Viticulture (Jamey Stegmaier, Alan Stone)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
kuleczka91
Has thanked: 907 times
Been thanked: 598 times

Re: Viticulture (Jamey Stegmaier, Alan Stone)

Post autor: kuleczka91 »

Hubertoom pisze: 06 gru 2024, 20:14 Guys jaki rozmiar mają karty w polskiej wersji gry?
Czekam na dostawę i jak przyjdzie chciałbym od razu być uzbrojony w to akcesorium :D
Generalnie trochę sprzeczne dane na ten temat znajduję w necie więc wolę się upewnić
Jak zamierzasz wszystko zmieścić w tej plastikowej wkładce jaka jest dołączona do gry to bierz standardy, bo na premium nie znajdziesz tam miejsca ;) Ja mam wszystko w tych gównianych rebelowskich standardowych koszulkach i wchodzi dosłownie na styk.
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Post autor: Neoptolemos »

Dużych kart (standard CCG) masz 78, przy czym poza trybem solo i setupem używasz ich bardzo mało (w zasadzie tylko kart pól, 3 na gracza).
Małych kart (mini european) masz 154, przy czym to są jedne z najgrubszych i najtrwalszych kart, jakie widziałem i imho koszulkowanie jest całkiem zbędne.
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
Awatar użytkownika
AkitaInu
Has thanked: 8 times
Been thanked: 38 times

Post autor: AkitaInu »

Neoptolemos pisze: 07 gru 2024, 16:09 Dużych kart (standard CCG) masz 78, przy czym poza trybem solo i setupem używasz ich bardzo mało (w zasadzie tylko kart pól, 3 na gracza).
Małych kart (mini european) masz 154, przy czym to są jedne z najgrubszych i najtrwalszych kart, jakie widziałem i imho koszulkowanie jest całkiem zbędne.
Zadne koszulkowanie nie jest zbedne :) to wciaz papier który sie brudzi, moze przenoczyc itp itd, wystarczy raz i bedzie po ptokach :) Albo jakis zagorzaly tasownik ktiry wpycha karty miedzy karty. Ainsert polecam warboxa, jest mega
Hubertoom
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

Post autor: Hubertoom »

kuleczka91 pisze: 07 gru 2024, 12:21
Hubertoom pisze: 06 gru 2024, 20:14 Guys jaki rozmiar mają karty w polskiej wersji gry?
Czekam na dostawę i jak przyjdzie chciałbym od razu być uzbrojony w to akcesorium :D
Generalnie trochę sprzeczne dane na ten temat znajduję w necie więc wolę się upewnić
Jak zamierzasz wszystko zmieścić w tej plastikowej wkładce jaka jest dołączona do gry to bierz standardy, bo na premium nie znajdziesz tam miejsca ;) Ja mam wszystko w tych gównianych rebelowskich standardowych koszulkach i wchodzi dosłownie na styk.
Cholera jasna właśnie miałem wejść na forum i zapytać o to... no i zdążyłem zamowić Rebele premium, a przy okazji pakowałem jeszcze inną grę w te same koszulki i okazało się że wypraska do wyrzucenia inaczej nic nie pomieszczę ;/
No to teraz się zirytowałem, te standardowe rebele nie nadają sie do niczego...
A co jakby użyć tych "pośrednich" Corvus https://allegro.pl/oferta/koszulki-na-k ... 6921684564 ? Jest szansa to upchnąć czy przesiadka na insert czego raczej zbyt prędko nie zrobię, bo grę raczej czeka leżakowanie póki co :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bruno
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 1298 times

Post autor: Bruno »

Hubertoom pisze: 08 gru 2024, 12:15
kuleczka91 pisze: 07 gru 2024, 12:21
Cholera jasna właśnie miałem wejść na forum i zapytać o to... no i zdążyłem zamowić Rebele premium, a przy okazji pakowałem jeszcze inną grę w te same koszulki i okazało się że wypraska do wyrzucenia inaczej nic nie pomieszczę ;/
No to teraz się zirytowałem, te standardowe rebele nie nadają sie do niczego...
A co jakby użyć tych "pośrednich" Corvus https://allegro.pl/oferta/koszulki-na-k ... 6921684564 ? Jest szansa to upchnąć czy przesiadka na insert czego raczej zbyt prędko nie zrobię, bo grę raczej czeka leżakowanie póki co :mrgreen:
Mam wydanie ENG, i w oryginalnej wyprasce mieszczą mi się wszystkie małe karty z podstawki i Toskanii w Rebelach premium (przy czym chyba podmieniłem część kart na te z dodatku "Goście z doliny Renu" i nie pamiętam, czy liczbowo wyszło dokładnie 1:1, ale chyba dość podobnie).
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
ODPOWIEDZ