Ja chcę!!!!!Rocy7 pisze:O
W kwestii gier kosmicznych Aniu mam nadzieje ze niedlugo uda sie cos zorganizowac.
(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- walkingdead
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 683 times
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
♀
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Opinie sa w temacie gry osob ktore byly na konwencie.Ludwi$ pisze:
Swoją drogą (jeżeli chodzi o XW) to kupiłem wczoraj coś czego nigdy nie powinienem kupić. Zgadnij co Wintermute:).
Czas zakręcić kurek przed Świętami.
Pozdro,
Ludwi$
Niech zgadne kupiles Tantive IV

Ostatnio zmieniony 04 lis 2014, 12:46 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wintermute
Nie, no ja na 17 moze nawet zdarze. Od 7.30 kwitne w robocie wiec 16.30 wybywam stad.Maxxx76 pisze:Ktoś będzie dziś w Padbarze przed 18?:-)
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Wintermute
Zgadzam sie. Walnij logo SW na papierze toaletowym i bedzie szedl jak swieze buleczki.Ludwi$ pisze:Hej,
Gdzieś na forum są opinie?. Nie oszukujmy się, fan SW kupi wszystko (choć ja np. sprzedałem LCG) jak tylko, zobaczy logo/mark SW i oleje recenzje:).Rocy7 pisze:Dodatkowo po ostatnich negatywnych opiniach w kwestii Star Wars Assault wstrzymam sie z zakupem do recenzji.
Swoją drogą (jeżeli chodzi o XW) to kupiłem wczoraj coś czego nigdy nie powinienem kupić. Zgadnij co Wintermute:).
Czas zakręcić kurek przed Świętami.
Pozdro,
Ludwi$
No nie mow, ze kupiles Tantive IV? Wariat...
Nie mowimy o SF, tylko o Gwiezdnych WojnachMaxxx76 pisze:U mnie ma być Sf podobno?:-P

Z tego wszystkiego toscie smaka mi narobili i wlasnie wlaczylem sobie muzyke z IV epizodu...
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
No dobra skoro tyle do mnie zapytań to odpisuję:
Maxxx76: W domu mamy epizody 4-6. 1-3 nie trawimy. Ostatnio taki maraton mieliśmy w sylwestra. Obejrzeliśmy 1,5 filmu
Wintermute:
Ogólnie nie mam doświadczeń w bitewniakach, choć stworzyłem mini system podobny do wings of war. Tylko druga wojna światowa. Mam też gotowe scenariusze
Mogę przynieść, może znajdę sponsora do wydania.
Rocy7:
Tworzę własny prototyp, zresztą wiesz. Na FA mogę rzucić okiem, tak samo jak na BS. No a u Maxxxa mamy obiecane Eclipse.
Ludwi$:
Naprawdę kupiłeś korwetę? Ostatnio jak podziwialiśmy twoje zbiory to chyba zarzekałeś się że jej nie kupisz. Czyżbyś przechodził na ciemną stronę? Szkoda tylko że nie mogę ci sprzedać egzemplarza swojego prototypu.
Maxxx76: W domu mamy epizody 4-6. 1-3 nie trawimy. Ostatnio taki maraton mieliśmy w sylwestra. Obejrzeliśmy 1,5 filmu

Wintermute:
Ogólnie nie mam doświadczeń w bitewniakach, choć stworzyłem mini system podobny do wings of war. Tylko druga wojna światowa. Mam też gotowe scenariusze

Rocy7:
Tworzę własny prototyp, zresztą wiesz. Na FA mogę rzucić okiem, tak samo jak na BS. No a u Maxxxa mamy obiecane Eclipse.
Ludwi$:
Naprawdę kupiłeś korwetę? Ostatnio jak podziwialiśmy twoje zbiory to chyba zarzekałeś się że jej nie kupisz. Czyżbyś przechodził na ciemną stronę? Szkoda tylko że nie mogę ci sprzedać egzemplarza swojego prototypu.

