Star Trek: Captain's Chair (Nigel Buckle, Dávid Turczi)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Star Trek: Captain's Chair (Nigel Buckle, Dávid Turczi)
U mnie też gra dziś dotarła:). Dziękuję Chudej za inspirację, bo od dłuższego czasu szukałem tej gry w sklepach.
Wyszło w sumie coś koło 300 zł z opłatami.
Wyszło w sumie coś koło 300 zł z opłatami.
Tytuł do teraz ograny 4 razy. Kto lubi deck buildery - pozycja bardzo dobra. Jeśli ktoś jest "Trekkies" to po prostu obowiązakowa. Nie będę się w tym momencie rozpisywał. Chciałbym natomiast zwrócić uwagę na jeden problem, który pojawił się u nas.
Czy Wam gra w późniejszej fazie zaczynała się dłużyć? Wiadomo, że nie znamy kart, gra początowko jest dość chaotyczna przez natłok możliwości. Jednak liczba żetonów na kartach dla dwóch graczy jest spora, a nam zdobywanie tych punktów szło dość ślamazarnie.
Finalnie jednak pojawiło się u nas zmęczenie po pewnym czasie.
Gra do tej pory ogrywana na dwóch graczy wyłącznie na dwóch najłatwiejszych taliach (Picard i niebieski kolega
).
Czy Wam gra w późniejszej fazie zaczynała się dłużyć? Wiadomo, że nie znamy kart, gra początowko jest dość chaotyczna przez natłok możliwości. Jednak liczba żetonów na kartach dla dwóch graczy jest spora, a nam zdobywanie tych punktów szło dość ślamazarnie.
Gra do tej pory ogrywana na dwóch graczy wyłącznie na dwóch najłatwiejszych taliach (Picard i niebieski kolega

- Chudej
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 368 times
Dawno nie grałem już w tym "lineupie", ale tych dwóch kapitanów akurat ma chyba trochę mniej możliwości zdobywania punktów, bo np. Koloth już od startowej ręki może mieć Koraxa, który bez akcji daje punkcik i robi atak. Zdejmowaliście punkty po każdej turze? Dla mnie osobiście gra kończy się w takim sweet spocie gdzie już mamy rozbudowaną talię i zdążymy zrobić parę ruchów na pełnym silniczku, w porównaniu do Imperium, które po rozwinięciu się już mocno mieliśmy przed sobą jeszcze prawie całą drugą połowę gry. My jednak grywamy w to zawsze z przerwami ze względu na małe dziecko na głowiePynio pisze: ↑01 cze 2025, 13:52 Czy Wam gra w późniejszej fazie zaczynała się dłużyć? Wiadomo, że nie znamy kart, gra początowko jest dość chaotyczna przez natłok możliwości. Jednak liczba żetonów na kartach dla dwóch graczy jest spora, a nam zdobywanie tych punktów szło dość ślamazarnie.
Gra do tej pory ogrywana na dwóch graczy wyłącznie na dwóch najłatwiejszych taliach (Picard i niebieski kolega).

Tak, żeton co turę gracza przerzucany na kartę z rynku.
Zawsze się wściekam na homerulowców po pierwszych "20 rozgrywkach", ale korciło mnie, żeby tak z każdego seta punktów odjąć po jednym.
Zawsze się wściekam na homerulowców po pierwszych "20 rozgrywkach", ale korciło mnie, żeby tak z każdego seta punktów odjąć po jednym.
Właśnie zapowiedziane nowości - jeden mały dodatek a drugi to samodzielna ekspansja:
https://shop.wizkids.com/collections/st ... nd-contact
https://shop.wizkids.com/collections/st ... -boldly-go
https://shop.wizkids.com/collections/st ... nd-contact
https://shop.wizkids.com/collections/st ... -boldly-go
Za dobrze się sprzedało
niestety doliczają sobie ekstra 10% za wspaniałe taryfy więc przesyłka z USA staje się kosztowną fanaberią – towar $90, a końcowy koszt z wysyłką $132