Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Hubertoom pisze: ↑06 gru 2024, 20:14
Guys jaki rozmiar mają karty w polskiej wersji gry?
Czekam na dostawę i jak przyjdzie chciałbym od razu być uzbrojony w to akcesorium
Generalnie trochę sprzeczne dane na ten temat znajduję w necie więc wolę się upewnić
Jak zamierzasz wszystko zmieścić w tej plastikowej wkładce jaka jest dołączona do gry to bierz standardy, bo na premium nie znajdziesz tam miejsca Ja mam wszystko w tych gównianych rebelowskich standardowych koszulkach i wchodzi dosłownie na styk.
Dużych kart (standard CCG) masz 78, przy czym poza trybem solo i setupem używasz ich bardzo mało (w zasadzie tylko kart pól, 3 na gracza).
Małych kart (mini european) masz 154, przy czym to są jedne z najgrubszych i najtrwalszych kart, jakie widziałem i imho koszulkowanie jest całkiem zbędne.
Neoptolemos pisze: ↑07 gru 2024, 16:09
Dużych kart (standard CCG) masz 78, przy czym poza trybem solo i setupem używasz ich bardzo mało (w zasadzie tylko kart pól, 3 na gracza).
Małych kart (mini european) masz 154, przy czym to są jedne z najgrubszych i najtrwalszych kart, jakie widziałem i imho koszulkowanie jest całkiem zbędne.
Zadne koszulkowanie nie jest zbedne to wciaz papier który sie brudzi, moze przenoczyc itp itd, wystarczy raz i bedzie po ptokach Albo jakis zagorzaly tasownik ktiry wpycha karty miedzy karty. Ainsert polecam warboxa, jest mega
Czekam na dostawę i jak przyjdzie chciałbym od razu być uzbrojony w to akcesorium
Generalnie trochę sprzeczne dane na ten temat znajduję w necie więc wolę się upewnić
Jak zamierzasz wszystko zmieścić w tej plastikowej wkładce jaka jest dołączona do gry to bierz standardy, bo na premium nie znajdziesz tam miejsca Ja mam wszystko w tych gównianych rebelowskich standardowych koszulkach i wchodzi dosłownie na styk.
Cholera jasna właśnie miałem wejść na forum i zapytać o to... no i zdążyłem zamowić Rebele premium, a przy okazji pakowałem jeszcze inną grę w te same koszulki i okazało się że wypraska do wyrzucenia inaczej nic nie pomieszczę ;/
No to teraz się zirytowałem, te standardowe rebele nie nadają sie do niczego...
A co jakby użyć tych "pośrednich" Corvus https://allegro.pl/oferta/koszulki-na-k ... 6921684564 ? Jest szansa to upchnąć czy przesiadka na insert czego raczej zbyt prędko nie zrobię, bo grę raczej czeka leżakowanie póki co
Cholera jasna właśnie miałem wejść na forum i zapytać o to... no i zdążyłem zamowić Rebele premium, a przy okazji pakowałem jeszcze inną grę w te same koszulki i okazało się że wypraska do wyrzucenia inaczej nic nie pomieszczę ;/
No to teraz się zirytowałem, te standardowe rebele nie nadają sie do niczego...
A co jakby użyć tych "pośrednich" Corvus https://allegro.pl/oferta/koszulki-na-k ... 6921684564 ? Jest szansa to upchnąć czy przesiadka na insert czego raczej zbyt prędko nie zrobię, bo grę raczej czeka leżakowanie póki co
Mam wydanie ENG, i w oryginalnej wyprasce mieszczą mi się wszystkie małe karty z podstawki i Toskanii w Rebelach premium (przy czym chyba podmieniłem część kart na te z dodatku "Goście z doliny Renu" i nie pamiętam, czy liczbowo wyszło dokładnie 1:1, ale chyba dość podobnie).
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-) Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony. Kupię DGT Cube!