Wojna w Krainie Czarów / Wonderland's War (Tim Eisner, Ben Eisner, Ian Moss)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Re: Wonderland's War (Tim Eisner, Ben Eisner, Ian Moss)
Odkopie temat bo cisza tu od pół roku. Galakta w komunikacji za dobra nie jest, a gra ciągle wisi u nich na stronie jako "przygotowywanie plików". Czy ktoś ma jakies informacje lub przecieki czy ta gra ma szanse w ogóle wyjść w tym roku? Jeśli ona jeszcze nie jest w produkcji to na tyle ile się orientuje to chyba nie, z drugiej strony w grę będzie możliwość zagrania na Galaktikonie, wiec jakiś tam egezmplarz testowy mają....
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Angielska wersja ma taki status:rand pisze: ↑21 wrz 2023, 11:07 Odkopie temat bo cisza tu od pół roku. Galakta w komunikacji za dobra nie jest, a gra ciągle wisi u nich na stronie jako "przygotowywanie plików". Czy ktoś ma jakies informacje lub przecieki czy ta gra ma szanse w ogóle wyjść w tym roku? Jeśli ona jeszcze nie jest w produkcji to na tyle ile się orientuje to chyba nie, z drugiej strony w grę będzie możliwość zagrania na Galaktikonie, wiec jakiś tam egezmplarz testowy mają....
Production is still going smoothly. In fact it is a little ahead of where they said it would be which is why I needed to lock down the Pledgemanager this week to new orders. Don't worry, you can still update your address for the time being. We will have an update soon that gives you the timeline for changes to that though, so be on the lookout!
Assembly follows production and once that is done we can start booking containers. Once I have containers booked, I will lay out a timeline for everyone so we can really start getting excited! I am in the middle of all the unfun parts of making games right now, but hold tight, we aren't too far away from getting you these games!
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 137 times
- Been thanked: 103 times
Dzisiaj na fb napisali tylerand pisze: ↑21 wrz 2023, 11:07 Odkopie temat bo cisza tu od pół roku. Galakta w komunikacji za dobra nie jest, a gra ciągle wisi u nich na stronie jako "przygotowywanie plików". Czy ktoś ma jakies informacje lub przecieki czy ta gra ma szanse w ogóle wyjść w tym roku? Jeśli ona jeszcze nie jest w produkcji to na tyle ile się orientuje to chyba nie, z drugiej strony w grę będzie możliwość zagrania na Galaktikonie, wiec jakiś tam egezmplarz testowy mają....
https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... 8706740980Wszystko zależy transportu, sama gra będzie gotowa jeszcze w tym roku.
Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Ekstra
Tego komentarza jeszcze nie było jak czytałem dziś tego posta od Galakty. Tak w ogóle to nie wiedziałem, że produkcja polskiej wersji jest produkowana razem z angielską, dobrze wiedzieć
Szansa na premiere na koniec Listopada/Grudzień jakaś jest

Tego komentarza jeszcze nie było jak czytałem dziś tego posta od Galakty. Tak w ogóle to nie wiedziałem, że produkcja polskiej wersji jest produkowana razem z angielską, dobrze wiedzieć

Szansa na premiere na koniec Listopada/Grudzień jakaś jest

- vnzk
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 529 times
Oczywiście "gotowa" w znaczeniu "zejdzie z taśmy w Chinach", nie "gotowa na premierę".Yappen pisze: ↑21 wrz 2023, 11:19 Dzisiaj na fb napisali tylehttps://www.facebook.com/wydawnictwogal ... 8706740980Wszystko zależy transportu, sama gra będzie gotowa jeszcze w tym roku.
Swoją drogą myślałem, że zostawiają oryginalny tytuł, a jednak będzie "Wojna w Krainie Czarów". Można dodać do tytułu wątku

Ciekawe czy Wonderlandian będzie tłumaczone na Krainoczarowca
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Czemu nie? Po angielsku ten słowotwór też brzmi kuriozalnie.
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
A mieszkaniec państwa polskiego to państwopolszczanin

Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
Dlatego jestem ciekaw jak to rozkminili.
- Gromb
- Has thanked: 931 times
- Been thanked: 412 times
Czemu nie, słowo walizka, pełno ich w Alicji (książka)

The Corps Is Mother, the Corps Is Father
-
- Has thanked: 1728 times
- Been thanked: 1057 times
Proponuję cudownik, bo cudak trochę pejoratywnie brzmi 

- Shodan
- Has thanked: 519 times
- Been thanked: 482 times
- cichywiatr
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 49 times
Czy Galakta udostępnia wcześniej instrukcję? Chętnie bym poczytał Polską wersję dla "Wojna w Krainie Czarów".
Sprzedam:
Nic
Nic
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Niecichywiatr pisze: ↑22 wrz 2023, 08:47 Czy Galakta udostępnia wcześniej instrukcję? Chętnie bym poczytał Polską wersję dla "Wojna w Krainie Czarów".
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Wonderland to słowo, więc Wonderlaindian jest logiczne :p U nas są to 2 słowa, stąd byłem ciekaw jak rozwiążą. Poszli po linii najmniejszego oporu i bezpiecznie. Ale zgadzam się z tym powyżej za długie i małe finezyjne.
- Bart Henry
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 933 times
Imo Cudak byłoby świetne, wszak wszystko dzieje się w krainie postaci mocno ekscentrycznych. Nawet "Dziwak" by przeszło, ale bałbym się o ewentualne literówki i autokorektę.