Sirwei, ja tak miałem z Władcą, maraton zakończył się pod koniec Dwóch Wież:-)
Co do Twojej gry, to wrzucaj ją na wspieraj lub kickstartera:-)
Co do Twojej gry, to wrzucaj ją na wspieraj lub kickstartera:-)
Hej,
Hmm naprawdę tak mówiłem?. No to nie mam nic na swoje usprawiedliwienie:). Wariat powiedzą...
. No jak dasz do testów projekt i wystartujesz z "kikiem" albo indiegogo to jakąś goldem sypnę:).
Ja jestem i tak pełen podziwu dla Ciebie bo rozumiem, że jesteś zdeterminowany jeżeli chodzi o stworzenie własnego systemu (nie chodzi tu nawet o wydanie gry i sukces komercyjny, tylko o samo stworzenie i granie w niego w gronie znajomych/rodziny no i dla własnej satysfakcji).
dwa linki:
1. Coś wspominałeś sirwei, że pracowałeś nad czymś drugowojennym i że figurki = problem chyba czy coś tam. Tu masz bardzo dobry wg mnie zamiennik jakichkolwiek figurek czy to do testów, czy do zabawy z dziećmi ect: http://www.juniorgeneral.org/ (mają nawet instrukcję reguły/instrukcję do przeprowadzenia różnych bitew w kilku epokach)
2. http://humanistyka2.pl/index.php/specjalnosci/gry - tu lekki offtop.
Pozdro
Ludwi$
Ej no ładny model, będę nim grał (bez sarkazmu), tylko trzeba mu będzie zrobić mały pimp farbkami:]. Miałem kupić SSD od Lego za 1,5 k zł?:) Załączył się niestety tzw. pajęczy zmysł kolekcjonera.sirwei pisze:Ludwi$:
Hmm naprawdę tak mówiłem?. No to nie mam nic na swoje usprawiedliwienie:). Wariat powiedzą...

Ja jestem i tak pełen podziwu dla Ciebie bo rozumiem, że jesteś zdeterminowany jeżeli chodzi o stworzenie własnego systemu (nie chodzi tu nawet o wydanie gry i sukces komercyjny, tylko o samo stworzenie i granie w niego w gronie znajomych/rodziny no i dla własnej satysfakcji).
dwa linki:
1. Coś wspominałeś sirwei, że pracowałeś nad czymś drugowojennym i że figurki = problem chyba czy coś tam. Tu masz bardzo dobry wg mnie zamiennik jakichkolwiek figurek czy to do testów, czy do zabawy z dziećmi ect: http://www.juniorgeneral.org/ (mają nawet instrukcję reguły/instrukcję do przeprowadzenia różnych bitew w kilku epokach)
2. http://humanistyka2.pl/index.php/specjalnosci/gry - tu lekki offtop.
Pozdro
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Dzieki za gre w Assault of Doomrock choc chyba wrazenia raczej srednie jak mi sie wydaje. Byc moze gra zbyt sie przeciaga w czasie jakby byla szybsza moze byscie nie usypiali przy stole:P
Przepraszam za chaos z zasadami, ciezko za pierwszym razem pamietaj wszystkie drobne reguly.
Przepraszam za chaos z zasadami, ciezko za pierwszym razem pamietaj wszystkie drobne reguly.
Rocy, chaos z zasadami był wkalkulowany:-) W końcu grałeś po raz pierwszy 
I nie zauważyłem by ktoś przysypiał:-)
Gra nie jest zła, może ciut za długa i szału nie robi:-) Ale tragedii też nie ma:-)
Dla mnie 4:-)

