Czacha Games
Re: Czacha Games
Problemem gier od Czachy jest to, że to gry od Czachy. To wydawnictwo od zawsze pluje w twarz swoim klientom, a ludzie dalej dają się nabierać. Co z tego, że wydają duże gry których nikt inny nie chce wydać skoro każde praktycznie wydanie jest skopane. Dodatkowo większość gier chwilę po premierze ląduje na mocnych promocjach, bo oni nie mają kasy ani miejsca żeby je trzymać.
Problem miejsca ostatnio rozwiązalixtomashx pisze: ↑01 kwie 2025, 19:04 Problemem gier od Czachy jest to, że to gry od Czachy. To wydawnictwo od zawsze pluje w twarz swoim klientom, a ludzie dalej dają się nabierać. Co z tego, że wydają duże gry których nikt inny nie chce wydać skoro każde praktycznie wydanie jest skopane. Dodatkowo większość gier chwilę po premierze ląduje na mocnych promocjach, bo oni nie mają kasy ani miejsca żeby je trzymać.

-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 47 times
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Trzeba głosować portfelem i mówić "stop" bylejakości i lekceważeniu tych którzy ich utrzymują przy życiu.xtomashx pisze: ↑01 kwie 2025, 19:04 Problemem gier od Czachy jest to, że to gry od Czachy. To wydawnictwo od zawsze pluje w twarz swoim klientom, a ludzie dalej dają się nabierać. Co z tego, że wydają duże gry których nikt inny nie chce wydać skoro każde praktycznie wydanie jest skopane. Dodatkowo większość gier chwilę po premierze ląduje na mocnych promocjach, bo oni nie mają kasy ani miejsca żeby je trzymać.
-
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 662 times
Z jednej stony zarżnięcie Czachy finansowo powinno się odbyć ze względu na ich jakość wydawania gier i podejścia do klienta.
Z drugiej strony Czacha jako jedno z niewielu wydawnictw na naszym poletku wydaje ciekawe i świeże gry.
Jakby nie było, często dostarczają jednak te FixPacki.
Z drugiej strony Czacha jako jedno z niewielu wydawnictw na naszym poletku wydaje ciekawe i świeże gry.
Jakby nie było, często dostarczają jednak te FixPacki.
-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 47 times
Jak pójdą śladem GFP to jest szansa że powstałą po nich lukę wypełni bardziej proklienckie wydawnictwo. Co z tego, że wydają fajne gry skoro praktycznie zawsze są ogólnie mówiąc spaprane a oni do końca się zarzekają że wszystko jest ok. Do pewnego momentu brałem od nich praktycznie wszystko. W tej chwili czekam jeszcze na 4-5 tytułów u nich wcześniej już opłaconych, ale od czasu Weirdwood Manor spasowałem jeśli chodzi o zakupy u nich i kupuję te tytuły w angielskiej wersji językowej.
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Co jest takie w LP takie drogie? Bo tylko BRW im pykło i naprawdę cena mocno wzrosła. Pozostałe hity sprzedażowe (Northgard i Endeavor) są chyba w podobnej cenie potem albo NIEWIELE droższej.Seraphic_Seal pisze: ↑01 kwie 2025, 13:29 Z grami od Czachy to jest chyba trochę tak, że albo się turbo dobrze sprzedają, i później w late pledgu są bardzo drogie (a po premierze jeszcze droższe), tu przykładem jest BRW:R, albo bardzo szybko lądują na absurdalnych wyprzedażach, jak ostatnio Rewolucja albo wcześniej Oryszalk.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 364 times
BRW z pewnością tak wyglądało i głównie o nie chodziło. Poza tym nie wiem czy NAR też tak nie wyglądał na kampanii. Niestety Czacha nie ma z zwyczaju zostawiania stron starych przedsprzedaży, więc cen już nie sprawdzę : (Hardkor pisze: ↑01 kwie 2025, 23:44Co jest takie w LP takie drogie? Bo tylko BRW im pykło i naprawdę cena mocno wzrosła. Pozostałe hity sprzedażowe (Northgard i Endeavor) są chyba w podobnej cenie potem albo NIEWIELE droższej.Seraphic_Seal pisze: ↑01 kwie 2025, 13:29 Z grami od Czachy to jest chyba trochę tak, że albo się turbo dobrze sprzedają, i później w late pledgu są bardzo drogie (a po premierze jeszcze droższe), tu przykładem jest BRW:R, albo bardzo szybko lądują na absurdalnych wyprzedażach, jak ostatnio Rewolucja albo wcześniej Oryszalk.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- Yuri
- Has thanked: 379 times
- Been thanked: 1401 times
Cena NAR też podskoczyła i sądzę, że ten tytuł się raczej fajnie przyjął. Wraz z dojściem Drugiej Fali współczynnik zysku zapewne jeszcze wzrośnie
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 364 times
Czacha na większe gry (między innymi te z crowdfundingu) robi zazwyczaj dwie przedsprzedaże. Pierwsza zazwyczaj jest na dłuuugo przed premierą i ma wyraźnie niższe ceny, a druga (właśnie ta "late pledge") już bliżej premiery, z coś tam podniesionymi cenami. Nazwa "late pledge" pożyczona z crowdfundingu, może ma się czasowo pokrywać z late pledge kampanii, nie wiem.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 2 times
Ruszyła przedsprzedaż i juz problemy na ich stronie.
Jak wrzucisz "Blasphemous - Cvstodia" do koszyka, to pojawia się komunikat, że "Nie możesz kupić produktu w przedsprzedaży jednocześnie z produktem dostępnym". Jeśli to jest przedsprzedaż, to jak może być dostępny? Niech to naprostują.
Jak wrzucisz "Blasphemous - Cvstodia" do koszyka, to pojawia się komunikat, że "Nie możesz kupić produktu w przedsprzedaży jednocześnie z produktem dostępnym". Jeśli to jest przedsprzedaż, to jak może być dostępny? Niech to naprostują.
- Dako
- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 372 times
Cytując klasyka: "U mnie działa"barcelihno pisze: ↑04 kwie 2025, 11:36 Ruszyła przedsprzedaż i juz problemy na ich stronie.

