Tapnięte z espiątki
Przede wszystkim powinieneś zagrać i się zastosować do:ChlastBatem pisze:Mogę iść do więzienia pod warunkiem, że będzie można grać w planszówki. Chociaż bardziej martwię się czy znajdę tam współgraczy. Na przełamanie lodu zagramy w Alcatraz The Scapegoat.
detrytusek pisze: Przede wszystkim powinieneś zagrać i się zastosować do:
https://boardgamegeek.com/boardgame/326 ... -drop-soap
Policja to tutaj jest od kilku latrattkin pisze:Policja! Proszę przyjechać na forum!
Ciekawe, ile osób właśnie usunęło konta.janekbossko pisze:Policja to tutaj jest od kilku latrattkin pisze:Policja! Proszę przyjechać na forum!
Spokojnie, nic na nas nie mają.Bary pisze:Ciekawe, ile osób właśnie usunęło konta.janekbossko pisze:Policja to tutaj jest od kilku latrattkin pisze:Policja! Proszę przyjechać na forum!
Zapachniało mi klasykiem i nie mogłem się powstrzymaćChlastBatem pisze:Mogę iść do więzienia pod warunkiem, że będzie można grać w planszówki. Chociaż bardziej martwię się czy znajdę tam współgraczy.
Póki co decyzja o wydaniu nie została jeszcze podjęta - gra trafiła do nas po targach w Essen, teraz musimy ją ograć, aby móc podjąć decyzję.Wincenty Jan pisze:Praszki ćwierkają, że wydajecie Lorenzo... ogłosicie to lada dzień czy dopiero w przyszłym roku?
Faktycznie, przydałyby się tutaj jakieś zmiany. Przekażemy te uwagi odpowiednim osobom w firmie.Trolliszcze pisze:Rebelu, taki pomysł racjonalizatorski - szukałem sklepu w pewnej miejscowości i wszedłem na Waszej stronie w zakładkę Gdzie kupić... Kurczę, wygląda to jak efekt pracy studenta informatyki sprzed dwudziestu lat, długa lista zlewających się ze sobą adresów i godzin otwarcia. Ja wiem, że generalnie tacy zapaleńcy jak my wiedzą, gdzie kupować gry, ale moglibyście to sobie kiedyś odświeżyć, walnąć jakąś interaktywną mapkę, gdzie się zaznaczają sklepy i kawiarnie z grami.
Swoją drogą, może to już w ogóle pora, żeby pomyśleć nad odświeżeniem strony sklepu. Tak tylko głośno sobie gdybam.
Wywołani do tablicy przyznajemy się, że tak, to prawda, co widać po zapowiedzi zamieszczonej kawałek wyżej w tym poście.aspo pisze:Szanowny Rebelu,
w wątku Essen pojawiła się wzmianka, że wydajecie Outlive. Prawda to? Kiedy, za ile, i czy z figurkami?
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to gra będzie dostępna w sprzedaży jeszcze w tym tygodniu.piotrest pisze:Już nie mogę się doczekać 7 cudów: Pojedynek - PanteonKiedy, no kiedy?
Powodów takie stanu rzeczy jest wiele. Różnice kursów walut, inflacja i zmiana wartości nabywczej pieniądza, zwiększone koszty produkcji itp. powodują, że ceny gier w ostatnich latach wzrosły. Pamiętajmy też, że cena nie zależy jedynie od ilości elementów, ale ich jakości i rodzaju - wyprodukowanie kilku dużych figurek o różnych kształtach i licznych szczegółach jest droższe, niż produkcja wielu małych elementów o identycznym wyglądzie.narandil pisze:tak z ciekawości jeśli można, bo nie daje mi spokoju cena za adrenalinę:
Patrząc wstecz na poprzednie gry CGE wydawane przez Rebel (ceny ze strony Rebela):
Alchemicy: 149,95zł
Pupile Podziemii: 149,95zł
Władcy Podziemii: 159,95zł
wszystkie te gry mają MAAAASĘ elementów i stosunek zawartości do ceny jest super. I nagle taka Adrenalina, która wydaje się mieć mniej elementów będzie miała cenę sugerowaną detaliczną 180-200zł!?!
Skąd taka kosmiczna różnica w stosunku ceny do zawartości? Ktoś może mnie oświecić bo jestem ciekawski...?
Captain Sonar nie jest obecnie w naszych planach wydawniczych. Będziemy jednak w najbliższych tygodniach analizowali gry pokazywane na targach - jest naprawdę dużo tytułów, które musimy sprawdzić.TTR_1983 pisze:Szanowny Panie Rebelu:
- Czy Captain Sonar nadal na nie? Na Essen ludzie bardzo zadowoleni.