I nie zauważyłem by ktoś przysypiał:-)
Gra nie jest zła, może ciut za długa i szału nie robi:-) Ale tragedii też nie ma:-)
Dla mnie 4:-)
- walkingdead
Rocy,
dziękuję za AoD, byłam bardzo ciekawa tej gry i dzisiejsze spotkanie odpowiedziało mi na pytań.
Zupełnie nie przejmuj się chaosem, mam wrażenie, że skumulowało się dziś wiele czynników, które spowodowały, że ciężko nam się było skoncentrować na samej rozgrywce
Dopadła nas dziś klasyczna "głupawka, a do tego stałam się bezbronną ofiarą mobbingu 
Co do samego AoD, myślę, że gra ma potencjał, ale kluczowym wydaje się zaznajomienie z kartami
Bardzo podoba mi się system walki, w zasadzie, pierwszy raz się z takim spotykam. Za bardzo ciekawe uważam grupowanie się, zmaganie się z konkretnymi przeciwnikami i posługiwanie sie kostkami w zarządzaniu swoimi skillsami.
Chcę raz jeszcze!
dziękuję za AoD, byłam bardzo ciekawa tej gry i dzisiejsze spotkanie odpowiedziało mi na pytań.
Zupełnie nie przejmuj się chaosem, mam wrażenie, że skumulowało się dziś wiele czynników, które spowodowały, że ciężko nam się było skoncentrować na samej rozgrywce

Co do samego AoD, myślę, że gra ma potencjał, ale kluczowym wydaje się zaznajomienie z kartami

Chcę raz jeszcze!
♀
- Wintermute
Hmm, nie czulismy zebys byla bezbronna 
A powaznie to i dla mnie gra na 4. Kostki fajne - troche Calustrophobia, podrozowanie to takie odkrywanie kafelkow. Mi brakowalo eventow podczas podrozy - cos atakuje zza winkla, wpadacie w bagno po pas... Tak zeby caly cos sie dzialo.
A do zmasterowania gry i pokonania bossa to potrzeba poznac synergie kart - co dobrze dziala z czym. Bo bylismy troche jak dzieci we mgle i w sumie dobrze, ze nie mielismy szans z bossem bo gra bylaby za prosta. A wole trudne gry, ktore trzeba rozgryzc niz latwe, ktore sie nudza po 3 rozgrywkach.
Z kwestii technicznych to brakowalo mi troche szczegolow - szkoda, ze kolek graczy nie zrobil z tektury chociaz zeby stali, i na wrogach moglyby byc napisane punkty zycia - zolty jeden, czerwony dwa (albo odwrotnie:)). Ale to juz czepianie sie.

A powaznie to i dla mnie gra na 4. Kostki fajne - troche Calustrophobia, podrozowanie to takie odkrywanie kafelkow. Mi brakowalo eventow podczas podrozy - cos atakuje zza winkla, wpadacie w bagno po pas... Tak zeby caly cos sie dzialo.
A do zmasterowania gry i pokonania bossa to potrzeba poznac synergie kart - co dobrze dziala z czym. Bo bylismy troche jak dzieci we mgle i w sumie dobrze, ze nie mielismy szans z bossem bo gra bylaby za prosta. A wole trudne gry, ktore trzeba rozgryzc niz latwe, ktore sie nudza po 3 rozgrywkach.
Z kwestii technicznych to brakowalo mi troche szczegolow - szkoda, ze kolek graczy nie zrobil z tektury chociaz zeby stali, i na wrogach moglyby byc napisane punkty zycia - zolty jeden, czerwony dwa (albo odwrotnie:)). Ale to juz czepianie sie.
- Rocy7
Tu moje wrażenia http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 2&start=75 
W kwestii potwora w opisie ma on
.

były często opcje brania ewentów z lokacji razem z przedmiotami, ale nie ryzykowaliśmy. Być może gdybyśmy podejmowali większe ryzyko gra byłaby fajniejsza.Wintermute pisze:Mi brakowalo eventow podczas podrozy - cos atakuje zza winkla, wpadacie w bagno po pas... Tak zeby caly cos sie dzialo.
W kwestii potwora w opisie ma on
Od początku w walce jest 6 Tentracle a boss ma zdolność przywoływania dodatkowych z kart AI. Wystarczyło, że przywoła jednego i zabić 7 minnionów by go też załatwić.Whenever a Tentracle if defeated, The Monster HP is reduced by 1. This HP loss may not be prevented.
oj coś czuje, że przy następnej grze w jakąś nie kooperacje będziesz miał przechlapaneWintermute pisze:Hmm, nie czulismy zebys byla bezbronna

Ostatnio zmieniony 04 lis 2014, 23:10 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wintermute
A z innej beczki - ciekaw jestem jakby Gra o Tron wygladala w naszej ekipie...
- Rocy7
mam grę, jak też dodatek do gry na 4 osobyWintermute pisze:A z innej beczki - ciekaw jestem jakby Gra o Tron wygladala w naszej ekipie...

