Cywilizacja: Poprzez Wieki 3 ed. (Vlaada Chvatil)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Super
Has thanked: 252 times
Been thanked: 150 times

Re: Cywilizacja: Poprzez Wieki 3 ed. (Vlaada Chvatil)

Post autor: Super »

Nie jest trudna w obsłudze. Ale to czasochłonne i znacząco wydłuża grę w porównaniu z wersją cyfrową.
Awatar użytkownika
arturmarek
Has thanked: 303 times
Been thanked: 842 times

Post autor: arturmarek »

Yooreck pisze: 08 lut 2025, 22:02 Miałem Cywilizację fizyczną, sprzedałem, w międzyczasie na apce grałem jakieś 10-20 razy. Tam mi się bardzo podoba, ale kusi mnie powrót do wersji fizycznej. Jak sobie radzicie z tzw „fiddlyness” tej gry? Jak bardzo jest trudna w obsłudze fizycznie?
Obsluga gry wcale nie jest szczegolnie trudna. Na planszetce jest dokladnie rozpisane co robimy i w jakiej kolejnosci.

Nie wiem tez jaki poziom obslugi to dla Ciebie za duzo. Dla mnie On Mars jest taka gra, gdzie wiecej uwagi poswiecam obsludze niz grze. W Cywilizacji zupelnie nie mam z tym problemu. Trudnosc obslugi porownalbym do Uczty dla Odyna.
Awatar użytkownika
Yooreck
Has thanked: 147 times
Been thanked: 209 times

Post autor: Yooreck »

Spoiler:
W On Mars niczego takiego nie odczułem, więc jeśli TTA jest łatwiejsze pod względem obsługi, to idealnie :)
Ostatnio zmieniony 09 lut 2025, 10:55 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
Sprzedam: Expeditions Ironclad + dodatek

Moja kolekcja
Jools
Has thanked: 54 times
Been thanked: 218 times

Post autor: Jools »

Do osbługi Cywilizacji polecam akrylowe nakładki na planszetki. Dla mnie must have. Warte wydania dodatkowych 50 zł przy i tak niedrogiej już grze.
ODPOWIEDZ