- vnzk
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 529 times
Może ktoś zabezpiecza przedświąteczny budżet na Wonderlandsów, więc informacyjnie, we wczorajszym filmie Piotrek z Planszowych Newsów potwierdził, że premiera będzie dopiero w przyszłym roku (nie wiadomo, kiedy dokładnie).
Spoiler:
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Raczej początkiem roku O ILE drukują razem z wydawcą. Wersja KS ma dotrzeć końcem grudnia do wspierających z Europy.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
A myślisz, że zakup takich meeple z naklejkami upiększy grę?MowMiStefan pisze: ↑13 lut 2023, 11:43 Mam wersję Retail. Zrezygnowałem z kapslowania żetonów, bo to naprawdę robi się masa (i nie mówię tylko o ilosci ale i wadze)... i teraz trochę żałuję. Żetony sie rozwarstwiają i sklejają. Teraz już też nie będę kapslował, bo zamówiłem chipy w obecnej kampanii - do czasu ich przyjścia WW poleży pewnie na półce. Tak więc radzę: albo zakapslujcie albo bierzcie te z kampanii. W worku grzebie się więcej niż w przypadku kolonii obcych czy testów AH.
https://www.etsy.com/pl/listing/1272274 ... _active_22
-
- Has thanked: 141 times
- Been thanked: 316 times
Generalnie bardzo lubie "picować" sobie gry, ale gdzieś tam jednak jest granica. Akurat w przypadku WW w ogóle nie brakuje mi "tematycznych" mepelków, choć nie ukrywam, że ładnie wyglądają - natomiast na planszy to się w sumie rozmywają - równie dobrze mogłyby być kosteczki moim zdaniem, bo służą tylko podliczeniu punktów siły.apriori pisze: ↑04 gru 2023, 08:35 A myślisz, że zakup takich meeple z naklejkami upiększy grę?
https://www.etsy.com/pl/listing/1272274 ... _active_22
EDIT: dopiero teraz przewinąłem sobie obrazki na tym Etsy i zobaczyłem jak to z naklejkami wyglada. No gołych mepli na pewno bym nie brał.. z naklejkami wygladają super... bardzo mi się podobają... ale w sumie... i tak to tylko licznik siły/zycia w regionie...
Jeśli czegoś w wersji nie-deluxe brakuje to znaczników dla Wonderlandianinów, żeby łatwo identyfikować do kogo należą - grając w 2 osoby ustawiamy się na skrajnych częściach pola - w więcej robi się już czasem tłok i bałagan.
Generalnie mocno napalony byłem na ten tytuł żeby kupić jak wyda go Galakta i w sumie myślałem, że żetony i standy zamiast figurek to jedyne zmiany. Ale jak czytam to poziom 'zbiedzenia' wersji retail biorąc pod uwage, że pewnie tanio i tak nie będzie sprawia, że w ogóle zastanawiam się czy kupować
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
tanio to juz bylo - retail angielski kolo 300 zl chodzil, ale przypomne, ze wersja KSowa za 660Diserve pisze: ↑04 gru 2023, 12:53 Generalnie mocno napalony byłem na ten tytuł żeby kupić jak wyda go Galakta i w sumie myślałem, że żetony i standy zamiast figurek to jedyne zmiany. Ale jak czytam to poziom 'zbiedzenia' wersji retail biorąc pod uwage, że pewnie tanio i tak nie będzie sprawia, że w ogóle zastanawiam się czy kupować

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Nawet nie o cenę chodzi, a sam fakt, że nie nic poza retail nie będzie dostępne i to smuteczek - kampanie przespałem bo nie śledzę jakoś mocnojapanczyk pisze: ↑04 gru 2023, 12:58tanio to juz bylo - retail angielski kolo 300 zl chodzil, ale przypomne, ze wersja KSowa za 660Diserve pisze: ↑04 gru 2023, 12:53 Generalnie mocno napalony byłem na ten tytuł żeby kupić jak wyda go Galakta i w sumie myślałem, że żetony i standy zamiast figurek to jedyne zmiany. Ale jak czytam to poziom 'zbiedzenia' wersji retail biorąc pod uwage, że pewnie tanio i tak nie będzie sprawia, że w ogóle zastanawiam się czy kupować![]()