Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MisterC pisze:Może by rozbić ten wątek na dwa?
Przez wszystkie strony jest o supporcie wydawnictw i sklepów, a ostatnie posty o wzajemnej pomocy w dosztukowaniu ubytków. Oba tematy zdają się mieć rację bytu, ale nie przeplatając się.
A żeby nie było od czapy, to powiem, że jak w sprawie brakującego znacznika i kilku domków w Chicago Express wysłałem maila do G3, tak dopiero dzisiejsze odwiedziny w tym wątku przypomniały mi, że taki fakt miał miejsce, a minęło od tego już dobre kilka tygodni. Chyba najwyższy czas podjąć kolejną próbę.
Z informacji jakie uzyskałem w dziale reklamacji wynika, że oczekujemy jedynie na adres pod jaki mają zostać wysłane brakujące elementy (mail wysłany do Ciebie w tej sprawie ma datę czerwcową) .
W środku nie było kart pomocy dla graczy. Napisałem maila i po 15 minutach dostałem odpowiedź, że karty już na mnie czekają (odbieram osobiście, 5 minut drogi).
Zakupiłem Carcassonne Big Box 2 w MagicGames.pl
W pudle nie było wypraski z dwunastoma żetonami grodów (za to inna wypraska występowała podwójnie).
Obfotografowałem spis elementów, zaznaczyłem na nim czego nie ma, wyjaśniłem co jest dodatkowo, mail zwrotny z zapewnieniem, że doślą przyszedł pół godziny później. Na brakujące żetony przyszło ponad tydzień poczekać, ale w końcu przyszły bez żadnych dodatkowych ponagleń z mojej strony i wszystko jest OK ( a ja mam dodatkowe sześć żetonów planszy z tamtej podwójnej wypraski ).
Ja zgubiłem token niziołka w Small World, napisałem do Days of Wonders i po tygodniu przyszedł list z Francji z żetonem elfa, kolejny mail i za tydzień był kolejny list już bez pomyłek.
zazwyczaj wystarczy napisać do wydawcy - przyślą Ci wtedy to, co zgubiłeś. możesz załatwiać to też przez lokalny sklep (oni napiszą i od nich odbierzesz), ale prawdopodobnie wtedy sprzedawcy Cię znienawidzą.
tkaa85 pisze:z tym wydawcą to nie zawsze, ja zgubiłem jedną drogę do Catany i do dziś się nie kwapią aby wysłać ale to raczej sporadyczny wyjątek
Ja miałem/mam problemy z Lacertą. Chciałem wymienić uszkodzone i brakujace komponenty w Agricoli i w końcu udało się, ale trwało to strasznie długo i kosztowało mnie kilka wizyt w wrocławskiej Magnoli (co nie bardzo jest mi po drodze). Gdy później napisałem do nich o kilku brakujących kolonistach w Puerto Rico to już nawet nie dostałem odpowiedzi...
Dla kontrastu niemiecki Zoch Spielen przysłali mi uszkodzony klocek z Bausacka i nowy worek na kryształki (razem z kryształkami!) w tydzień po tym jak im emailowo zgłosiłem problem...
Ja odbierałem w sklepie połamane statki z Cyclades praktycznie zaraz po zgłoszeniu awarii więc w sklepie, w którym kupowałeś grę mogą mieć części zamienne jeżeli wypadki zdarzały się częściej.
crazypiotrek pisze:Witam
Czy istnieje gdzieś w internecie jakiś sklep gdzie można kupić częśći do gier planszowych? Bo mi się niektóre pogubiły
Bardzo dobre pytanie, sam się nad tym zastanawiałem, trochę nawet szukałem po necie, ale nic ciekawego nie znalazłem.
Chodzi o to aby kupić większą ilość komponentów, np na potrzeby własnej gry, wypożyczalni gier itp. a nie tylko dosyłania pojedynczych brakujących elementów przez wydawców.
Jeśli ktoś widział podobny sklep czy to polski czy zagraniczny bardzo bym prosił o podesłanie linka.
Nie ma się do śpieszyć. Trzeba być spokojnym i wyrozumiałym
Okres ciąży mojej żony był krótszy w porównaniu z reklamacją brakującej lokomotywy z Chicago Express w Bardzie. Dodam, że ciąża trwała dokładnie 9 miesięcy Oczywiście lokomotywa została dosłana przez Bard'a i bardzo im za to dziękuję.
Czy ktoś z was próbował pisać do wydawcy Cyklad z prośbą o przysłanie nowych figurek statków, skoro otrzymał je uszkodzone? Na BGG widziałem, że można tak zrobić, jednak nie wiem za bardzo jak to się odbywa, czy muszę mieć paragon, do kogo napisać itp. ?
"Those who don't believe in magic, will never find it."
STARSCREAM pisze:Czy ktoś z was próbował pisać do wydawcy Cyklad z prośbą o przysłanie nowych figurek statków, skoro otrzymał je uszkodzone? Na BGG widziałem, że można tak zrobić, jednak nie wiem za bardzo jak to się odbywa, czy muszę mieć paragon, do kogo napisać itp. ?
To chyba REBEL wydaje więc może do nich się zwróć.
crazypiotrek pisze:Witam
Czy istnieje gdzieś w internecie jakiś sklep gdzie można kupić częśći do gier planszowych? Bo mi się niektóre pogubiły
Bardzo dobre pytanie, sam się nad tym zastanawiałem, trochę nawet szukałem po necie, ale nic ciekawego nie znalazłem.
Chodzi o to aby kupić większą ilość komponentów, np na potrzeby własnej gry, wypożyczalni gier itp. a nie tylko dosyłania pojedynczych brakujących elementów przez wydawców.
Jeśli ktoś widział podobny sklep czy to polski czy zagraniczny bardzo bym prosił o podesłanie linka.