- Rocy7
Dzis z Wintermute wyprobowalismy Bioshock. To calkiem fajna lzejsza strategia. Podoba mi sie zwlaszcza system ruchu specjalnego, zwiekszajacy dynamike na planszy, dzieki niemu mozliwe sa dalekie wypady za linie frontu. Szkoda, ze warianty wiecej niz 2 osobowe najprawdopodobniej sa doczepione na sile.
- walkingdead
Mam wrażenie, że większość strategii działa jednak lepiej na 2. No chyba, że A&A, ale tam i większa ilość wrogów.
♀
- Wintermute
Do pelnego poparcia mojej teorii to potrzebuje zagrac jeszcze kilka partii w gry typu 4X (Eclipse!). Ale wole w strategie grac dwuosobowo a wlasnie w cywilizacyjno-eksploracyjne, gdzie walka nie jest celem samym w sobie grac w wiekszym gronie. Tu dochodza sojusze albo zerowanie na tym, ze ktos inny sie tlucze:)walkingdead pisze:Mam wrażenie, że większość strategii działa jednak lepiej na 2. No chyba, że A&A, ale tam i większa ilość wrogów.
- Rocy7
tu się zgodzę, im bardziej gra skoncentrowana na walce tym lepiej tryb 2 osobowy chodzi, jeśli są dodatkowe elementy jako negocjacje, licytacje, handel z reguły na więcej osób lepiej działają.Wintermute pisze:wole w strategie grac dwuosobowo a wlasnie w cywilizacyjno-eksploracyjne, gdzie walka nie jest celem samym w sobie grac w wiekszym gronie. Tu dochodza sojusze albo zerowanie na tym, ze ktos inny sie tlucze:)
W Rexie mamy głównie walki, ale gra chodzi dobrze na 6 dlatego, iż mechanika promuje sojusze i zdrady, co tworzy miejsce dla "metagry" nad stołem.
W Wojnie o Pierścień nie ma miejsca na negocjacje licytacje sytuacja jest jasna zniszcz wroga by wygrać z tego powodu wersja na więcej osób jest gorsza.
strategia, strategii nierówna bardziej to twierdzenie pasuje do gier wojennych.walkingdead pisze:Mam wrażenie, że większość strategii działa jednak lepiej na 2. No chyba, że A&A, ale tam i większa ilość wrogów.
Hej,
Piszę trochę przed terminem. Ja jakby co potwierdzam swoją obecność 15.11:). Rozumiem, że przynoszę tylko Eclipsa? Czy przygotować coś jeszcze z kosmosem w tle (nie mam tego dużo)?.
pozdrawiam
Ludwi$
Piszę trochę przed terminem. Ja jakby co potwierdzam swoją obecność 15.11:). Rozumiem, że przynoszę tylko Eclipsa? Czy przygotować coś jeszcze z kosmosem w tle (nie mam tego dużo)?.
pozdrawiam
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
O ktorej bysmy grali 15? I gdzie konkretnie (tzn. ile od Wileskiego). Eclipsa srednio lubie, ale dawno w 4X nie gralem wiec sprobuje cos wymyslic.
Od Wilenskiego bardzo daleko, ale jeśli wsiadziesz w 517 to dojedziesz. Ursus Gołąbki 

- Wintermute
A jesli chodzi o inne gry w klimacie SF to moze da sie podciagnac Level 7? Poprowadzilbym.
- Rocy7
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Ja moge grac, o ile bede.Wintermute pisze:A jesli chodzi o inne gry w klimacie SF to moze da sie podciagnac Level 7? Poprowadzilbym.