Games wydała w zeszłym roku chyba 5 gry - rzeczywiscie dynamiczny rozwójZnaleźli swoją KSowa nisze duzych tytułów, ale bądźmy poważni. Deep Madness jak dobrą grą by nie był nigdy nie zyska popularności Zombicide, Rallyman znalazł swój sukces na wyprzedażach, Paris poszedł jak swieze bułeczki bo to Kiesling, Strogonov chyba trafil na koniec grudnia do sprzedazy wiec nie wiem co tam ciekawego o tym mozna powiedziec, ale chyba bez echa, a Blood of the Northam to tez zaden sukces wydawniczy
Zycze Czacha Games dobrze, ale jednak nie stawiałbym ich gdziekolwiek obok Portalu czy Galakty poki co

Zresztą zapowiedzi na ten rok ma imponujące BLACK ROSE WARS, BLACK ROSE WARS Rebirth (zebrali w przedsprzedaży prawie 600 000 na wydanie gry!!!), Nova Aetas, Twisted Fables, Dawn of Madness, Salomon Kean (to chyba nie na ten rok o ile będzie) i może coś jeszcze z Mythic Games. Z tego kupię pewnie prawie wszystko i żadna z tych gier nie zapowiada się na nudną, ogrzewany kotlet ani na szrot.