- Czy październikowa premiera Mamy szpiega 2 i Wymyśl to aktualna?
- Czy rozważacie coś z tegorocznych premier essenowych Queen Games?
Gra miała się ukazać już dawno, niestety gdy we wrześniu otrzymaliśmy plan dodruków od wydawcy, gra nie została w nim wyszczególniona, o czym wspominaliśmy tu na forum. Niestety nic się w tej kwestii nie zmieniło, wciąż nie uzyskaliśmy informacji w temacie.Bary pisze:Rebelu, a czy wiadomo coś nowego w sprawie Ghost Stories? Wspominaliście, że chyba we wrześniu powinien ukazać się dodruk...
To, co w tym roku będzie pod choinką, jest już raczej znane - proces wydawania gier jest procesem długotrwałym i mała jest szansa, by coś ogłoszone teraz pojawiło się u nas przed świętami.vinnichi pisze:No dobra koniec żartów, Panie Rebel, pokaż nam co w tym roku będzie pod choinką
Będzie.crsunik pisze:Akcja Mikołaj będzie w tym roku?
Niestety, nie zapowiada się na to. Wciąż nie dostaliśmy informacji z fabryki o zakończeniu produkcji i przepakowywania gier.Sekator pisze:Z innej beczki (tej właściwej):
Jak tam Troyes, bo na stronie jest listopad. Nie ma już szans że będzie w tym miesiącu?
Mamy świeżą informację, że gra trafi do sprzedaży najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu.ostoja pisze:A "Zombiaki Ameryki" kiedy wyjdą?
Przecież Golem ma wyjść w listopadzie.kamil018 pisze:Jakieś szanse, na Golema przed świętami?
Edit: Doprecyzowanie - jeszcze kilka rzeczy się pojawi w tym roku, ale te, na temat których decyzje podejmujemy teraz to tytuły na rok 2017. Nowe zapowiedzi to będą gry, na temat których decyzje o wydaniu padły dobrych kilka miesięcy temu.REBEL.pl pisze:To, co w tym roku będzie pod choinką, jest już raczej znane - proces wydawania gier jest procesem długotrwałym i mała jest szansa, by coś ogłoszone teraz pojawiło się u nas przed świętami.vinnichi pisze:No dobra koniec żartów, Panie Rebel, pokaż nam co w tym roku będzie pod choinką
Trolliszcze pisze:(...) Swoją drogą, może to już w ogóle pora, żeby pomyśleć nad odświeżeniem strony sklepu. Tak tylko głośno sobie gdybam.
Trąci myszką? Dziękujemy za łagodny wyrokmikeyoski pisze:Gdzieś kiedyś czytałem wywiad z p. Magdą Jedlińską z Rebela. Ma świadomość tego, że strona sklepu trąci myszką. Ale ludzie są do niej przyzwyczajeni i raczej nie zanosi się na zmiany. (...)"
Będą zmiany. W pierwszej edycji bardzo problematyczna była wypraska, która nie dość, że często nie wytrzymywała transportu, to potrafiła zniszczyć planszę. Trwają prace wydawcy i konsultacje z fabryką w celu znalezieniem innego rozwiązania. Równolegle, przychylając się do głosów graczy, trwa wycena grubszych plansz graczy - i tutaj także, słuchając głosów graczy, wydawca projektuje "wycięcia" w tych planszach, aby wskaźniki przyrostu nie przesuwały się przy trąceniu planszy. Nie licząc poprawek drobnych błędów i faktu, że opracowywany jest mini dodatek (oraz duży dodatek), to żadnych więcej zmian nie będzie.TTR_1983 pisze:Super info z dodrukiem. Rozumiem, że poza poprawieniem błędów na kartach nie będzie żadnych zmian?
Powoli wyłażą z okopówMaxxx76 pisze:A co słychać u Wiarusów?
Tak, data premiery podana przez CGE to listopad i na razie nic nie wskazuje, żeby miały być jakiekolwiek opóźnienia.DarkSide pisze:Przecież Golem ma wyjść w listopadzie.kamil018 pisze:Jakieś szanse, na Golema przed świętami?
Dla mnie teżmikeyoski pisze:Oooooo właśnie. Taki upgrade kit byłby wskazany. Wraz z poprawionymi kartami
Tapnięte z espiątki
No jak to jak?rattkin pisze:Kiedy wyjdzie ta nowa edycja Terraformacji Marsa i jak ją będzie można rozpoznać?