Nie mam jeszcze dokładnych danych od wszystkich, ale chyba powinniśmy zaczynać o 17. Ja będe pewnie po 16-tej już.
Chętnie zagram również w Hab & Gut i Sumerie - na tych samych zasadach co powyżej-czyli nie znam i nie mam.staszek pisze:Jeżeli Ryba będzie to ja chętnie pojawię się z Trajanem
Ale najchętniej zagram w Ludwika XIV( jak zwykle chciałbym spróbować i pewnie ze znanym skutkiem), chętnie też w zagram w China lub Maharaja-to ostatnie moge przynieść,ale żadnej z gier ( poza Trajanem) nie znam-także ewentualnie chętni proszeni są o znajomość zasad( przynajmniej jeden z nich).
Ryby nie będzie, nie bierz więc Trajana. A miałbyś ochotę zagrać i potrafiłbyś wytłumaczyć zasady Chicago Express (przyniósłbym). W zamian mógłbym zagrać i wytłumaczyć zasady do Maharaja (ten od budowania pałaców w Indiach, tak?), które ty byś przyniósł;)staszek pisze:Jeżeli Ryba będzie to ja chętnie pojawię się z Trajanem
Ale najchętniej zagram w Ludwika XIV( jak zwykle chciałbym spróbować i pewnie ze znanym skutkiem), chętnie też w zagram w China lub Maharaja-to ostatnie moge przynieść,ale żadnej z gier ( poza Trajanem) nie znam-także ewentualnie chętni proszeni są o znajomość zasad( przynajmniej jeden z nich).
Dobra, to ja będę przed 17.30. A ty chcesz grać w Chicago express czy nie?? Bo jak nie będzie chętnych więcej to nie będzie komu tłumaczyćstaszek pisze:Jingo-będę ok.17.30
wezmę Maharaje i wytłumaczę Chicago
Nie nie, uczestnicy nie będą doświadczeni w tej akurat grze. Bałem się tylko kompletnego żółtodzioba, który przyjdzie z założeniem "będzie fajnie, jak porzucamy w siebie potworami"Szturmo pisze:Co do mnie to nie ma problemu, bardziej złożone gry nie są mi obce, lubię takowe i chętnie gram. Ale w Mare Nostrum jeszcze nie grałem i jeśli byłbym jedynym graczem bez doświadczenia i z tego powodu miałbym zepsuć innym rozgrywkę to wycofam sie bez urazy.
zagram w Chicago,ale w dwie osoby to chyba słabojingowawa pisze:Dobra, to ja będę przed 17.30. A ty chcesz grać w Chicago express czy nie?? Bo jak nie będzie chętnych więcej to nie będzie komu tłumaczyćstaszek pisze:Jingo-będę ok.17.30
Mam nadzieje, że do Chicago będzie więcej chętnych. A co do Chiny, to mogę wytłumaczyć, ale chyba Maharaja jest fajniejszy;)staszek pisze:zagram w Chicago,ale w dwie osoby to chyba słabojingowawa pisze:Dobra, to ja będę przed 17.30. A ty chcesz grać w Chicago express czy nie?? Bo jak nie będzie chętnych więcej to nie będzie komu tłumaczyćstaszek pisze:Jingo-będę ok.17.30
Mogę też przynieść Chinę-wytłumaczysz i zagrasz ?
Mi się spodobała, chętnie zagram kolejny raz.Micelius pisze:Kilku osobom gra zdecydowanie się podobała, a chyba nikt nie był zdecydowanie niezadowolony.
W sumie jednak - grało się naprawdę miło i myślę, że "Mare" ma szansę częściej nas rozpalaćJeszcze raz dziękuję za partię.
Zdaje się, że moja. Zauważyłem jej brak dopiero po Twoim poście. Dzięki za zatroszczenie się o niąMicelius pisze:UWAGA; ZOSTAWIONA CZAPECZKA CZARNA - typu "fasolka", czeka na właściciela na recepcji
Ech, w moich dwóch rozgrywkach w życiu dwa razy wygrał Egipt i słyszałem, że tak to już jest, bo Egipt ma za łatwo, jeśli inni nie będą od początku o tym wiedzieć. Dlatego mocno zniechęciłem się do MN.Przemekk pisze:No i udało się dzisiaj zagrać w Mare Nostrum. Rozgrywka zajęła nam trochę ponad 3 godziny i zakończyła się zwycięstwem moim czyli Egiptu
Muszę dodać,że jedna z nich będzie wersją angielską- więc wypatrujcie jej bardziejjingowawa pisze:Dziękuje Keleno, Lotharowi i Staszkowi za partie w Maharaja i Chicago Express.
Ta pierwsza zaowocowała faktem, że na najbliższym MH będą o 2 egzemplarze więcej tej wybornej gry,.
Też jeszcze zamierzam dać jedną szansę Maharaja, ale nie więcej. Przyznam, że po pierwszej grze podobała mi się o wiele bardziej niż po drugiej:)staszek pisze:Muszę dodać,że jedna z nich będzie wersją angielską- więc wypatrujcie jej bardziejjingowawa pisze:Dziękuje Keleno, Lotharowi i Staszkowi za partie w Maharaja i Chicago Express.
Ta pierwsza zaowocowała faktem, że na najbliższym MH będą o 2 egzemplarze więcej tej wybornej gry,.
Dzięki za grę-Maharaja moim zdaniem jest zbyt zależna od posunięć innych graczy-często nie masz wpływu na to co się dzieje-ale może to pierwsza gra-Dam jej jeszcze szansę.
Chicago Express fajne,ale nie wiem czy nie jest trochę powtarzalne-wygrywa osoba ,która przewagę w udziałach firmy dojeżdzającej do Chicago.