[Warszawa]Rzuć Kostką - czerwiec odwołany! Będzie lipiec!
- wlodzio007
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-15-16 czerw
No ba;) Ja mam Chaos bez dodatku i to w pol.ver., więc na więcej osób Twoja wersja ze szczurem byłaby lepsza;)
Mam jeszcze 1-2 chętnych, ale chyba bardziej na GoTa.
Mam jeszcze 1-2 chętnych, ale chyba bardziej na GoTa.
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
A Chaosu aby nie ma na miejscu? Chyba widziałem zestaw z dodatkiem.
- wlodzio007
- Kontakt:
W spisie niby jest..co nie znaczy, że jeszcze będzie jak ja tam dotrę:P Gra ma wzięcie;)
-
- Been thanked: 7 times
W niedzielę nie wiem czy dojadę, bo jestem na rodzinnym śniadaniu, które pewnie zacznie się o 12.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- wlodzio007
- Kontakt:
Zatem zabieram mój egzemplarz - mam jeszcze 2 wolne miejsca, więc zapraszam chętnych na szerzenie Chaosu w niedz. na 11.00;)
Mam nadzieję, że potem i na GoTa uda się zebrać komplet..
Mam nadzieję, że potem i na GoTa uda się zebrać komplet..
-
Czyli w sobotę nie zabierać chaosu?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- wlodzio007
- Kontakt:
Ja niestety sobotę mam zajętą i jestem tylko w nd:/
A czy wybiera sie ktos z checia na Mage Warsa?
-
To jak, brać Galaxy Truckera Anniversary Edition? Jacyś chętni na coś z mojej listy, ze szczególnym uwzględnieniem Yedo, Chaosu, Archipelago i gier z podpisu?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- nahar
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 93 times
Ja chętnie w Chaos, i Dungeouny zagram.
Zagram też chętnie w C&C Ancients/Napoleonic, Petzy, DL, Terra Mystica, Robinson.
Czy co tam będzie akurat.
Zagram też chętnie w C&C Ancients/Napoleonic, Petzy, DL, Terra Mystica, Robinson.
Czy co tam będzie akurat.
-
Które Dungeony?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Atamán
- Has thanked: 629 times
- Been thanked: 296 times
Ja się piszę, 11 jest okwlodzio007 pisze:Zatem zabieram mój egzemplarz - mam jeszcze 2 wolne miejsca, więc zapraszam chętnych na szerzenie Chaosu w niedz. na 11.00;)

- nahar
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 93 times
Te z Twojego Podpisuschizofretka pisze:Które Dungeony?

