[Warszawa]Rzuć Kostką - czerwiec odwołany! Będzie lipiec!
- KubaP
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 507 times
Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-13/14 IV 20
Szanowni, znowu pojawimy się z Anią w sobotę od 10:00 do 15:00. Bardzo chętnie poznamy wybrane 2-3 z następujących tytułów:
LeHavre
Zamki Burgundii
Village
Endeavor
Notre Dame
Macao
Dolina Królów
Taj Mahal
Fresco
Vinhos
Glen More
Terra Mystica
Rialto
LeHavre
Zamki Burgundii
Village
Endeavor
Notre Dame
Macao
Dolina Królów
Taj Mahal
Fresco
Vinhos
Glen More
Terra Mystica
Rialto
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-20/21 IV 20
Śpieszę poinformować, że już niedługo przyjdzie nam poturlać kostkami, potasować karty, pogłówkować, pośmiać się, czyli dobrze się bawić w doborowym towarzystwie fanów gier planszowych
Tym razem termin to 20/21 kwietnia, czyli tydzień później niż zakładałem pierwotnie. Trzeba się nacieszyć spotkaniem i przybywajcie licznie, bo w maju spotkania nie będzie...małolaty musza napisać maturę, czy coś i szkoły wtedy nie będziemy mieli dla siebie... podłość
Niebawem interesująca Was wiadomość, czyli co tym razem będzie można wygrać w loterii "1 zł" i jakie to nowe gry zgromadziłem dla Was w wypożyczalni 

- KubaP
Jak ja nie lubię tych Twoich zmian terminów :/
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
No to dylemat rozwiązany. 20/21 jest Luzkon i przy okazji turniej Infinity, ale jako że Luzkon znany jest z kiepskiej organizacji, będę z moimi wojskami na Kostce 

Dokładnie! Piotrek, który to raz w tym roku?KubaP pisze:Jak ja nie lubię tych Twoich zmian terminów :/

w tym roku szkolnym dopiero drugiskiper_83 pisze:Dokładnie! Piotrek, który to raz w tym roku?KubaP pisze:Jak ja nie lubię tych Twoich zmian terminów :/

- KubaP
To zrób chociaż wydarzenie na FB, to się znajomych pozaprasza spoza naszego geekświatka 

O! A to przykra informacja. 20/21 nie jest terminem dla mnie. Spróbuję się zgrać czasowo z czerwcową Kostką, ale to daaaaleko w czasie niestety... 

Greed, for lack of a better word, is good.
Wydarzenie na Facebooku już jest
Dopisujcie się i zapraszajcie innych, im nas więcej tym ciekawiej
http://www.facebook.com/events/539494406101896/

http://www.facebook.com/events/539494406101896/
- von Mansfeld
- Kontakt:
Będę. Czas w końcu regularniej zapoznawać się z pozostałymi dziedzinami tabletop games (innych niż RPG), w tym z planszówkami.
Coś za rzadko w nie gram, ostatni raz byłem na Kostce we wrześniu 2012 bodaj (coś w tych okolicach).

- KubaP
Czy ktoś pojawi się z którymś z poniższych tytułów?
LeHavre
Zamki Burgundii
Village
Endeavor
Notre Dame
Macao
Taj Mahal
Fresco
Vinhos
Glen More
Terra Mystica
LeHavre
Zamki Burgundii
Village
Endeavor
Notre Dame
Macao
Taj Mahal
Fresco
Vinhos
Glen More
Terra Mystica
Chyba bardziej mógłbym być w sobotę.
Najbardziej mam chęć zagrać w kampanię w grze Orzeł i Gwiazda. Rozegrać ze znającymi ta grę aby szybko ruchy wykonywać. Gra się świetnie skaluje na 2-4 osoby przy czym co ciekawe szybciej gra się gdy jest 4 graczy.
Mogę też przynieść: Britannia, Crown of roses (nie grałem jeszcze w to ani razu), Fire in the sky, Hammer of the scott, Here I Stand, Italia, Kutuzov, Napoleonic Wars, Onward Christian Soldiers, Smuta, SPQR, Sun of york, Sword of Rome, Wellington, Wilderness war.
Najbardziej mam chęć zagrać w kampanię w grze Orzeł i Gwiazda. Rozegrać ze znającymi ta grę aby szybko ruchy wykonywać. Gra się świetnie skaluje na 2-4 osoby przy czym co ciekawe szybciej gra się gdy jest 4 graczy.
Mogę też przynieść: Britannia, Crown of roses (nie grałem jeszcze w to ani razu), Fire in the sky, Hammer of the scott, Here I Stand, Italia, Kutuzov, Napoleonic Wars, Onward Christian Soldiers, Smuta, SPQR, Sun of york, Sword of Rome, Wellington, Wilderness war.
Witam, będę w sobotę od 10:00. Chętnie się przysiądę do Notre Dame, a jeszcze chętniej do Descenta, tylko chciałbym jakiś scenariusz na 3 godziny, a nie na cały dzień. Zasady mogę przeczytać w domu.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 261 times
Będę w sobotę od 12:00 do oporu. W niedzielę - nie.
Razem z Miceliusem poważnie myślimy nad Struggle of Empires. Są chętni?
Jeśli nie, to przyniosę jakiś mix euro-gier nowych, starych, lekkich, średnich i ciężkich
Razem z Miceliusem poważnie myślimy nad Struggle of Empires. Są chętni?
Jeśli nie, to przyniosę jakiś mix euro-gier nowych, starych, lekkich, średnich i ciężkich