Albo był błąd sklepu albo masz dodatkowo w koszyku coś co jest aktualnie dostępne w sklepie.
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 2 times
- Dako
- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 372 times
Tak kończąc temat może to coś u Ciebie na PC/telefonie?barcelihno pisze: ↑04 kwie 2025, 12:06 Nie mam nic. Nawet logowałem i wylogowywałem się parę razy i nic.
Np. użyj innej przeglądarki ewentualnie wyczyść "ciasteczka".
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2025, 12:21 przez Dako, łącznie zmieniany 1 raz.
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 434 times
- Kontakt:
Wszystko co wymieniłeś to od AR a patrząc na poślizg wersji językowych tainted graila to zdążysz zapomieć/zmienić dom zanim przyjdąMaciek76 pisze: ↑06 kwie 2025, 21:14 Ja tam wziąłem Blasphemousa - Pokuta, i tak z rozpędu NAR (ale oczywiście nie u nich). Jak przyjdzie ten NAR to coś czuję, że eksmisja będzie. Ostatnio the Breach to cichcem przemyciłem do domu. A jak przyjdzie reszta? Nemesis:R., Lands of E., Grimcovern... Już po mnie
![]()

- walkingdead
- Has thanked: 279 times
- Been thanked: 687 times
Komuś dziś odpisywali w komentarzach:
"na stronie https://czachagames.pl/statusy-i-aktulizacje/ są dostępne statusy naszych gier - jak tylko poznamy termin odbioru gry, na pewno podzielimy się tą informacją."
"na stronie https://czachagames.pl/statusy-i-aktulizacje/ są dostępne statusy naszych gier - jak tylko poznamy termin odbioru gry, na pewno podzielimy się tą informacją."
♀
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Dlatego ja już od czachy nic nie biore w przedsprzedażach xD
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- JollyRoger90
- Has thanked: 1368 times
- Been thanked: 331 times
ja tak samo. Ostatnią pozycją było endeavor Deep sea, ale tutaj, o dziwo, cena się trzyma
- Ardel12
- Has thanked: 1414 times
- Been thanked: 2958 times
Wymiotło pierwszy druk, więc i cena się utrzymała. Tną tam gdzie gra im leży. Może mniejszy druk a może w Polsce jednak euro fanów jest więcej niż ameri.JollyRoger90 pisze: ↑25 kwie 2025, 14:06 ja tak samo. Ostatnią pozycją było endeavor Deep sea, ale tutaj, o dziwo, cena się trzyma
Ja za to ostatnio u nich kupiłem komplet komiksów Donżon, bo świetnie się czytało pierwszy tom i chce komplet, ale gry bo chu nie polecę. Ostatnio gra zamówiona to weirdwood Manor. Mam słabość do coop. Miałem blood to anulowalem. Requiem to samo. W sumie z nowych nic mnie nie interesuje.