[Kędzierzyn-Koźle] Spotkania graczy
- Święty
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
- Thorin
- Been thanked: 2 times
Re: [Kędzierzyn-Koźle] Spotkania graczy
Kilka postów w góre jest napisane że: Daniel, Maciek i ja. Tomek sie nie odezwał, a Jacek odpadł.
Jabyśmy mieli zagrać jeszcze raz w Kaiser's Pirates to oto kilka rzeczy ktore zle wyjasnilem lub niechcacy pominalem:
- nocny intercept -1 tylko dla atakujacego
- punkty zwyciestwa dostaje sie za te okrety wojenne i pirackie, ktorych ilosc nie przekroczyla ilosci zatopionych statkow handlowych (jak ktos zatopil jeden okret handlowy i 5 wojennych to dostaje punkty tylko za jeden okret handlowy i max. jeden okret wojenny)
-prize ships, czyli zdobyczne okrety handlowe (te ktore sa w linii z okretami wojennymi) daja podwojona ilosc punktow zwyciestwa jesli dotrwaja do konca rundy lub uda im sie safe passage
- w danej turzy atakowac mozna statki tylko jednego gracza (niezaleznie czy poprzez intercept, miny czy lodzie podwodne) ale dodatkowe akcje (nie atak) mozna zagrac na jeszcze jednego, innego gracza
- nocny intercept -1 tylko dla atakujacego
- punkty zwyciestwa dostaje sie za te okrety wojenne i pirackie, ktorych ilosc nie przekroczyla ilosci zatopionych statkow handlowych (jak ktos zatopil jeden okret handlowy i 5 wojennych to dostaje punkty tylko za jeden okret handlowy i max. jeden okret wojenny)
-prize ships, czyli zdobyczne okrety handlowe (te ktore sa w linii z okretami wojennymi) daja podwojona ilosc punktow zwyciestwa jesli dotrwaja do konca rundy lub uda im sie safe passage
- w danej turzy atakowac mozna statki tylko jednego gracza (niezaleznie czy poprzez intercept, miny czy lodzie podwodne) ale dodatkowe akcje (nie atak) mozna zagrac na jeszcze jednego, innego gracza
Czy to oznacza że ten który był ostatni wygrałby tą rozgrywkę? No dobrze niech będzie że to ja wygrałem i zapomnijny o tych małych błędach. Żartuje. .................. Z innej bajki. Wstępnie wiadomo kto będzie w przyszły wtorek. Mam nadzieję że SHOGUN wam odpowiada bo mam zamiar go ze sobą przywieźć.
Dla przypomnienia zasad podaję linka do videorecenzji Szoguna: http://www.gryplanszowe.net/videocast/p ... zogun.html
Ja jeszcze raz.
Maciek przynieś Kaiser's Pirates (chyba nie pokręciłem nazwy). Jak będzie czas to skróconą wersję zagramy na dobrych zasadach. Oczywiście jak chcesz i możesz.
Ja jakby co wezmę z dwa maluchy - dawno nie było 6 bierze! i ... coś innego.
Maciek przynieś Kaiser's Pirates (chyba nie pokręciłem nazwy). Jak będzie czas to skróconą wersję zagramy na dobrych zasadach. Oczywiście jak chcesz i możesz.
Ja jakby co wezmę z dwa maluchy - dawno nie było 6 bierze! i ... coś innego.
- Święty
Hej! Ja z racji rodzinnego zjazdu nie wiem na 100% czy sie zjawie... Dam znac jeszcze Danielowi telefonicznie jutro
- Thorin
To jak bedzie wyglądała frekwencja w najbliższy wtorek - jak bedzie nas mało to proponuje 51 Stan (znamy zasady więc max 1h nam to zajmie) i Osadnicy z Catanu - co wy na to??
Ale pojechałeś z tymi Osadnikami. Radek, może coś innego? W Osadników gram dość często z teściem (jego ulubiona gra). Chyba, że z Miastami? Dawno nie grałem i w ogóle mało w nie grałem.
- Thorin
Ja w Osadników nie grałem ze 2 lata i niebardzo jestem z informacjami w co ty grasz z teściem i jak czesto
. To tylko propzycja - moge przyniesc Kingsburg. Generalnie zaproponowałem cos w graniczach 3 osób, bo widze zerowe zainteresowanie najbliższym wtorkiem - po co brac gre na 5 osób jak ich nie bedzie
. Inna sprawa, to to że ty masz warek pełen tytułów wiec ... zapodawaj.

No widzisz jak chcesz to potrafisz. Kingsburg jak najbardziej na tak. Ja przywiozę Portobello Market bo dawno nie grany i coś całkiem małego. Może "Ryby".
- grondo-lamer
- Święty
Hej! Ja sie pojawie o 17ej lub chwile po. Skoro ma byc lajtowy wtorek, to ja wezme np.: Jamaice i Santy Anno (może w koncu pobiegamy
). Do jutra!
Aha-Jacek jak cos to sie odezwij to bedziesz mial transport.

Aha-Jacek jak cos to sie odezwij to bedziesz mial transport.
Czyli ja nie biorę wymienionych przeze mnie gier. Wezmę coś na 5 osób i karciankę.
- grondo-lamer
Mikołaj, to zadzwoń nie wcześniej niż o 16, to będę wiedział że to Ty. Bo zostawiłem jak byłem u brata we Wrocku ładowarkę i musiałem przełozyć kartę do innego telefonu a na niej kontakty nie są zapisane tylko na telefonie 

Ponieważ znowu naszła mnie ochota, a nie mam z kim zagrać, ponowię pytanie o to, czy nie zechcielibyście zagrać w Grę o Tron. Nie zamierzam przy tym nikogo namawiać ani przekonywać, bo zabawa na siłę jest do kitu
. Dla przypomnienia, potrzeba 5 - 6 osób do podstawowej wersji gry. Czyli praktycznie wszyscy uczestnicy spotkań musieliby mieć jednoczesną chęć zagrania i pojawienia się tłumnie na jednym ze spotkań. Gdyby zatem znalazły się chętne osoby to czekam na odzew, w przypadku braku chęci wystarczy przemilczeć ten post 

W grze o tron zwyciężasz albo giniesz. Nie ma ziemi niczyjej. - Cersei LannisterSkromna lista gier na BGG.
ja mógłbym zagrać ale wolałbym Combat Commander albo Blackbeard
Przy okazji: gramy coś w tym tygodniu czy dopiero w następnym?
Przy okazji: gramy coś w tym tygodniu czy dopiero w następnym?
- Wallenstein
Jeżeli gramy, to ja bym przyszedł.
Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.
mnie nie będzie, no i musicie znaleźć sobie lokal bo jak łatwo się domyśleć KINO CHEMIK będzie zamknięte
- Wallenstein
Jakieś pogańskie święto i już wszystko pozamykane, katastrofa. 

Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.