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Tyrogus pisze:Swoją drogą, wiadomo już co będzie do wygrania w losowaniu?
Tym razem nie będzie nic, mam masę na głowie i nie zdążyłem z grą, ale cień szansy jeszcze jest

-
- Been thanked: 7 times
Będę w sobotę jakoś od 12, w niedzielę pewnie tak samo. Jakieś życzenia? Chętnie zagrałbym w Dungeon Lords/Petz (jak zawsze), Wings of War jeśli znajdzie się dostatecznie dużo chętnych, może Archipelago?
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Może znajdą się chętni na Struggle of Empires? Niekwestionowana królowa gier mapno-rozwojowo-negocjacyjno-wojennych
Zarazem reguły stosunkowo proste. Aha, i utrudniona gra w stylu "huzia na lidera"
Kostka to świetna okazja, żeby zagrać spokojnie...
Najchętniej w sobotę

Najchętniej w sobotę
Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
Zapytam orientacyjnie. Czy ktoś byłby chętny zagrać w Andean Abyss w sobotę, w okolicach 13-14? Czas rozgrywki ok. 6h.
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Czy ktoś chce poznać/zagrać w bitewniaka Infinity? Mogę wytłumaczyć od podstaw i zrobić demo, mogę przywieźć większe armie (tylko należy mi w piątek powiedzieć co sięchce - do wyboru Kombinat/Yu Jing/Nomadzi).
Fretko, ja na Wings of War chętnie
Fretko, ja na Wings of War chętnie

Mam czas wyłącznie w sobotę. Ostatnio grałem w SoE i chętnie potwierdzę swoje przekonania (po raz ostatni) że gra jest zbyt losowa aby do niej powracać. Jeżeli będzie szansa że ruszy proszę o info a się pojawię.Micelius pisze:Może znajdą się chętni na Struggle of Empires? Niekwestionowana królowa gier mapno-rozwojowo-negocjacyjno-wojennychZarazem reguły stosunkowo proste. Aha, i utrudniona gra w stylu "huzia na lidera"
Najchętniej w sobotę
Gry którymi dysponuję
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
Chyba jednak mnie nie będzie, może w niedzielę...
- adikom5777
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 14 times
Jest mnóstwo losowych gier, ale to nie znaczy, że nie można się przy nich dobrze bawić_Paweł_ pisze:Mam czas wyłącznie w sobotę. Ostatnio grałem w SoE i chętnie potwierdzę swoje przekonania (po raz ostatni) że gra jest zbyt losowa aby do niej powracać. Jeżeli będzie szansa że ruszy proszę o info a się pojawię.Micelius pisze:Może znajdą się chętni na Struggle of Empires? Niekwestionowana królowa gier mapno-rozwojowo-negocjacyjno-wojennychZarazem reguły stosunkowo proste. Aha, i utrudniona gra w stylu "huzia na lidera"
Najchętniej w sobotę

Akurat SoE jest taką grą, w której wynik nie zależy wyłącznie od szczęścia, tylko od przymyślanych ruchów i rozważnych sojuszy.
Wyjeżdżam właśnie szykować Kostkę, zapraszam wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie na Białostocką 4 na wspólne granie 

- KubaP
Zabieramy ze sobą Syllę, Ys i Assyrię - może uda się poznać którąś z gier. Czytałem niby do każdej z nich instrukcje, ale wątpliwości mam wiele, może ktoś zna i rozwieje
Będziemy koło 10:00.