Dzięki wszystkim za granie i towarzystwo. Battletech i Dust Tactics to dobra mieszanka. Tylko Combat Commander poleżał na półce, no ale wszystkiego mieć nie można.
+ (BGG)
- von Mansfeld
- Kontakt:
Cztery partyjki i to tylko w sobotę:
- Najpierw duel w Star Wars X-Wing. Grałem Rebeliantami. O włos wygrałem, to jest, Imperium wygrało, bo w pewnym momencie swoim ocalałym Obsydianem udało mu się wsadzić ostatnie dwa uszkodzenia. Nie weszły jakiekolwiek krytyki. W tej rozgrywce było o tyle zabawnie z manewrowaniem, że dość często albo ja miałem dwa TIE Fighery na muszce na Zasiegu 1, albo one mnie (tylko raz na Zasięgu 1). Oczywiście nawet to nie wystarczało do skrócenia 30-35 minutowej potyczki.
- Potem Lords of Waterdeep. Fajna gierka i wyrównana rozgrywka, gdzie wszyscy trzej mieliśmy 120+ punktów na koniec. Nie wygrałem (drugie miejsce), ale i tak dostałem coś pomiędzy 140 a 145 punktów. Okazało się, że w pojedynkę szedłem w questy oparte na Commerce i Warfare (wypełniłem ich sześć, plus wylosowane na starcie dwa Arcana, na koniec gry), podczas gdy pozostali dwaj uczestnicy rywalizowali na przestrzeni Piety (jeden z nich dodatkowo w Arcane, drugi w to z szarym kolorkiem)
- Rozgrywka w Courtier. Przez 50-60% partii mi w ogóle nie szło, gdyż wylosowałem trudną (ale dającą 14 pkt zwycięstwa) petycję, a karty Influence nie szły mi nawet po to, aby wypełniać ojawnie wystawione petycje. Ale w końcu wypełniłem tę tajną, dwie poboczne, plus kilka punktów za Culture i z wynikiem 35 pkt nie mam co się wstydzić mimo ostatniego miejsca.
- Na koniec zagrałem z tym samym towarzystwem w Yggdrasil. Odyn, Thor, Frey i Freya przegrali po przejściu 3/5 talii, glównie po tym, jak wcześniej wsadzona jedna karta Ragnaroka (przesuwająca czterech złych bogów) przesunęła niebezpiecznie Tego Niebieskiego na sam koniec toru i Freyowi zabrakło choćby niebieskiego koloru na kostce.
Dzięki za grę.
- Najpierw duel w Star Wars X-Wing. Grałem Rebeliantami. O włos wygrałem, to jest, Imperium wygrało, bo w pewnym momencie swoim ocalałym Obsydianem udało mu się wsadzić ostatnie dwa uszkodzenia. Nie weszły jakiekolwiek krytyki. W tej rozgrywce było o tyle zabawnie z manewrowaniem, że dość często albo ja miałem dwa TIE Fighery na muszce na Zasiegu 1, albo one mnie (tylko raz na Zasięgu 1). Oczywiście nawet to nie wystarczało do skrócenia 30-35 minutowej potyczki.
- Potem Lords of Waterdeep. Fajna gierka i wyrównana rozgrywka, gdzie wszyscy trzej mieliśmy 120+ punktów na koniec. Nie wygrałem (drugie miejsce), ale i tak dostałem coś pomiędzy 140 a 145 punktów. Okazało się, że w pojedynkę szedłem w questy oparte na Commerce i Warfare (wypełniłem ich sześć, plus wylosowane na starcie dwa Arcana, na koniec gry), podczas gdy pozostali dwaj uczestnicy rywalizowali na przestrzeni Piety (jeden z nich dodatkowo w Arcane, drugi w to z szarym kolorkiem)
- Rozgrywka w Courtier. Przez 50-60% partii mi w ogóle nie szło, gdyż wylosowałem trudną (ale dającą 14 pkt zwycięstwa) petycję, a karty Influence nie szły mi nawet po to, aby wypełniać ojawnie wystawione petycje. Ale w końcu wypełniłem tę tajną, dwie poboczne, plus kilka punktów za Culture i z wynikiem 35 pkt nie mam co się wstydzić mimo ostatniego miejsca.
- Na koniec zagrałem z tym samym towarzystwem w Yggdrasil. Odyn, Thor, Frey i Freya przegrali po przejściu 3/5 talii, glównie po tym, jak wcześniej wsadzona jedna karta Ragnaroka (przesuwająca czterech złych bogów) przesunęła niebezpiecznie Tego Niebieskiego na sam koniec toru i Freyowi zabrakło choćby niebieskiego koloru na kostce.
Dzięki za grę.

-
No i się nie udałonahar pisze:Te z Twojego Podpisuschizofretka pisze:Które Dungeony?

Mogę przynieść
Mogę przynieść
Rzeczywiście było przyjemnie a Lords of Waterdeap wzbudziło zainteresowanie kilku osób.
- Pierzasty
Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-WRZESIEŃ
Dowiedziałem się dziś znienacka, że kolejna kostka ma być za tydzień. Prawda to? Wiadomo coś bliżej?
Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-WRZESIEŃ
Po raz 25 przychodzi mi zaprosić wszystkich chętnych, obeznanych, raczkujących w temacie i tych oblatanych do granic możliwości, na wspólne granie w planszówki w Warszawie, w budynku Społecznego Społeczne Liceum Ogólnokształcące Nr 3 STO. Jak zwykle na wszystkich przybyłych czeka masa gier (Lista w takcie aktualizacji, a sporo nowości się pojawiło przez wakacje). Poza grami jak zwykle losowanie gry. Jaka to będzie gra, dowiecie się na dniach, a może sami coś zaproponujecie?
Dla wszystkich przybyłych w cenie wejścia (5 zł.) mini bufet, czyli ciacha i herbata. Zapraszam bardzo serdecznie 
Czas: 5-6 października 2013 r., od 10 do 18, przez dwa dni
Miejsce: Warszawa, Białostocka 4, budynek Społecznego Liceum Ogólnokształcącego nr 3 STO.
Wejście: 5 zł, a oferta growa bogatsza niż na niejednym drogim konwencie

Czas: 5-6 października 2013 r., od 10 do 18, przez dwa dni

Miejsce: Warszawa, Białostocka 4, budynek Społecznego Liceum Ogólnokształcącego nr 3 STO.
Wejście: 5 zł, a oferta growa bogatsza niż na niejednym drogim konwencie

Re: [Warszawa]Spotkanie planszówkowe-Rzuć Kostką-5/6 X 2013
Mogę przynieść Talismana z dodatkami jakby ktoś chciał zagrać.
- Pierzasty
Można prosić o uprzedzanie z większym wyprzedzeniem następnym razem? Tak to już zdążyłem się poumawiać gdzie indziej 

- merneit
- Has thanked: 9 times
Oczywiście będę 
A termin był znany od początku września jakoś, tylko nie wiem czy poza FB był rozgłaszany.

A termin był znany od początku września jakoś, tylko nie wiem czy poza FB był rozgłaszany.