Z całą pewnością jednak można stwierdzić, że wraz z premierą tego dodatku gra stała się łatwiejsza. Tylko ta pewność to nie przez nowe spiryty, ale przez zmianę zasad

Mówi o tym Blight errata na stronie 5 instrukcji NI.
HorribleNick pisze: ↑07 kwie 2024, 20:32 No jasne, może pocisnąć mnóstwo fear z jednej karty, ale w tym czasie robi tylko to.
Nie wydaje mi się, żeby duchy z Nature Incarnate były przegięte. Grałem wszystkimi i z pewnością są sytuacyjne, ale w sumie o każdym duchu można to powiedzieć. Np. Wandering Voice Keens Delirium jest bardzo silnym wyborem przy grze przeciwko Francji, a Wounded Waters Bleeding dobrze leje Ruskich.Dobry pisze: ↑06 kwie 2024, 21:39 Słyszałem dużo opinii że duchy z dodatku NI są overpowered i Twoja wypowiedź również to potwierdza. Pytanie czy granie takimi duchami daje jakąkolwiek satysfakcję skoro już na starcie wiesz że wygrasz.
Coraz bardziej przekonuje się że ten dodatek nie będzie dla mnie.
A jakis konkret? Jego innate'y odpalają się dopiero od 3 tury (bo wymaga aż 3 słońc), wiec tak jak mówiłem, albo możesz powtarzać jedna kartę wiele razy, ale w jednym landzie, albo zagrywasz kilka kart, ale nie masz energii na aż tyle potwórzeń. No chyba że mówimy od 6+ tury, ale to można o każdym duchu powiedzieć.nolify pisze: ↑07 kwie 2024, 23:34HorribleNick pisze: ↑07 kwie 2024, 20:32 No jasne, może pocisnąć mnóstwo fear z jednej karty, ale w tym czasie robi tylko to.False!
Nie robi tylko tego.
viewtopic.php?p=1638169#p1638169HorribleNick pisze: ↑08 kwie 2024, 13:55A jakis konkret? Jego innate'y odpalają się dopiero od 3 tury (bo wymaga aż 3 słońc), wiec tak jak mówiłem, albo możesz powtarzać jedna kartę wiele razy, ale w jednym landzie, albo zagrywasz kilka kart, ale nie masz energii na aż tyle potwórzeń. No chyba że mówimy od 6+ tury, ale to można o każdym duchu powiedzieć.nolify pisze: ↑07 kwie 2024, 23:34HorribleNick pisze: ↑07 kwie 2024, 20:32 No jasne, może pocisnąć mnóstwo fear z jednej karty, ale w tym czasie robi tylko to.False!
Nie robi tylko tego.
Jeden rok, nie wyrokReloxart14 pisze: ↑11 kwie 2024, 00:46 dodatki po polsku mają bardzo dużą szansę na wydanie w przyszłym roku lub najpóźniej za dwa lata.
Mam to samoSuper pisze: ↑11 kwie 2024, 08:22 Wodzą nas strasznie za nos, ale NADZIEJO TRWAJ!
Już się zaczynałem łamać na EN wersję ale dolałeś paliwa, do maszyny czekającej. Gram w wiele tytułów w wersji EN, a SI należy do tytułów których nie wyciągam do gry z "casualami", więc teoretycznie nie ma przeszkód, żeby grać po angielsku. Ale jakoś wyjątkowo mi leży polska wersja tutaj i dużo lepiej czuję się obcując z polskimi nazwami duchów (no bo tekst kart to już bez znaczenia).
Super wiadomość!
Kod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/live/ASNacltRsRU?si=IAhL6kiAmMF2hTq2&t=7240
Już miałem kupić polską wersję, a tu najpierw kumpel wyhaczył angielskiego all-in po czym mi go odsprzedał
Dzięki.scraber pisze: ↑16 kwie 2024, 23:09Info z dzisiejszego live PNKod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/live/ASNacltRsRU?si=IAhL6kiAmMF2hTq2&t=7240
W tej chwili Rebel nic nie ruszył w tej kwesti, jakieś pitu pitu że może ktoś inny wyda, może nie
W sumie to się nie opłaca bo ludzie kupili angielskie...
Ogólnie nikt nic nie wie i czekajcie sobie
Ja mysle, ze bledem bylo sprzedwanie pierwzego druku na zasadzie na jakiej byl sprzedawany - czyli jak ktos wzial 120 kopii do sklepu to mial sporo nizsza cene niz ktos kto bral tylko 2 kartony
Daj znać czy jest jakas różnica w awersach kart i czy dobrze współpracuje z polską wersja podstawkiAnel86 pisze: ↑17 kwie 2024, 09:13 Ja wczoraj kupiłam dodatek Branch&Claw bo widzę, że już jest coraz trudniej dostępny (w końcu od jego premiery minęło 7lat ) Nie lubię mieszać wersji Pl i Eng no ale tak kocham tą grę, że w końcu zdecydowałam się na dodatki po angielsku. Nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło w tej kwestii skoro już tyle lat minęło i żadnych konkretów tylko mydlenie oczu ,że może wyjdzie, rozmowy trwają itp.
Czyli jest sens wziąć na początek angielskie:Reloxart14 pisze: ↑17 kwie 2024, 12:31 Jak ktoś ma polska podstawke, to warto kupić horizons of spirit island - jest taniej niż przy zakupie angielskiej podstawki, a zawiera wszystkie karty z podstawki po angielsku plus dodaje nowe, bardzo fajne duchy![]()